Online anyakönyvi kivonatokat hol találok?
Eddig a FamilySearch adatbázisát használtam, ahol elég korrektül fenn vannak egyes helyek anyakönyvi kivonatai (akár 18. századig), viszont mások pedig nem. Hol lehet még online anyakönyveket keresni?
Vagy ha nem lehet egy adott anyakönyvet sehogy, csak élőben, akkor azt hogy? Tegyük fel hogy nekem nagyon kellenek az 1950-es évekbeli abaújszántói halotti anyakönyvek. Gondolom először le kell mennem Abaújszántóra, de onnan hogyan tovább?
8. Az egyházit nyilván tudtam hogy a plébánián kell, de azt honnan tudjam hogy a polgármesteri hivatalban, járási hivatalban, megyei könyvtárban, vagy az anyád pics@jában keressem az állami anyakönyvet.
A többieknek köszönöm, az egyházival kapcsolatban az a tapasztalatom, hogy a plébánián ingyen lehet benne keresgélni, bár ez lehet hogy helytől függ. A régebbiek pedig az egyházmegye könyvtárában lehetnek.
Anyakönyvi kivonatokat otthon, a fiókban találhatsz. A Familiysearch oldalán anyakönyvek vannak.
Ami az oldalon nincs fent, azt a település megyéje szerinti levéltárban nézheted meg, a hatályos korlátozások figyelembe vételével. Állami anyakönyvezés 1895.10.01-jétől van. A levéltári korlátozás születésinél 130 év (vagyis nem kutatható), házasságinál 86 év (idén 1935-ig kutatható), halotti 30 év, tehát 1980-ig korlátozás nélkül kutatható.
Na, meséljetek, kedves lepontozók, mi nem volt igaz a #14-es hsz-omban?
Valószínűleg fogalmatok sincs az egészről, de azért bele kell "dumálni" valami módon.
Egyetértek, teljesen korrekt volt a 14-es hozzászólás.
Jó lenne, ha tiszteletben tartanák egyesek mások segítő szándékát és ne a lepontozásban éljék ki magukat, mert ettől nem lesznek boldogabbak, csak gonoszabbak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!