Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Valaki ismerte az ükszülei...

Valaki ismerte az ükszülei közül valakit?

Figyelt kérdés
Olvastam hogy Orbán Viktor nagymamája rövid ideig ismerhette az ükunokáját is. Én négy nagyszülőmet, és két dédszülőmet ismertem, ükszülőből egyet se, az ismerősöm körében most fog születni egy gyerek, ő négy nagyszülejét, és 6! dédszülejét fogja ismerni, ez is nagyon ritka szerintem. De ükszülejét ő se fogja. Volt itt valaki, aki ükszülejét ismerte? Gondolom az nagyon rikta lehet.
máj. 20. 15:11
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Tehát van rá példa ahogy ismeri valaki, de azért tényleg ritkán.
máj. 20. 21:20
 12/21 anonim ***** válasza:
79%
Nem, szerintem az is csoda hogy 25 évesen még épp volt 4 nagyszülőm.
máj. 20. 21:41
 13/21 A kérdező kommentje:
Most 3 nagyszülőm él 23 évesen, szerintem ez is szerencsésnek számít. Mint írtam én 4 nagyszülőt és 2 dédszülőt ismertem. Szerintem már én is szerencsésnek számítok.
máj. 20. 21:50
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Én egyetlen nagymamámat ismertem, 13 éves voltam mikor meghalt. a gyerekem pontosan így járt. Nemhogy ükszülője, nagyszülője sincs 13 évesen.

Sorra hallani, hogyan halnak az 50-es emberek, a jövő generációja nem is fogja ismerni a nagyszülő fogalmát.

máj. 20. 21:58
 15/21 anonim ***** válasza:
85%

Én 16 éves voltam amikor a dédnagymamám 96 évesen meghalt, a nővéreim 19.5 évesek (ikrek), de egyiknek se volt még gyereke… Az unokabátyám szintén ekkor 21 éves volt, neki is Ő volt a dédnagymamája, de neki se volt ekkor még gyereke.

Ez a dédi az apai nagypapám anyja volt, aki viszont 20 évesen meghalt és 15 éves volt amikor apám fogant (a nagymamám meg 23)… Rajta kívül viszont volt még 5 fia, ráadásul nagyrészt idősebbek, szóval nagyon nagy rá az esély hogy volt olyan ükunokája aki már a 96 éves korában bekövetkezett halála előtt megszületett, talán ismerte is… Viszont mi nem igazán tartottuk velük a kapcsolatot, a dédivel is alig, a többi fiával, a nagypapám testvéreivel, meg a családokkal meg egyáltalán nem.

máj. 20. 22:15
 16/21 anonim válasza:
100%
Én 16 éves vagyok, az összes nagyszülőm él, jól vannak, viszont dédszülőmet-ükszülőmet egyiket se ismertem. A legkorábbi dédim a születésem előtt 35 évvel, a legkésőbbi 2 évvel azelőtt halt meg, hogy megszulettem.
máj. 20. 22:18
 17/21 anonim ***** válasza:
82%

Ez meg aztán még ritkább: [link]

De a neten található példa a kérdésedre is: [link]

Ezek csak egy-egy kiragadott példa a találatok közül.

Én ugyn ükszülőket már nem ismertem, viszont az egyik párosnak az esküvői fotója a birtokomban van. 1884-ben készült.

máj. 21. 07:21
 18/21 anonim ***** válasza:
85%
Nekem pont van egy baráti család, most született a második gyerekük, és mind a két szülő oldaláról él a kicsiknek egy-egy ükszülőjük. Ráadásul a kis gyerekektől egészen az ükszülőig mindenki ugyanabban a kisvárosban él, csak a barátomnak az egyik testvére költözött el, de ő is csak a szomszéd városba. Nagyon ritka az ilyen, remélem én is megélem az ükunokáimat.
máj. 21. 09:54
 19/21 anonim ***** válasza:
84%

Nalunk azert ismeri az ükszüleit 9 evesen. Mert ok is 20 evesek voltak mikor gyereket vállaltak , a mama 20 evesen, anyosom 18 evesen szult. Parom 22 eves volt mikor en szultem.

Szoval eleg fiatalon mindenki.

máj. 21. 10:51
 20/21 anonim ***** válasza:
A dednagymamam akkor halt meg mikor 22 eves voltam tehat elmeletileg lehetett volna ukunokaja de sem nekem sem mas dedunokaknak nem volt gyereke akkor pedig mindannyian 20on felul voltunk.
máj. 22. 15:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!