Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A Szigeti Családnév milyen...

The viper kérdése:

A Szigeti Családnév milyen származású? és honnan ered? Nem zsidó eredetű talán.

Figyelt kérdés
2010. okt. 17. 21:54
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
71%

22:20 akár még a foglalkozásra is utalhat. viszont a halász a német Fisher-nek a magyarosítása. ha nem tudsz vmit, ne neked álljon már feljebb nagyokos :D

[link]

2010. okt. 18. 08:04
 22/27 anonim ***** válasza:
0%

„23:15! Elfelejtetted elolvasni a kérdést?”

Úgy látom te sem azzal foglalkozol, úgyhogy nem szükséges okítani.

Én beidéztem hogy mire ment a válasz, ha így nem tetszik, megvan rá a lehetőség hogy jelentsd a moderátornak, utolsó gomb a sorban. Használd bátran.

2010. okt. 18. 17:30
 23/27 anonim ***** válasza:
40%

A Szigeti családnév magyar származású is lehet, de lehet átvett is, attól függ, melyik családhoz tartozik az illető, honnan a gyökerek. A magyar családnév származása valószínűleg szigeten élő, onnan származó (van ilyen ismerősöm, tőle az info).

17:30-asnak, én használtam a jobboldali "jelentős" gombot, a válaszaid hogy finom legyek, súrolják a rasszizmus határát. Nyilván nagyon otthon vagy a kérdésben, ha ilyesmit ilyen bátran állítasz. Vitatkozni így nem is kívánok veled, mert nem érdemes.

2010. okt. 18. 22:07
 24/27 anonim ***** válasza:

„17:30-asnak, én használtam a jobboldali "jelentős" gombot, a válaszaid hogy finom legyek, súrolják a rasszizmus határát.”

Köszönöm hogy bátorkodtál használni, legközelebb se legyél rest ha találsz valami nem ideillőt. Egyébként inkább antiszemitizmusnak nevezném, már ha a zsidósággal szembeni negatív véleménynyilvánítás automatikusan annak számít, de vitatkozni én sem kívánok veled, mert te nem tudsz meggyőzni, én meg nem is akarlak téged.

2010. okt. 18. 22:51
 25/27 anonim ***** válasza:

„Egyébként inkább antiszemitizmusnak nevezném, már ha a zsidósággal szembeni negatív véleménynyilvánítás automatikusan annak számít”

Igen, még annyi hogy Soros György és „társai” nem a teljes zsidóságot lefedő aggregáció, legalábbis nagyon remélem hogy minél kisebb az átfedés.

2010. okt. 18. 22:57
 26/27 anonim ***** válasza:

Olvass, gondolkozz!!!

[link]

2010. okt. 19. 10:37
 27/27 anonim ***** válasza:

A "Szigeti" név egyértelműen magyarositott zsidónév (irják még "Szigethy"-nek is)

Akik a rég elég nagyszámű zsidó lakosú Máramarosszigetről települtek be vagy csak simán zsidó létükre magyarositottak a nevüket azokat hivják "Szigetinek"

2013. aug. 16. 11:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!