Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A MyHeritage DNS tesztből...

A MyHeritage DNS tesztből kiderül, hogy valaki hány százalékban zsidó?

Figyelt kérdés
Elolvastam pár dolgot a weboldalon, de sehol sem találtam infót zsidó származással kapcsolatban.
2023. ápr. 29. 21:47
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
26%
A MyHeritage egyik legelső mintavételezési helye Izrael, izraeli a cég is. Általában, akiben 0,5-2% askenázi gén van, az náluk jóval többet kap a becsléskor. Ebben óriási módon félrehord a rendszerük. Aki komolyabb becslést akar, az Gedmatch vagy hasonló rendszerekkel elemzi tovább a digitalizált mintáját.
2023. ápr. 29. 23:39
 12/23 anonim válasza:
27%
Az ilyen kérdésből kiderül, hogy valaki hány százalékban hülye.
2023. ápr. 29. 23:46
 13/23 anonim ***** válasza:
81%

"Nehéz lenne mást, mivel az egy vallás"

Meg egy népcsoport. Képzeld, nem is minden zsidó követi a zsidó vallást.

2023. ápr. 29. 23:50
 14/23 anonim ***** válasza:
52%
Igen, és minden más, a DNS-ben azonosított etnikumot százalékos arányban közölnek.
2023. ápr. 30. 09:09
 15/23 anonim ***** válasza:
24%

11-es válaszoló vagyok.

Ha valaki nem ért ehhez egy minimális amatőr szinten legalább, az minek pontozta érzelmileg a válaszom?

Semmi antiszemita vagy egyéb dolgot nem állítottam. A Myheritage a rokonság kutatás területén erős rendszer, az etnikai becslésben kritizáltam őket. Egyébként korábban ázsiai népcsoportot is kevert mai amerikai népcsoporttal, illetve rendre adott egy időben 2-3% nigériai etnikai becslést sokaknak tévesen.

Ez a kereskedelmi terület még sokat kell fejlődjön ezen a téren. Ami, 5% körül mozog egy becslésben az már pontotlanabb terület.

2023. ápr. 30. 11:51
 16/23 anonim ***** válasza:
6%
Ilyen az mikor mondjuk ugy a vásárlóikat nézik ...-nak. A zsidóság egy vallás, most ennyi erővel, ha tudom, hogy x területen élt sok zsidó vallású ember, és DNS alapján abból a népcsoportból való részek is vannak akkor kijelenthetem, hogy volt zsidó ősöd? Nem. Semmi enm garantálja, hogy valóban vallásos volt, csak mert szintén ott élt, és ottani rokonsága volt.
2023. ápr. 30. 12:02
 17/23 anonim ***** válasza:
66%
A zsidó vallást is és népcsoportot is takar. Származás tekintetében értelemszerűen utóbbi a mérvadó.
2023. ápr. 30. 12:09
 18/23 anonim ***** válasza:
16%
11, 15-ös válaszoló vagyok. Írd is le, mi a cáfolatod, mielőtt 2-3 accountról lepontozol. Köszönöm.
2023. ápr. 30. 20:55
 19/23 anonim ***** válasza:
56%

11-esnek

"... az náluk jóval többet kap a becsléskor ..." - mit kap többet?

A GEDmatch egy online szolgáltatás a különböző tesztelő cégek autoszomális DNS-adatainak összehasonlítására ( [link]

Tehát először egy tesztelő cégre, pl. myheritage-re van szükség. és a yt-on van tesztelő cégeket összehasonlító videó, amelynek az a konklúziója, hogy az európai emberek számára a legpontosabb a myheritage

2023. szept. 30. 12:44
 20/23 anonim ***** válasza:
#11 A MyHeritage nekem zéró zsidó származást hozott ki, a 23andMe 8%-ot, az Ancestry 5%-ot. Anyukámnak 5,4%, 11% és 13% az eredménye ezeknél a cégeknél. Szóval csak azért, mert izraeli a cég, még nem ők mérnek legpontosabban.
2023. okt. 2. 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!