Higy deríthetnem ki hogy ki is vagyok valójában?
Sziasztok! Kicsit bonyolult, de megprobalom érthetően megfogalmazni.
Örökbefogadtak 5 napos koromban. Tudom ki szült, 1x beszéltem vele, de természetesen semmit nem tud.. KB 10 eve beszélve vele. Mind1. Szóval volt nekem papírom hogy mennyivel születtem, hány kg, hány cm, apgar, oltások stb tudom hol és melyik kórházban születtem (Pesten) felis kerestem a kórházat, ahol 2 néven is kerestek, az eredetin, és a változtatott nevemen is. Plusz a szülőn is és anyukám néven is. (direkt nem írom hogy szuloanya mert ez nem anya... 🤮) hosszú hogy miért)
Szóval nem találtak, hónapokig kerestek elvileg majd jött egy olyan levél hogy elázott(csőtores) a kórház pincéje és menthetetlen volt az összes papír khm. Így nem tudnak segíteni. Az a kérdésem hogyha ok nem találtak, akkor valószínűleg hogy be sem vitték a rendszerbe és soha a budos életben nem tudom meg hogy mikor, hogyan, hol, hanyora hány perckor születtem? Vagy van erre valami esély hogy hátha valahol? Levéltár, vagy esetleg online valahogy? Annyira szomorú vagyok emiatt hogy valószínűleg sosem tudom meg a teljes igazságot.. És úgy kell élnem hogy nem tudom ezeket az adatokat. Persze nem fontos, lehet élni nélküle de mégis szeretném tudni... Bármi ötletet, tanácsot elfogadok. Jaj igen. 96 - os vagyok, nem tudom segít - e valamit... Köszönöm szépen a válaszokat! 😊
Elsősorban anyukad kérdezd meg akkor, hátha ő tudja ki lehet az apád
Dns vizsgálat aztan, ha megvan a jelölt
Dehogyis! Leveltárnak küldtem anno.
Ok mondták (írták) hogy volt egy kórház ami megszünt, és valószínű ott születtem. Most a neve hirtelen nem jut eszembe, megnezem majd az ügyfélkapumat, ott kell lennie a levélnek.
Írjál vissza a kórháznak, aki azt válaszolta, hogy eláztak az iratok. Kéred az elázott iratok selejtezési jegyzőkönyvének másolatát.Ha azt megkapod, és tényleg úgy történt hogy a szennyvíz eláztatta, akkor nincs mit tenned, engedd el a témát.
A selejtezési eljárás első lépéseként írásban ki kell jelölni a háromtagú selejtezési bizottságot, majd legalább 30 nappal előtte szintén írásban be kell jelenteni a Levéltárnak. Fontos, hogy a tervezett selejtezés megkezdése előtt a bizottság vezetője illetékes referensével konzultáljon.
A selejtezés során meg kell állapítani, hogy mely irattári tételeknek járt le az őrzési ideje. A selejtezési eljárásról iratselejtezési jegyzőkönyvet, illetve annak mellékleteként tételszintű iratjegyzéket kell készíteni. Természetesen selejtezés alá kell vonni – az iktatott iratokon kívül – az iktatatlan (például pénzügyi) iratfajtákat is.
Az iratselejtezési jegyzőkönyvnek tartalmazni kell a selejtezés helyét, idejét, a selejtezési bizottság tagjainak nevét, aláírásait, a selejtezés alá vont iratok típusát (a keletkeztető szerv közigazgatási és/vagy nem iktatott pénzügyi iratai), évkörét, terjedelmét (iratfolyóméterben). A jegyzőkönyvhöz tartozó jegyzéknek tétel és keletkezési év szintjén kell tartalmaznia a kiselejtezett iratokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!