Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Családfakutatásban vagyok egy ideje.Megcsináltam egy származást kiderítő dns-tesztet.Sajnos nagyon sok mindent nemtudtam meg az autoszomális dns-teszt csak abban segített hogy hol "keressek" de nem adott konkrét választ.Az biztos hogy a dns-tesztem szerint 100% európai vagyok.(bár ezt erősen vegyes érzelmekkel kérkedve fogadom magyar identitású emberként, egy kifejezetten romás-keleties külsejű édesanya gyermekeként)de beszéljünk a lényegről.

Apám családja Szabolcsi magyar paraszt család.A teszt alapján ők a Balti-térségből származó ruténiaiak(lengyel,észt,litván,lett).Ezt nagyjából eltudom hinni tekintettel arra hogy valóban ott Szabolcs megyében reális ez az erősebb ruszin-rutén beütés,ráadásul apa családja görög-katolikus is,ami szintén a betelepített ruténokra-ruszinokra ad következtetést karöltve az apa családjában előforduló fehér bőr-kék szem-szőkésbarna haj,kerek arc kombóval szintén ebben erősít meg.Szóval nagyjából ez a Balti vonal reális is és hihető.

De ott van anya.

Anyukám ránézésre egy gyönyörű romalány.

Hosszú éjfekete haj,barna bőr,sötét szemek,íves sötét szemöldök.

Vártam is egy 10% körüli dél-ázsiait de a tesztem szerint erről szó sincs,európaiak vagyunk,talán"magyarázatként"egy mindösszesen 10% olasz-spanyolt mutatott ki,mint "egzotikum"-ot esetlegesen megmagyarázva anyukám egzotikus külső adottságait.

Valamint itt lép képbe a "Balkáni"etnikum mert hogy a teszt szerint ebbe az etnikumban vagyok benne egy jelentős majdnem 50%-ban.

A dns-matchekben rengeteg muzulmán albán családnevű tagot dobott ki ebből az etnikumból.Szóval,megpróbáltam anyai oldalon a családban(mamám)kikérdezni de ő az égvilágon semmi Balkáni rokonságról nem tud.

Ráadásul tekintettel a 25 évvel ezelőtti délszláv háborúra és borzalmaira szinte biztos lennék benne hogy ha lenne valódi Balkáni szál a családunkban akkor annak valamilyen emléke lenne.

Ráadásul ez a mamám bizton állítja hogy viszont török muzulmán felmenőim vannak..

De a teszt szerint meg semmilyen ázsiai-vonal nincs bennem.Mindeközben ott van a bátyám aki meg még anyánál is egzotikusabb még barnább és őt meg tényleg mindenki töröknek nézi vagy olasznak ott ahol él Belgiumban..

2023. júl. 27. 18:57
 1/4 A kérdező kommentje:
Véletlen rossz topicban írtam bocsi.
2023. júl. 27. 18:58
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én azt gondolom, hogy ennyire megbízhatóak ezek a tesztek. Viszont valahol örülnek a DNS mintádnak.
2023. júl. 27. 19:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ez már az ezredik kérdésed, nem gondolunk semmit.
2023. júl. 27. 20:57
 4/4 anonim ***** válasza:
Ezek a dns tesztek max tájékoztató jellegűek nem többek, ahogy már ezerszer leírtuk.
2023. júl. 27. 22:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!