Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Ha van két személy teljesen...

Ha van két személy teljesen azonos adatokkal, akkor melyikkel menjek tovább?

Figyelt kérdés
Hogyan, mi alapján lehet ezt eldönteni, hogy melyik az én ősöm? Minden adat azonos, olyannyira, hogy a táblázatban is egymás alatt van a nevük. Egyedül a házastárs különbözik, de az ő nevét pont nem ismerjük.

2022. szept. 30. 23:23
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
De nem értem, ha mással házasodott össze, akkor miért nem találok halálesetet vagy házasságbontási iratot? Ha tényleg mindkettő a felmenőm, akkor olyan, mintha két felesége lett volna egyszerre. Ez abszurd.
2022. okt. 3. 00:23
 12/19 A kérdező kommentje:
Meg hogy van az, hogy egymás után került bejegyzésre a táblázatban? Azt nem sorban töltik ki? Nem kellett volna közben másoknak bekerülnie az első alá? Olyan mintha egyetlen nap alatt váltott volna feleséget. Szerintem ez korrekció lesz, de akkor meg nem értem, hogy miért nem húzták át az elsőt?
2022. okt. 3. 00:28
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan egy sorral alatta volt a kettő házasságkötés, ahol a férj neve egyezik?

Ez tényleg furcsa, akkor esélyesebb, hogy két azonos nevű, de amúgy különböző személyről van szó. (Egy kolléganőm férje pl. ugyanabban a faluban lakott, mint egy azonos nevű férfi, ugyanabban az évben születtek, egyezett az anyjuk neve, csak a hónap és nap tért el, de kicsit az is hasonló volt, június-július. Egyszer tévedésből a hatóság az ő férje jogosítványát vonta be a másiké helyett.)

A dátum is ugyanaz? Szoktak vagy életkort (pl. 26 év) vagy teljes születési dátumot, esetleg szülők nevét írni a házasulandókhoz, ezek az adatok is egyeznek mindkét férj nevénél?

2022. okt. 3. 06:30
 14/19 anonim ***** válasza:
100%
Próbáld a tanuk nevét azonosítani, az csak nem egyezik?
2022. okt. 3. 10:39
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Fotózásra az anyakönyvi másodpéldányok kerültek a levéltárban, sajnos néha előfordul az is, hogy valamelyik (vagy akár mindegyik) adatnál ugrott a másolást végző szeme és újra az előtte lévő bejegyzés adatait rögzítette.

Ha a másodpéldány "Megjegyzés" rovatában nincs javítás/helyesbítés bejegyezve, akkor az illetékes anyakönyvi hivatalnál érdemes próbálkozni. Ha egyenesági leszármazott vagy, akkor van esélyed.

Egyébként tényleg nem értem, hogy ha idáig eljutottál - nyilván a leszármazókon keresztül, akkor hogy nem tudod beazonosítani. A keresett ősöd gyerekének hogy hívták az anyját? Ahol ő van bejegyezve házastársként, valószínűleg az a pár lesz az, akit keresel.

2022. okt. 3. 12:19
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

"Fotózásra az anyakönyvi másodpéldányok kerültek a levéltárban, sajnos néha előfordul az is, hogy valamelyik (vagy akár mindegyik) adatnál ugrott a másolást végző szeme és újra az előtte lévő bejegyzés adatait rögzítette"

Ja, hát igen, amelyiket én néztem át, némelyikben 3-5x szerepelt ugyanaz az oldal. Már ösztönösen annyit kattintottam, hogy haladni tudjak az átnézéssel

2022. okt. 3. 12:33
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Az idő ami alapján tudsz következtetni. De amugy meg kell nézni mind a három anyakönyvi bejegyzést ott szoktak több mindent írni. Pl. Szülők neve, lakhely születési hely és stb. Abból kb lehet következtetni. De ha nem akkor én a helyedbe egy külön lapon elkészíteném mindkét változatot hogy hol csúsztál el a családfán. Illetve vegog lapozni a falu vagy varos teljes anyakonyvet. Ahol indexelve van ott control f es be tudod irni a vezeteknevet igy konnyebb de nem mindig mert van hogy elfelejtenek egy nevet indexelni igy biztonsagosabb mindent megnezni az anyakonyvben. De amugy a házasságinál meg tudod nézni ha kétszer házasodott de ugye ahhoz ugyanabba a városba vagy faluba kellett lennie. Anyakönyveknél jelzik hogy hol született es a lakhelyet is illetve a conditio rublikat is erdemes nezni az is infot ad. Bár 1700-as evek anyakönyveinel nem mindenhol jeleznek adatokat pl. Szulok neve hazassaginal.

Régi ujsagok ha ismertebb az ős és stb es stb.

2022. okt. 5. 23:00
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

Én oyat is láttam ahol két férfi név volt beirva a házasulandoknal. Sőt olyat is ahol ket ferfi nev volt a szuloknel es a gyerek nevehez fiu es lany nev is volt irva a vezetek nev utan egy sorba, de egy gyerek. Nem volt odairva hogy gemini magyaran ikrek es nem egymas ala volt irva a ket nev mert ikreknel nagy tobbsegebe igy irtak. Talan egyet lattam ahol egymas mellett volt de odairtak hogy ikrek.Illetve van hogy ha a szulo elvalt feltedtvernek is adhattak ugyanolyan keresztnevet. De sanazos hogy egyforma nevuek. Magyaran elcsusztal a csaladfakutatassal.

Pl. A Viktoria nevet gyakran csak ugy irtak hogy Viktori vagy Viktor. Tippem szerint. A ferfi neveknel valoszinuleg ez a megoldasa a hazasuloknak. De vicces volt olvasni hogy ket ferfi hazasodik. Es ket ferfinek egy egyszere fiu es lany nevu gyereke van. De amugy meg nagyon nem vicces csaladfakutatas szempontjabol.

2022. okt. 5. 23:10
 19/19 anonim ***** válasza:
66%

* olyat

* ha a szulo elvalt feltestvernek is adhattak ugyanolyan keresztnevet.

* sanszos

Volt itt akinek meg minden ős rokonat ugyanugy hivtak es az unokatestvereknek is ugyanaz volt a nevuk neki aztan nehez dolga van.

2022. okt. 5. 23:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!