Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha két neved van, melyiket...

Ha két neved van, melyiket használod?

Figyelt kérdés
2023. márc. 29. 06:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőt.
2023. márc. 29. 06:56
 2/13 anonim ***** válasza:
35%
Két neve mindenkinek van. Keresztnévre gondoltál? Mert akkor az elsőt. Az szokta a második nevét használni aki utálja az elsőt.
2023. márc. 29. 07:01
 3/13 anonim ***** válasza:
87%

"Az szokta a második nevét használni aki utálja az elsőt."

Nem csak az. Tudok olyanról, aki azért használja a második keresztnevét, mert - bár csak második neve lett - a szülei azon szokták szólítani. Hogy akkor miért nem az lett az első keresztneve, az rejtély.

2023. márc. 29. 07:04
 4/13 anonim ***** válasza:
94%

3-as, annyira nem rejtély egyébként, legalábbis általában.

A leggyakoribb ok az, hogy a név egészének hangzása, ritmikája az adott sorrendben jön ki jobban. Sajnos nem mindenki veszi ezt figyelembe a névválasztás során.

Szerintem aránylag kevesen vannak, akik azért használják a másik (akár első, akár második volt az, amin születésétől fogva szólították) keresztnevüket, mert nem szeretik az eredetit. A legtöbb ember megszokja a nevét addigra, mire válthatna, akkor is, ha amúgy nem szereti.

Én is az elsőt használom egyébként, pedig a második sem rossz. De hát megszoktam, és nehezen állnék rá, hogy máshogy szólítanak innentől.

2023. márc. 29. 07:40
 5/13 anonim ***** válasza:
90%
Én ismerek olyat, aki kb. érettségiig az elsőt használta, egyetemen már a másodikat. Vicces helyzet volt, amikor amikor szaktársai találkoztak a gimnáziumi osztálytársaival, mert tök más néven hivatkoztak rá...
2023. márc. 29. 08:09
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A második utónevemet használom.
2023. márc. 29. 09:33
 7/13 anonim ***** válasza:
24%

Ha két keresztnevem lenne, akkor megváltotzatnám a nevem úgy, hogy az egyiket törölném. Semmi értelme. Nekem már az is sok, ha különböző beceneveken szólítanak. Nem zavar, hogy ki hogy becéz, de a nevem olyan, aminek tényleg sok beceneve terjedt el, és ismerőseim használják is mindet. Nekem meg mindre hallgatni kell.... :) Hát még ha egy plusz tök más név is ott lenne a maga összes becézésével.

Hála a jó égnek, szüleim nem bizonytalankodtak a névadáskor és sikerült egy mellett letenniük a voksot. :)

2023. márc. 29. 09:42
 8/13 anonim ***** válasza:
75%
1 embert ismerek aki a másodikat használja, velem együtt az összes többi az elsőt
2023. márc. 29. 09:42
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem csak 1 nevem van, de ismerősi körömben van pár srác, aki a második keresztnevét használja, mindenki azon szólítja őket.
2023. márc. 29. 09:50
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ha két keresztnevem lenne, akkor megváltotzatnám a nevem úgy, hogy az egyiket törölném. Semmi értelme."

Szerintem inkább ilyen adminisztrációs köröket futni nincs semmi értelme (hacsak nem kimondottan utálja valaki valami miatt valamelyik keresztnevét).

2023. márc. 29. 16:13
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!