Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » MyHeritage-en hogy tud frissül...

MyHeritage-en hogy tud frissülni valakinek a neve, ha én nem nyúltam hozzá?

Figyelt kérdés
Egy unokatestvérem egy éve ment férjhez, és kb 5 éve nem is nyúltam a családfámhoz, de most az új nevét mutatta. Illetve először nem tűnt fel, aztán hozzáadtam a férjét, és akkor már biztos az új neve volt ott. De honnan tudta az oldal, ha én nem írtam át a nevét.

2023. márc. 14. 15:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
33%
én feladom
2023. márc. 14. 19:00
 12/18 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy számodra evidensnek tűnik, de nem értem az oldal működését. Pl google sheeten eldönti a file tulajdonosa, hogy kinek mit enges szerkeszteni. MyHeritage nem így működik? Máshonnan megközelítve. Én beítom nagypapámna Kovács Jánost. Ugyanakkor kb 10 különböző Kovács János regisztrál. Honnan tudja az oldal, hogy melyik az enyém, hogy köti össze? Ha az egyik Kovács János átírja a nevét, akkor honann tudja, hogy az a nagypapám, akinek szintén frissíteni kell a nevét?
2023. márc. 14. 19:21
 13/18 anonim ***** válasza:
76%

MyHeritage-en nem tudja más szerkeszteni a te családfádat, csak akkor, ha adsz neki hozzá jogosultságot. Ha így tettél, akkor valószínűleg ő maga írta át. Ha nem, akkor írtad, hogy te magad vetted bele a férj nevét. Ilyen esetben a MH automatice átírja a férjezett nevet.

(megjegyzés: aki nem foglalkozik családfakutatással/szerkesztéssel, nem is ismeri az adott felületet, csak hallott róla ezt-azt, az jó lenne, ha nem szólna bele, mert úgy félretájékoztat, hogy az borzalom)

2023. márc. 14. 21:28
 14/18 anonim ***** válasza:
76%

#12: Nem tudja, MH-en CSAK te tudsz szerkeszteni, illetve az, akinek jogosultságot adtál hozzá.

Előző vitázó vagy rohadtul nem is tudja, miről van szó, vagy nagyon kezdő és erősen keveri a Familysearch oldallal, ahol bárki, bármit szerkeszthet bármikor (én pl. ezért is nem vezetem már ott jó ideje a fámat). (#13)

2023. márc. 14. 21:31
 15/18 A kérdező kommentje:

"Ha nem, akkor írtad, hogy te magad vetted bele a férj nevét. Ilyen esetben a MH automatice átírja a férjezett nevet."

Köszi, akkor ez történt. Mert úgy emlékeztem, hogy előtte még az eredeti nevét láttam, aztán mikor hozzáadtam a férjet, akkor tűnt fel a változás.

2023. márc. 14. 21:41
 16/18 anonim ***** válasza:
34%
Én eddig azt hittem, a DNS-es MyHeritage-ről beszéltek, de ezek szerint ez valami más...
2023. márc. 14. 22:02
 17/18 A kérdező kommentje:
Az a MyHeritage, de DNS nélkül.
2023. márc. 14. 23:54
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
MyHeritage-ből egy van, csak éppen több funkciót lehet elérni róla. Előbb volt a szokványos családfakutatás, aztán tettek bele egyre több funkciót, pl. DNS-tesztet is. De akkor már sok-sok éve működött az oldal. Kérdező a családfaszerkesztő funkcióval kapcsolatban érdeklődött.
2023. márc. 15. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!