Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Az anyósom anyósa nekem kicsodám?

Az anyósom anyósa nekem kicsodám?

Figyelt kérdés
2010. okt. 27. 22:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Erre nincs megfelelő elnevezés.
2010. okt. 28. 04:25
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
Az eddigieket kiegészítve: még a "védőszented" is lehet az anyósoddal szemben... XDDD
2010. okt. 28. 07:38
 13/17 anonim ***** válasza:
Öreganyókámnak mondják. Öreganyós. Mert a nagyanyós furán hangzik.
2010. okt. 28. 14:04
 14/17 anonim ***** válasza:
Az öreganyós is fura, az inkább számomra egy jelzőnek tűnik :) Rokon, gyermeked dédije, párod nagymamája, apósod édesanyja, stb... annyi rokoni szál van, szegről-végről, nem mindegyiknek van neve.
2010. okt. 28. 16:01
 15/17 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen köztetek a kapcsolat, de ha jó, akkor dédinek vagy nagyinak hívnám. Bátyám egykori barátnője Erdélyből származik, annyira, hogy pár éve költöztek ide a szüleivel. A nagyszülei még mindig ott élnek, többször is voltunk kint meglátogatni őket, és ők is voltak nálunk 2-3 hetet. Mi csak mamának és tatának szólítottuk, holott nekem még annyi közöm sincs hozzájuk, mint bátyámnak volt :) (Arról nem is beszélve, hogy azóta már szakítottak.) Tehát az elnevezés talán függ attól is, hogy milyen viszonyban vagytok vele. Egy házsártos vénasszony, aki nekem senkim, csak párom nagymamája, nos őt nem szólítanám se nagyinak ,se dédinek, de mamának... Bori néni, Teri néni, Ica néni, stb... de ha egy aranyos, kedves öregasszony, akivel sűrűbben is találkozunk, akkor dédi, mama, nagyi... attól függ, ha van már gyerek, akkor dédi, ha nincs, akkor nagyi.
2010. okt. 28. 16:06
 16/17 anonim válasza:
Nem mindegy?
2010. nov. 1. 09:17
 17/17 anonim válasza:
Nálunk a gyerkőc születéséig Mami volt (egész család így hívja), azóta meg dédi.
2010. nov. 2. 09:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!