Ha van két személy teljesen azonos adatokkal, akkor melyikkel menjek tovább?
Milyen táblázatról van szó? Ezt nem értem.
Ne indexet nézz, hanem az eredeti anyakönyvi oldal képét.
Ha nem ismeritek a házastárs nevét, akkor honnan tudod, hogy különbözik? Mitől különbözik? Kicsit zavaros a megfogalmazás.
Ehhez az ősödhöz gondolom az ő leszármazottján keresztül jutottál. Ha van gyereke, akkor annak a születési anyakönyvét kell megtalálni (vagy keresztelést), ott szerepelni volt az anyja neve is, így meglesz, melyik az ősöd felesége, így a kettőből ki tudod zárni.
Én az 1800-as évek első feléig visszamentem több ágon, én így tudtam beazonosítani az adott felmenő szüleit.
A következő lépés a többi esetleges gyerek felkutatása, majd abból saccoltam, mikor házasodhattak (de egyes halotti anyakönyvben is benne volt, hogy az adott felmenő kivel volt házasságban, és mikor kötötték), ha a házassági megvolt, megvoltak az ő szüleik nevei is, de legalábbis a házasságot kötők pontos születési adatai biztosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!