Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Higy deríthetnem ki hogy ki...

Higy deríthetnem ki hogy ki is vagyok valójában?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kicsit bonyolult, de megprobalom érthetően megfogalmazni.

Örökbefogadtak 5 napos koromban. Tudom ki szült, 1x beszéltem vele, de természetesen semmit nem tud.. KB 10 eve beszélve vele. Mind1. Szóval volt nekem papírom hogy mennyivel születtem, hány kg, hány cm, apgar, oltások stb tudom hol és melyik kórházban születtem (Pesten) felis kerestem a kórházat, ahol 2 néven is kerestek, az eredetin, és a változtatott nevemen is. Plusz a szülőn is és anyukám néven is. (direkt nem írom hogy szuloanya mert ez nem anya... 🤮) hosszú hogy miért)

Szóval nem találtak, hónapokig kerestek elvileg majd jött egy olyan levél hogy elázott(csőtores) a kórház pincéje és menthetetlen volt az összes papír khm. Így nem tudnak segíteni. Az a kérdésem hogyha ok nem találtak, akkor valószínűleg hogy be sem vitték a rendszerbe és soha a budos életben nem tudom meg hogy mikor, hogyan, hol, hanyora hány perckor születtem? Vagy van erre valami esély hogy hátha valahol? Levéltár, vagy esetleg online valahogy? Annyira szomorú vagyok emiatt hogy valószínűleg sosem tudom meg a teljes igazságot.. És úgy kell élnem hogy nem tudom ezeket az adatokat. Persze nem fontos, lehet élni nélküle de mégis szeretném tudni... Bármi ötletet, tanácsot elfogadok. Jaj igen. 96 - os vagyok, nem tudom segít - e valamit... Köszönöm szépen a válaszokat! 😊

2023. aug. 5. 00:09
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
90%

Látom nagyon bevadult a legtöbb válaszoló, semmi empátia es tekintet a kérdező lelkivilágára nincs

“Nem szerettek”, “ne foglalkozz velük”, kegyetlen dolgok ezek, es értelmetlen kijelentések!

Hogyne lenne kiváncsi es hogyne foglalkozna a múltjával egy ember! Mi értelme lenne ha letagadná maga előtt, hogy kiváncsi?

Miért ne kutakodjon? Szüksége van infóra. Mindenki kivancsi lenne a helyében.

Amúgy, ha belegondolok, hogy ajtó előtt hagyták a kerdezőt, arra gondolok, hogy ilyet egy súlyosan zavarodott elmeállapotú nő tehet, aki úgy érzi, hogy még mindig jobb egy ajtó előtt hagynia a gyereket, mint hazavinni.

Nehéz sors, es nem tiszta gondolkodás vezethet ide. Ki tudja az anya mit gondolt, hogy milyen veszélytől menti meg így a gyereket? Lehet úgy érezte, biztonságosabb dolog otthagyni bárhol es a szerencsére bízni, mintsább kitenni a biztos bántalmazásnak, nélkülözésnek maga mellett....

lehet félt valakitől az anya..... valakitől aki vele élt...

Nem szabad ítélkezni es gyűlölködni egyből, előbb tényleg érdemes infót gyűjteni.

Semmiképpen nem vall egy ilyen döntés egy anya részéről egészséges mentalis allapotnak. Főleg ha nem is emlékszik mikor szült, az agya törölte az egészet, védekezésképp esetleg....

ki tudja milyen testi es lelki kínokon megy át egy nő, amíg így leépül es ide jut....

kérdező, bocsajtsd ezt meg neki, ha tudod, a sajat érdekedben....

2023. aug. 5. 07:25
 12/26 anonim ***** válasza:
91%

#11,

a 10-es hozzászóló vagyok. Az lenne az empatikus válasz szerinted, hogy "járj utána mindenképp, hány óra hány perckor születtél, mert azon adatok birtokában tudsz horoszkópot csináltatni, és abból tökéletes képet kaphatsz magadról"? egyáltalán nem gondolom, hogy ez a "jó" vagy a "helyes" válasz..

Ahogy írtam, én magam sem vagyok tisztában a születési adataimmal - és a témát el tudtam engedni.. sőt, ennél többet is, ahogy azt szintén leírtam..

2023. aug. 5. 09:50
 13/26 anonim ***** válasza:
97%

Ha a korházban nincs meg az eredeti példány, és semmi másolat, vagy digitalizált formátum, akkor ez ennyi.

Amúgy meg hidd el, ezerszer jobb egy olyan anya, aki megadja a gyerekének a jobb élet lehetőségét, mint aki "felneveli" a nyomorban vagy egy bántó környezetben. Az olyanokról nem is beszélve, akik igényt tartanak a gyerekre, hiába hogy nem tudják biztosítani a minimumot, akik így nevelőszülőknél élik le az egész gyerek- és tinikorukat, utánna meg a rendszerből kikerülve ott vannak a semmiben.

2023. aug. 5. 10:23
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Nem szó szerint lettem hagyva az ajtóban.

A szülom anyjának a testvérének vagyok a lánya eredetileg. Az volt a felállás hogy pár napig vigyázzanak rám amíg ő kicsit pihen mert nehéz szülés volt. Nehezen belementek hogy jó, 3 nap nem sok, legalább babaznak addig.

Azóta se jött értem. Talán 6 éves lehettem mikor jött hogy akkor elvinne.... Megkoszonte hogy vigyáztak rám, és már vitt is volna 🤣 persze akkor már semmi közöm nem volt hozzá...

Elmebeteg? Nem. Csak prosti gyereke vagyok, és nem tudja ki az apa. Gyerekkel hogy tudna kimenni Svájcba? És mi a legszebb? Vannak még tesoim, köztem és a legnagyobb húgom közt 1 év sincs.... Az ő életükben benne van, nem is ez érdekel mert jobb így. Csak hogy ennyire ne emlékezzen.. Azért rakott le (állitasa szerint) mert börtönbe kellett volna neki menni, inkább elszökött... Aztán később letoltotte a büntetést, és visszament Svájcba.

2023. aug. 5. 12:23
 15/26 anonim ***** válasza:
96%
De igazából mi ez, amit keresel? Ezek szerint tudod mikor és hol születtél, de mindannyian csak ennyit tudunk a születésünkről. Engem a szüleim neveltek, de én sem tudom az órát és a percet, anyám nem nagyon emlékezett és összekeveredtek ezek az infók az emlékezetében, mi ugyanis öten vagyunk testvérek. Szóval ha tudnád az órát meg a percet, meg ki vezette a szülést stb, akkor mi változna? Vagy félreértem, hogy mi az, amit keresel.
2023. aug. 5. 15:42
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

15 ös, mert téged nem érdekel, mast még érdekelhet, hogy mikor született, főleg, hogy annyi kérdőjel van a gyerekkora körül. Attól még ő kutakodhat.

Nincs ebben semmi rossz.

Gondolom nem könnyű neki.

Miert ne próbálna választ kapni a kérdéseire

2023. aug. 5. 18:34
 17/26 BlackSword ***** válasza:
Igazából a napod tudod, a többi meg már nem teljesen mindegy??? A tetteid, és a szavad hitelessége adja meg ki vagy, a többi már részletkérdés...
2023. aug. 5. 18:42
 18/26 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező, azt ugye tudod, hogy a Dél-pesti Centrumkórház az nem egy darab kórházat takar, hanem 4 "telephelye" van, amik régen külön kórházak voltak:

- Szent István Kórház

- Szent László Kórház

- Merényi Gusztáv Kórház

- és a most Rehabilitációs Centrum a XIX. kerületben, de valamikor pont működött ott szülészet-nőgyógyászat, a Szt. István kihelyezett telephelye volt.

A Szt. László az kiesik, mert az alapítása óta a "fertőző kórház" volt, nincs és nem is volt szülészete soha, tudtommal.

Nem tudom, te melyikben voltál, a Szt. István és a Merényi is a IX. kerületben van, és bár most egy intézmény, valamikor különállóak voltak.

Apró megjegyzés: azt, hogy ki is vagy valójában, azt igazából abból nem fogod megtudni, hogyha tudod a születésed pontos óráját és percét is. Ezért valójában nem igazán értem a kérdésed lényegét, de a fentiek talán tudnak segíteni.

Budapest Főváros Levéltára kutatószolgálatát még felhívhatod és megkérdezheted, hogy ezekből a kórházakból vannak-e 1996-os dokumentumok és ha igen, milyen módon hozzáférhetőek számodra.

2023. aug. 5. 18:57
 19/26 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, a #14-es leírásod alapján valami nagyon nem stimmel a sztoriban. Az örökbefogadás az nem úgy megy, hogy leraknak valahol, nem mennek érted és akkor pikk-pakk örökbefogadhat az, ahol otthagytak. Alkalmasint elég hosszú procedúra lehet, lehet hogy nálatok nem is örökbefogadásról volt szó, hiszen aki megszült, az eltűnt, ergo nem tudott lemondani a felügyeleti jogáról. Anélkül pedig nem lehet egy gyereket örökbeadni. Persze lehet bíróságon pert indítani, gondolom, annak pedig a bíróságon lehet nyoma. Esetedben lehet, hogy ún. családbafogadás történt, nem pedig örökbefogadás. Esetleg a - te szavaiddal élve - szülőd unokatestvére (igen, így lényegesen egyszerűbb, mint az a körmönfont meghatározás, ahogy te írtad) gyámként lett kirendelve melléd.

Ezek mind olyan dolgok, amiknek a gyámhatóságnál tudsz utánajárni.

Születési anyakönyvi kivonatodban ki van feltüntetve az anya és apa rovatban?

2023. aug. 5. 19:12
 20/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igazából nem azt keresem hogy ki vagyok, mert jó embernek gondolom magam. Sokat segítek, adakozok, tiszta szívű ember vagyok,sosem artok másnak, ha csak 1 szelet kenyerem van és más éhes inkább neki adom oda velem meg lesz ami lesz.. Szóval tudom hogy ki vagyok és mit akarok.

De én szeretném megtudni hogy mikor születtem. Túl nagy kérés ez az élettől hogy legalább ennyit tudjak?

Elkuldtem egy e-mail - t a levéltárnak őszintén elmondva mindent. Lehet tudnak válaszolni,lehet nem. 30 napon belül választ kapok a kérdésemre. A Dél-Pestinek küldtem az emailt, mert elvileg náluk van minden 9 kerületi gyerek szuletesije, legalábbis ezt mondták. Próbáljam meg a többi kórházat is hátha? Tényleg szeretném tudni, hamar apámat sem ismerhetem meg soha (hogy is tudnám? Írjam ki hogy 95-ben XY nevezetű nővel ebben a hónapban voltál e, és ha igen akkor te vagy az apám? Körbe röhögne mindneki, + valószínűleg alnevet használt mert tudtommal a prostik alnevet használnak...) szóval igen... Másnak ez semmiség, nekem pedig nagy dolog... Főleg az után hogy az sem biztos hogy kerültem oda ahol vagyok (voltam) a szülőm azt mondja hogy anyuék vettek el tőle, (wtf?) másik azt mondja hogy ott hagyott pár napra, és sosem jött értem... Na ilyen infokkal mit kezdjek? Nem az érdekel hogy kerültem oda mert az az anyukám aki feknevelt, enni adott, ott ült a beteg agyam mellett, segít az unoka körül, stb stb stb. A másik not hogy tudnám anyának nevezni?.. De mégis ott van a tudatom alatt hogy megszultek, és semmit nem tudok a körülményekről úgy hogy tudom ki szült meg... Más lenne ha nem tudnám ki szült meg, mert anonym lett volna minden. De nem. Itt mindent tudok róla,ismerem a többi testvéremet. És azért is haragszok rá mert szült meg többet és az összeset eldobta.. Mind1. Mégegyszer köszönöm!

2023. aug. 5. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!