Hogy lehetséges, hogy szőke vagyok, ha a családban senki nem volt az?
Figyelt kérdés
Apai és anyagi ágon sem tudunk senkit sem, aki felnőtt korában szőke lett volna. Valami sokkal régebbi ágról örököltem volna, amiről nincs tudomásunk? Hogyan lehetséges az ilyen?2023. szept. 29. 17:16
11/18 anonim válasza:
Itt a vász a kérdésedre:
Olvasd el, ha már a biosz orán kihagytad! Főleg a rózsaszínű virágorkról szóló részt!
12/18 anonim válasza:
Én a dédimtől örököltem a szememet, senki másnak nincs hasonló színű szeme a családban. Simán lehet, hogy te is távolabbi rokontól örökölted
13/18 anonim válasza:
Nálunk mindenki fekete hajú a családban, férjem és én oldalamrol is. A lányunk szőke. Viszont teljesen az apjára hasonlít az arca, meg egy anyajegye is ugyanott van, ahol az apjának.
De nem tudjuk ki volt szőke, és már nem is valószínű, hogy ki fog derülni.
14/18 anonim válasza:
A genetika már csak ilyen néha tud meglepetéseket okozni :)
15/18 anonim válasza:
Fiaim kicsi korokban szökék voltak ovis korukig aztán fokozatosan besötétedet a hajuk.
16/18 anonim válasza:
A genetika nem ennyire egyszerű (ahogy az általános iskolai tananyag is egy nagyon lebutított része, hogy valami fogalma legyen a gyereknek arról, hogy öröklődés, de ennyi). Én ennél mélyebben is tanultam, de mégis csak a felszínt kapargatva, a genetika egy nagyon bonyolult tudomány. Ha recesszíven jelen van a szülőkben, ahogy az egyik elöttem válaszoló is írta, akkor előfordulhat olyan génkombináció, ahol kijön, rajtuk hiába nem látszik, attól hordozhatják. Több millió varriáció lehet minden egyes terhességnél, hogy mit örököl a gyerek, melyik géneket kapja, azokból mi kapcsol be, mi nem. Nem csak domináns-recesszív vonalon.
17/18 anonim válasza:
Nálunk a magassággal van így. Én és a szüleim is körülbelül egymagasak vagyunk, az öcsém meg alulról veri a két métert. Kiderült, hogy az egyik anyai ükapánk volt hasonló alkatú.
18/18 anonim válasza:
Milyen érdekes a tényeket, amik a tudományon alapulnak, azt mind lehúzta valaki a negatívra.. Hát, gratulálok a tudatlanságához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!