Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Mennyire kell részletesen...

Mennyire kell részletesen megadni a rokonokat egy családfa kutatás során? Hogy érdemes neki kezdeni és milyen intézmények tudnak segíteni?

Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy a jelenleg élő rokonokat mennyire részletesen kell megadni? Szóval mamám testvérének a családja, gyerekek, unokák stb? Unoka testvérek férje, gyerekeik? Vagy itt inkább az a lényeg hogy a halott rokonokat fel kutatni? Szóval dédszülők, ükszülők? Egyelőre egy angol nyelvű végtelenül primitív oldalon kezdtük el tesómmal írogatni a rokonokat, de ha van jobb oldal erre akkor köszönöm az ajánlást, illetve akkor a rég elhulyt rokonokrol hol tudnék adatokat szerezni ?
2022. okt. 28. 20:08
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Kedves 10-es nagyon köszönöm a részletes válaszod köszönöm hogy időt szántál rám :)
2022. okt. 31. 17:06
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Foglalkozás sokszor az anyakönyvekből is kiderül, sok helyen jegyezték be pl. gyerek születésénél a szülők foglalkozását, esketésnél a házasuló felekét, halottiban az elhunytét.

A #10 nagyon hasznos linkeket adott, érdemes azokon is nézelődni.

2022. okt. 31. 19:56
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

9-es az anyakönyvekben jelzik a foglalkozast a helyet ahol lakik, szuletesi helyet. Megjegyzesben pl. Katonai adatokat is lattam mar. Bar 1600-as evek anyakonyveben meg a szuloket se jelzi hazassaginal.

Nemesi levelek is megtalalhatoak a family search-ön és vannak régi könyvek is amik olvashatoak termeszetesen nagy tobbsege angol nyelven.

De ha ismertebb az ös akkor van hogy irnak rola konyvet vagy az arcanum ujsagjaiban is olvashatsz rola. Csak itt ugyanugy regisztralni kell es van elofizetes.

Ha nemesi szarmazasu akkor meg a nemesi csaladnevek kozott erdemes keresgélni.

2022. nov. 3. 06:57
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Most olvastam 10-es vàlaszàt. Profi vàlaszt adott. Szóval érdemes megfogadni a tanàcsàt. Amugy köszi 10-es nekem is segìtettél ùj adatbàzissal.

13-as vagyok.

2022. nov. 3. 07:04
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
10-es vagyok. Örülök, hogy tudtam segíteni. Annyival még kiegészíteném a válaszomat, hogy mielőtt nekilátunk az újságoknak és könyveknek a kutatásának. Előtte érdemes az anyakönyvek segítségével megismerni a kutatni kívánt személyt és családját, mert azokban vannak a legfontosabb információk. Majd amikor már tudod, hogy hol élt, mit dolgozott, kik voltak a szülei, mikor házasodott, stb. stb. csak azután érdemes elveszni a részletekben.
2022. nov. 3. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!