Hogyan találhatom meg a nagymamám hivatalos nevét?
Figyelt kérdés
A nagymamám még 1976ban meghalt, cssk annyit tudok róla, amennyit anyám mondott. Különleges vezetékneve van, de anyukám már nem tudja pontosan mi is az, nekem viszont fontos lenne kideríteni. Hogyan kezdhetnék neki?
Akár apukád akár anyukád anyjáról van szó, szégyen hogy nem tudjátok a vezetéknevét. Egyébként a születési anyakönyvi kivonatokban, és egyéb iratokban is szerepel mindenkinek az anyja neve, hacsak nem volt árva.
2023. júl. 11. 20:38
12/24 anonim válasza:
11
Ha annyira elbutultak már, akkor talán nem.
2023. júl. 11. 21:11
13/24 anonim válasza:
Apádat csak tudod kicsoda, kikéred a születési anyakönyvét, azon rajta lesz!
2023. júl. 11. 21:38
14/24 anonim válasza:
Számomra ez hihetetlen 😐 és szégyen nektek!
2023. júl. 11. 22:00
15/24 anonim válasza:
Kimész a temetőbe és megnézed mi van a fejfára írva.
2023. júl. 11. 23:00
16/24 A kérdező kommentje:
Nagyon bántóak a válaszok, nagyon örülök neki, hogy anyukám nem látja. 2 éves korában halt meg az édesanyja, ő is alig volt vele, nem hogy én. Régies írásmóddal van írva a vezetékneve, de édesanyám minden iratában a maival van beírva, ezért nem tudjuk, hogy hivatalosan pontosan milyen formában áll az ő anyakönyvében. Azoknak pedig köszönöm, akik tényleg segíteni próbáltak
2023. júl. 12. 00:50
17/24 anonim válasza:
Őszinte részvétem utólag is édesanyádnak, hogy ennyire pici gyermekkorban vesztette el a szülő anyukáját! :(
Én is egyidős vagyok a számomra ismeretlen hölggyel (1974.-es születés.) Nekem akkor váltak el a szüleim, de "óriási" szerencsére az én édesanyám 45 éves koromig még velem volt.
Az én nagymamám 91 éves és még viszonylag elég sok az energiája - de már erősen fogyatkozik.
2023. júl. 12. 06:16
18/24 anonim válasza:
Mármint 1976.-ban váltak el a szüleim. Nem is tudott megjavulni azután a kapcsolat egyáltalán. Hát ez van.
17-es válasz az enyém.
2023. júl. 12. 06:17
19/24 anonim válasza:
azért olyan sok lehetőség nincs c-cz-tz; i-y, t-th...
2023. júl. 12. 07:43
20/24 anonim válasza:
16
De anyádnak csak volt apja, nem? Vagy árvaházba került az anyja halála után? Ne mond nekem, hogy nincs egy hivatalos papír se róla nagyapádnál, vagy nem kapott róla anyád semmit a szülei halála után, például halotti anyakönyvi kivonat. De amúgy meg igen, menj ki a temetőbe és nézd meg. Mivel nagyapádnak kellett eltemesse, ott jó névnek kell lennie.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!