Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Van valamilyen családi örökség...

Van valamilyen családi örökséged, aminek érdekes a múltja?

Figyelt kérdés
Valamilyen ékszer, Zsolnay váza, vagy bármilyen érdekes családi örökség aminek tudsz a múltjáról?

2023. febr. 13. 15:01
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszüleimtől egy régi kerámia petróleum lámpa. Ők is örökölték, ki tudja milyen régi...

Sajnos az üvege már összetört.

Mindig tervezem, hogy hangulatlámpát csinálok belőle, de egyelőre csak dísz a polcon...

2023. febr. 13. 19:32
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
A nagymamám fiatal lány korában (16-17 évesen) kapott az ő nagymamájától egy hófehér, fodros kötényt. Mikor én olyan 18 éves korom körül voltam, és egyre több süteményt vittem nagymamámnak (ő is mindig sütött, de ő inkább kötelességtudatból, én meg hobbiból), akkor nekem adta.
2023. febr. 13. 20:15
 13/20 anonim ***** válasza:
94%
Ketten vagyunk testvérek lányok. Nővérem egy nyakláncot örökölt aminek a medállja gyémántkövekből áll. Én egy gyűrűt örököltem amiben gyémántok, és a közepén smaragd van. Mindkét ékszer anyáról lányára szállt. Még a dédmamám anyukája ékszere volt ( ha jól tudom akkor nekem ő a szépanyám.) Pár éve elvittem a gyűrűt tisztitásra egy ékszerészhez. Akkor annyi összeget ajánlott amennyiért 10 éve a házamat vettem vidéken. Nem adtam el, mert bár nekem csak fiam van, egy nap neki adom, hogy adja a gyermekének ha eljön az ideje. Nővérem a lányának adta. Van már egy 4 éves lányunokája, idővel az ővé lesz.
2023. febr. 13. 20:34
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
uh 13as ez nagyon megható történet
2023. febr. 13. 21:56
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
volt egy nagyon rejtélyes, egyedülálló rokonunk akit én nem is ismertem személyesen, viszont amikor meghalt akkor lényegében elhoztuk pár antik cuccát és a könyvgyűjteményének egy jelentős részét, amit évtizedekig gyűjtött, ezenkívül hozzánk került több forgatókönyv is amit ő írt filmhez, vagy színdarabhoz a 60-as években a saját kezével. mit ad Isten, én voltam kb. 10 éves amikor ez történt, azóta én felnőtt lettem és kortárs szerző és hasonló logikával gyűjtöm és rendszerezem a könyveimet, az a két forgatókönyv felbecsülhetetlen értékű, az a tervem hogy a tartalmát feldolgozom egy regénnyé. sosem lehet tudni, hogy egy kreatív projekt vagy egy ötlet hol és mikor és ki által teljesedik ki, én remélem hogy valaki majd ilyen nagy becsben fogja tartani pl. az én könyvgyűjteményemet, annak is a képregényszekcióját.
2023. febr. 13. 23:33
 16/20 anonim ***** válasza:
26%
13 válaszolo története nagyon kedves ,viszont ez csak addig jó amíg növéred lánya nem adja el mert szüksége lenne inkább az érte kapott pénzre.
2023. febr. 14. 07:38
 17/20 anonim válasza:
100%
Nagyapám fekete köves arany pecsétgyűrűje amit 1961 ben az esküvőjükkor csináltattak valamint a telek amin a házunk áll még a dédnagyapám apjáé volt kb 150 éve a családé
2023. febr. 14. 20:57
 18/20 anonim ***** válasza:
62%
Van egy kb. 7 kilós, nagy méretű és nehéz Haas & Czjzek porcelán sültes tálam, ami a kiszombori Rónay-kastélyból származik. Amikor a ll. világháború után elmenekült a kastélyból a Rónay család és maguk mögött hagytak mindent, akkor a kastélyban cselédként dolgozó konyhalány elhozta a tálat, ami később a családomba került és öröklődött tovább. Most nálam van.
2023. febr. 15. 00:55
 19/20 anonim válasza:
86%
Dédmamám Singer varrógépe, a régi stílusú.
2023. márc. 27. 21:09
 20/20 anonim ***** válasza:

Ükapám világháborús kitüntetései, és pipája amit a doberdón szívott. Másik ükapám tartalékos katona királyi államvasutak igazolványa és kis katonai könyv amiben benne van hol meddig milyen alakulatnál tartalékoskodott. Dédapám repülőtiszt volt második világháborúban. A Fehérvári reptérnél szolgált és valami tábornok sofőrje volt. Nem repült de képek vannak róla is. Másik Dédapám kétszeres európabajnok és olimpikon bronzérmes volt, én örököltem "a vitrint" amiben tartotta a család ősidők óta az érmeket kupákat amiket nyert. Olimpiai oklevél, érem, fotók minden megvan... Horthy korszak... Konkrétabbat nem mondok, nem sok lehetőség van azért ígyse :)...

Egy présház 2000 m2 területtel ami eredetileg szőlős volt, de most parlagon áll. Mostanában rendezgetem, nyaralónak jó lesz, Budapestről busszal lejutok másfél óra alatt kb...

Nagyapámtól majd olyan 10-12 millió forintot fogok örökölni, de ez remélem még jóval odébb van.

Apámtól fogalmam sincs mit kapok majd. Lehet 10 számjegy, lehet 8. Sose voltam beavatva a pénzügyekbe.

Anyától pedig egy gyönyörű nagy családi házat kiváló helyen, amit modernizálunk. Szóval szerencsés vagyok nagyon, apámtól függetlenül is.

2023. nov. 19. 02:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!