A Joanelli vezetéknév milyen eredetű? Olasz?
Valószínűleg magyarosított név, tehát ebben a formában nagyon kevés információ áll róla rendelkezésre.
Az olasz Giovanelli vezetéknév, ami a legjobban hasonlít rá.
Úgy tűnik, jól sejted. Találtam egy 17. századi, Giovanelli nevezetű bárói családot. Ők a mai Észak-Olaszországból, Dél-Tirolból származnak, ami akkoriban osztrák fennhatóság alá tartozott.
"Régi czímerük beszélő: két testszínű ikerfiú egy vitorlás sajkában hullámzó tengeren: giovani gemelli, giovanelli, mely név latinosan Joanelly alakban is iratott."
A család egyik, magyarországi, ill. lengyelországi területekre szakadt sarja volt például báró Joanelli Szilveszter (1631 - 1685), aki a feljegyzések szerint a nevét Joannelly Szilveszter, Giovanelli Szilveszter, Giovanelli Sylvester alakban is használta.
#4: ??? - Ez az első vezetékneves kérdés, amit valaha feltettem. 🤷♀️
Nem lehetek az, akire gondolsz.
#6: Nem szállok vitába senkivel, nem kell készpénznek venni mindent, de biztosíthatlak, hogy TÉNYLEG nem én vagyok a “névfétises” gyerek, akinek halál egyértelmű, magyaros hangzású nevek eredete is fejtörést okoz, és kényszert érez arra, hogy megerősítsék benne.
Ez VALÓS kérdés.
És tényleg nem egyezem azzal a személlyel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!