Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Vannak komolyabb programok...

Vannak komolyabb programok PC-re családfakutatásra, ha nem tudunk utánajárni, nem baj ha fizetős, de legyen reális?

Figyelt kérdés
2023. febr. 26. 23:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

16-os ha nem 18 éves vagy és 1800-as években éltek az ükszüleid akkor sanszos hogy valamilyen jàrvànyban, tüdögyulladàsban vagy szimpla megfàzàs, kihülés vagy egyéb ok is lehet, ha épp hàborùs idöszak volt és a körülményei nem voltak megfelelöek. A betegség feltérképezés nem ìgy müködik, hogy majd az ükszüleid vàlaszt adnak rà ott kezdödik hogy feltérképezed a gén àllomànyodat. És amùgy még nehezebb mint csalàdfakutatni. Úgy müködik hogy csalàdfa kutatsz és az összes ösöd felkutatott adata alapjàn térképezed fel statisztikailag. Megnézed mik az ismétlödö betegségek, amiket beirtak a halotti anyakönyvekbe, de elöfordulhat pl. Tévedés is plàne nagyon régi iratokban amikor még az orvosok összetettebb betegségeket nem ismertek fel mivel akkor még nem voltak fejlett diagnosztikai eszközök pl technologia, szàmitogep es stb. Illetve hiànybetegsegeket sem ismertek mindet regebbi korokba magyaran banalis problema is tud szervi problemat okozni, es az nem a genetikai betegsegre valo hajlam targykore.

Aztàn elmész egy genetikai vizsgàlatra hogy teszteld az àltalad felkutatott adatokat és aztàn levonod a konzekvenciàt mennyire egyezik vagy sem.

Ìgy van értelme a genetikai betegségre való hajlam feltérképezésének de ott tudni kell hogy tévedhettek régen mivel voltak amiket még azokba a korokba nem tudtak mivel a tudomàny nem ott tartott. Amibe belekezdtel az egy nagyon összetett dolog. Csalàdfakutatàs nem biztos hogy valós eredményt ad lehet fals is, ha nem csak amiatt amiket irtam hanem amiatt is ha csak egy szulo van beirva a szuletesi anyakonyvbe vagy nincs szulo beirva mert lattam olyat is hogy csak keresztszulok voltak es oda volt irva hogy szulok ismeretlenek es oda volt irva hogy talaltak a gyereket. A keresztszulok fogadtak orokbe a gyereket ott maris nehez lenne barmit is talalgatni mivel az elotte levo dolgok ismeretlenek. Es akkor itt jon képbe a tudomàny ami ma màr ezen kérdésre is tud vàlaszt adni.

De amugy régen hiànybetegségböl is kialakulhatott szervi probléma plàne hàborùs idöszakok utàn vagy lakohelytol fuggoen is ahol pl. Nem volt annyira tapanyag dus a termöföld vagy ha az àllatokat nem ugy takarmanyoztàk vagy ha olyanok voltak a körülmények. Pl. Kiràlyi csalàdba is volt aki bélproblémàkkal küzdött valószìnüleg vagy ételallergiàja vagy szimplàn a bélfloraja sérült volt vagy a sok ünnepi többfogàsos vendég ebédek megterhelték a màjàt és nem volt ideje tisztulni nem tudta rendesen méregtelenìteni a szervezetet. Vagy az egyik B-vitamin hiànyzott a szervezetebol ami az emesztesnel segit illetve tobb b-vitamin es magnezium is mivel extrem helyzetet élt àt gyàszt vagy IBS vagy colon vagy a màja nem müködött rendesen vagy ràk miatt vagy szimplàn a pàrja elvesztése következtében a kevés mozgàs miatt lelassult az anyagcsereje mivel azert nem biztos hogy hiàny mert ök ettek belsöségeket is csak az nem mindegy hogy, amit megettek àllatot hogy volt takarmànyozva vagy hogy termesztették a növényt illetve a feldolgozàs sem mindegy pl. Savanyusagnal sem, hogy volt fermentàlva volt-e olyan savanyusaguk amivel a probiotikumot es a prebiotikumot is bevittek a szervezetukbe. Abba az idöbe ezeket a betegségeket nem hiszem, hogy ismerték amiket felsoroltam, bar a ràkról tudtak de diagnosztizalni nem tudom mennyire tudtaknem olvastam orvoslas tortenetet, de olyat olvastam, hogy akirol irtam neki volt egy tarsalkodonoje akinek ràkja volt es azt hittek terhes volt emiatt pletykaba is keverték az egyik uriemberrel es mikor elhunyt csak utana derult ki boncolas utàn, hogy ràkja volt.

De visszaterve a tobbi betegseg amiket felsoroltam nem hiszem hogy ismertek, mert akkor az udvari több fogàsos vendégségi ebédek étkezési szokàsain vàltoztattak volna es dieta napokat is tartottak volna. Pl. Hiànybetegségeket sem mindet ismerték. Azért irtam hogy nem csak szegényebb rétegnél fordultak elö pl. Szimpla könnyen orvosolható problémàk, amik nem szervi problémàk azokat pl. Nem segitenek a feltérképezésben sem a jàrvàny vagy egyéb okból elhunyt ös adata.

Ezért ìrtam hogy pontosabb adatokat ad a betegségre való hajlam genetikai vizsgàlata.

Mivel ha csalàdfakutatàssal akarnàd megtudni ott nem lenne elég csak az adatok ott fel kéne térképezned több mindent pl. Étkezési szokàst, ezen tùlmenöen a konyhakertjük termöföldjének összetételét 😄 és hogy földrajzilag honnan jöttek milyen nemzetböl tevödik össze a génàllomànyod mert ezek is sugnak pl. Japànoknàl ritka a szìvprobléma, érrendszeri probléma miért mert tengerparti orszàg rengeteg tenger gyümölcseit esznek és ök is a fermentàlàs mesterei mint ahogy az àzsiai orszàgokban szint ùgy lehetne ilyen példàkat ìrni pl. Az inuitok is ilyen téren immunisak ök bàr csak hùst esznek de a zsìr amit megesznek az nagyon egészséges ök fókàkat esznek többek között, nekik ehhez van aklimatizàlódva a szervezetük és az extrém hideghez.

Az sem mindegy hogy takarmànyoztàk az àllatokat anno illetve a lelki dolgokat hogy élték meg és, hogy hogy élték az életüket stressz mentesen vagy sem. Ez egy összetett folyamat nem csak ilyen egyszerü hogy az üknagyapàdig visszamész.

2023. márc. 2. 07:35
 22/27 A kérdező kommentje:
Hosszú ez, ha pozitívan gondolkodsz, meditálsz és vegán vagy nagy baj nem érhet megfelelő vitaminokkal ásványi anyagokkal, gyógynövényekkel és akkor ott a környezet amit a legnehezebb olykor, de nem kell figyelni rájuk...stb stb stb
2023. márc. 2. 08:21
 23/27 anonim ***** válasza:
100%

22-es mi hosszú? És mire nem kell figyelni?

Én leírtam, hogy az amibe belekezdtél nem egyszerű és szimpla családfakutatással nem biztos, hogy valós képet kapsz a betegségre való hajlamra vonatkozólag. Ha nekem írtad, hogy hosszú és nem olvastad el az egy dolog. A környezeti dolgokra is érdemes figyelni mert valami ellen tud tenni az ember, pl. páratartalom, száraz levegő, levegő tisztítás és stb és stb.

A mozgást kifelejtetted a sorból, anélkül problémáid lennének.

Na és a vegánságnál azért nem mindegy hogy szintetikusan viszed be a vitaminokat ásványi anyagokat, vagy természetesen, ott is kell tudni dolgokat, ha meg valaki ételallergiás neccesen annak nem is biztos hogy ajánlott a vegánság.

Az elgondolásod amugy jó hogy tudni akarod mikre figyelj oda az egészségedre csak az nem mindegy hogy kezdesz ennek neki. Ezt vezettem le a válaszomban. De írtam orvoslás történetet nem olvastam tévedhetek én is az ügyben, hogy milyen betegségeket ismertek nagyon rég pl. 1800-as évek eleje vége és 1700-as évek.

2023. márc. 2. 09:14
 24/27 A kérdező kommentje:
Nem vitázom.
2023. márc. 2. 13:06
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
Én speciel nem vitáztam, csak válaszoltam a kérdésedre hosszabban hogy miért nehéz családfakutatással feltérképezni ezt és tanácsot adtam, hogy a legpontosabb módszer a genetikai vizsgálat. Ha félreértettél arról nem tehetek.
2023. márc. 2. 19:16
 26/27 anonim ***** válasza:
100%
Amit 6-os ajánlott az csak haplo csoportos vizsgálat. Neked nem az kell. Magyarországon is van olyan vizsgálat ami neked kell. Google-ba nézz utána, betegségre való hajlam genetikai vizsgálata kereső kulccsal. De nem olcsóak amúgy ahogy így rákerestem.
2023. márc. 2. 19:24
 27/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm
2023. márc. 2. 20:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!