Feltétlenül zsidó származásra utaló vezetéknév a Naftali, az Ascher és a Manassze?
A zsidó nevek általában német hangzásúak, mégis hallottam többször, hogy az ilyen vezetéknevű emberek borítékolhatóan zsidók.
Akkor most ezek milyen eredetűek? Feltétlenül zsidó?
"Illene ismerni a bibliát? Mégis mi a haláláért?"
Pl mert része az egyetemes kultúrának és mert rengeteg bölcsesség van benne. Amúgy meg tudom mondani, hogy mi az akárhányadik nemesgáz, de ez nem zárja ki a Biblia ismeretét. Elárulom, a differenciálegyenletek megoldása SEM.
#5 jól tudja, Aser és Naftali tényleg Jákob fiai, Manassze jákob fiának, Józsefnek egyik fia. Szóval ezek õsi héber nevek.
Egyébként szerintem is II. József kötelezte a zsidókat a német vezetéknév fevételére. Persze, nem minden német hangzású név zsidóé, viszont pl nekem egy öreg (1910-es években született) zsidó mondta, hogy a Deutsch az biztos, hogy zsidó.
"Illene ismerni a bibliát? Mégis mi a haláláért?"
Mert rengeteg olyan műalkotás alapja, aminek az ismerete nélkül nem érted az európai kultúrát. Full ateista vagyok egyébként, de ezt még én is elismerem. Ez nem jelenti azt, hogy a periódusos rendszer nem fontos.
5-ös voltam
Vagy ezek zsidó törzsek nevei?
Azt tudom, hogy a Lévi, a Kohén, a Benjámin és a Júda egyértelműen az.
18, "nem csak a Bibliában vannak jelen, hanem a Tórában és a Koránban is"
A Tóra a Biblia elsõ öt könyve, Mózes öt könyve.
+++
17 kérdező "Vagy ezek zsidó törzsek nevei?"
Igen, Jákob fiainak nevei a törzsek nevei. József kivételével, helyette két fiának neve egy-egy törzs neve.
"Azt tudom, hogy a Lévi, a Kohén, a Benjámin és a Júda egyértelműen az."
Majdnem jól tudod: a Kohén az nem törzs neve, kohén = (héberül) pap.
#19.
A kohénok Áron utódai. Nem?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!