Mennyire kell részletesen megadni a rokonokat egy családfa kutatás során? Hogy érdemes neki kezdeni és milyen intézmények tudnak segíteni?
Foglalkozás sokszor az anyakönyvekből is kiderül, sok helyen jegyezték be pl. gyerek születésénél a szülők foglalkozását, esketésnél a házasuló felekét, halottiban az elhunytét.
A #10 nagyon hasznos linkeket adott, érdemes azokon is nézelődni.
9-es az anyakönyvekben jelzik a foglalkozast a helyet ahol lakik, szuletesi helyet. Megjegyzesben pl. Katonai adatokat is lattam mar. Bar 1600-as evek anyakonyveben meg a szuloket se jelzi hazassaginal.
Nemesi levelek is megtalalhatoak a family search-ön és vannak régi könyvek is amik olvashatoak termeszetesen nagy tobbsege angol nyelven.
De ha ismertebb az ös akkor van hogy irnak rola konyvet vagy az arcanum ujsagjaiban is olvashatsz rola. Csak itt ugyanugy regisztralni kell es van elofizetes.
Ha nemesi szarmazasu akkor meg a nemesi csaladnevek kozott erdemes keresgélni.
Most olvastam 10-es vàlaszàt. Profi vàlaszt adott. Szóval érdemes megfogadni a tanàcsàt. Amugy köszi 10-es nekem is segìtettél ùj adatbàzissal.
13-as vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!