A "Gráfel" német eredetű vezetéknév?
Figyelt kérdés
2022. dec. 19. 01:35
2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor valószínűleg volt a felmenőim közt német származású.
2022. dec. 19. 02:29
5/11 anonim válasza:
Nem, nem nemet. Magyarorszagon es Venezuela aban fordul a leggyakrabban elö. A grof nemetül pedig Graf es nem Grafel 3as.
6/11 anonim válasza:
Létezik egy elég vicces, Gräfelfing nevű bajor település.
Lehetséges, hogy köze van hozzá.
7/11 A kérdező kommentje:
Hát én megmondom őszintén, örülnék ha a felmenőim közt lenne német származású. Sőt nagy álmom a német állampolgárság.
2022. dec. 20. 19:14
8/11 anonim válasza:
A magyar történelmet tanulmányozva a jelen lakosság igen magas százaléka rendelkezik német vagy németajkú felmenőkkel.
Én pl. a családfám alapján magasabb százalékban vagyok bajor, szász, svájci és osztrák, mint magyar.
9/11 anonim válasza:
Nem kapsz német állampolgárságot azért, mert van német nemzetiségű felmenőd (lehet egyébként osztrák, svájci is). De amúgy igen, elég németesen hangzik.
10/11 anonim válasza:
A wikipedia.de alapjan:
Grafel Anderlingen/Rotenburg körzet (magyarul talan a megye megfelelöje) egy resze. Hamburg es Bremen között van. Grafelhez tartoznak kisebb települesek, mint Mojenhop, Winderswohlde es Sparkel.
Tehat az lehet, hogy valamelyik ösöd erröl a területröl szarmazik, de mint csaladnev ez nem ismeretes ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!