Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Számít a hasonlóság szülő és...

Számít a hasonlóság szülő és gyerek között? Vagy bárkire hasonlithat ?

Figyelt kérdés
2023. nov. 24. 09:06
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Mi mindhárman apa arcvonásait örököltük, plusz hozzá a kék szem, szőke haj. Viszont a legidősebb tesóm testalkata apa, mi kicsik anya alkatát örököltük, magas, vékony, ő meg tömzsi és alacsony.

De pl unokatesóm arcra tiszta anyám (anyám testvére az ő anyja), neki a két lánya közül egy szintén rá hasonlít, de a másik meg a feleségére.

2023. nov. 24. 10:04
 12/17 anonim ***** válasza:
83%
A 6éves lányunkat ha meglátnád velünk azt mondanád, hogy egyikünkre sem, maximum egy hajszálnyit az apjára, ami most kezdett el látszani (kisbabának akár a szomszéd is magáénak mondhatta volna, kb annyira nem hasonlított senkire). DE: ha előszedem az ő 5-6-7 éves kori képeit akkor olyanok, mintha ikrek lennének 🤷🏼‍♀️. A férjem arca rengeteget változott gyerekkora óta, nem csak a haja (szőkéből lett barna), hanem az egész arca.
2023. nov. 24. 10:17
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit rémisztőek ezek a dolgok egyébként. :D Anyukám kórházban dolgozik, és sétált a folyosón. Majd meglátott egy idős nénit egyedül ücsörögni a váróban és majd megszakadt a szíve, mert a nagymamája aki már kb 30 éve meghalt, ott ült a széken! Odament hozzá, bemutatkozott, és kiderült hogy anyukájának az unokatestvére akivel sosem tartották a kapcsolatot. Nagyon megörültek egymásnak. A nagymama szakasztott mása lett így 80 éves korára.
2023. nov. 24. 10:25
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
A színeimet anyukámtól, arcvonásaimat apukámtól, testalkatomat anyai nagymamámtól örököltem.
2023. nov. 24. 10:59
 15/17 anonim ***** válasza:
71%

Mármint miben számít? Nem értem pontosan a kérdést 😅

Egyébként az, hogy kire hasonlít a gyerek, elég vegyes. Tesóm pl teljesen a szüleink keveréke, én meg annyira nem hasonlítok rájuk, akár a postás gyereke is lehetnék:D De anyai ágon van egy kb negyedunokatesóm (?), dédik voltak testvérek, rá annyira hasonlítok, hogy többször hitték már azt random emberek az utcán, hogy én ő vagyok és odajöttek beszélgetni hozzám.

2023. nov. 24. 11:34
 16/17 Metionin ***** válasza:
100%
Van akinek számít pl. sajnos vannak szülők, nagyszülők, akik ez alapján kivételezhetnek a gyerekekkel. Én amúgy a hajszínemet és a magasságomat kivéve kiköpött apám vagyok. De apám egyik nővére kiskorában kiköpött olyan volt, mint én, láttam róla képeket. Az ő generációjukban csak neki volt világos haja, az enyémben meg csak nekem. Van egy féltesóm, apánk közös, ott anyuka szőkés, alacsony, tesóm kiköpött úgy néz ki mint én, csak a haja lett sötét. Fater génjei eléggé dominálnak, hogy 2 anyától 2 tök hasonló gyereke van. Azt, hogy nem lettünk magasak, bizonyára az anyáinktól örököltük, az enyém is pici.
2023. nov. 24. 11:42
 17/17 anonim ***** válasza:
100%
A fiam tiszta én. Még az anyajegyei is ugyanott vannak.Magasságát az apukámtól örökölte, 210 centinél állt meg.A haja szőkébb/barnább, mint az enyém, én gyerekkoromban voltam szőke. Az unokámnak Az unokám viszont a bátyám fekete haját örökölte. ;)
2023. dec. 1. 17:40
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!