21/27 anonim válasza:
#3 "Roma = ember"Nem tudok cigányul (egyik verziót se), de azt hallottam, hogy "ROM=ember", hab ezt jól tudom, akkor #3 hibás.
Asszem volt olyan rádiómûsor, hogy "rom som" (=ember vagyok).
22/27 anonim válasza:
Hát a zenékben néha hallható romnyi - lehet nem így kell írni - gondolom akkor meg a nőt jelenti.
25/27 benboglar válasza:
Ha szüleid nem,akkor te sem ! Nem kell visszamenni ősidőkig !
A roma elnevezés pedig nevetséges, mert elég sok ismerősöm,barátom van,aki bátran vállalja cigány származását, főleg mert magyar emberek !!!A régi cigányok tartották a szokásaikat,nyelvüket, ma egyre kevesebben vannak !
26/27 anonim válasza:
Részben roma származású vagy. Hogy neked az etnikai identitásod roma vagy sem, azt már ettől függetlenül a te azonosulásod dönti el.
27/27 anonim válasza:
Akárhány romát kérdeztem népszámláláskor mind magyar nemzetiségűnek vallotta magát.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!