Milyen izgalmas kutatással jár ez a családfa kutatás?!
Ha csak száraz adatokat találsz, évszámokkal meg nevekkel, úgy nem lesz érdekes.
Ha esetleg találsz leveleket, fotókat, vagy olyan épületeket ami a családé volt és még áll, vagy meg tudod keresni, mi lett azóta belőle.
Az első két válaszolóval értek egyet, persze a hármas vélekedése is érthető, az ő érdeklődése bizonyára más irányú.
Nekem megrázó élmény volt a sok szülés, a kisgyerekek ma már felfoghatatlan korai elvesztése, olyan halálokok olvasása, amik miatt ma elvétve kerülünk bajba.
Foglalkozások, a velük járó életmódbeli sajátosságok kirajzolódása is érdekes.
Találtam anyakönyvet, ahol a plébános minden év végén írt egy összefoglalót, tűzről, járványról, bőségről vagy kárról, Mária Terézia koronázásáról és hasonlókról, de volt, ahol a '48-49-es forradalmat gyalázatos ribilliónak nevezte az anyakönyv írója.
Engem az anyakönyvi keresgélés is beszippantott, ha még az egyéb irattári, peres, vagy ingatlanokkal kapcsolatos iratok kutatására is venném a fáradságot (és értenék hozzá), biztos szenvedélyemmé válna.
Szegény kisbabák is pici gyerekek.
Hogy nem kaptak lehetőséget az életre!!!
Az ikrek általában koraszülöttek voltak, ahogy ma is kisebb súllyal, korábban érkeznek.
Egy koraszülöttnek meg nem sok esélye volt.
A halál oka ilyenkor az volt: idétlenség.
Lényegében mindegy, melyik kisbaba miért halt meg, tény, hogy rengeteg maghalt közvetlenül a szülés után vagy nem sokkal később. És kicsi korban is.
Egyébként a nők 40 %-a is szülésben vagy szülés utáni szövődményben halt meg. Ezért van az a sok mostohás mese.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!