Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Családfakutatásnál elakadtam...

Családfakutatásnál elakadtam mit tegyek?

Figyelt kérdés
1800-as évek végénél járok de csak az ükapám nevét , illetve feleségének nevét tudom, semmi többet. Ilyenkor mi a teendő ?

2022. szept. 30. 22:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
Képeket keress, ott gyakorlatilag minden anyakönyv be van scannelve. Csak sokkal több munka, amíg végiglapozod az anyakönyveket
2022. okt. 1. 07:51
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

1895-ig bezárólag itt vannak település szerint:

[link]

1895 utániak itt (csak bejelentkezett familysearch fiókkal fogja megnyitni):

[link]

2022. okt. 1. 09:51
 13/20 anonim ***** válasza:
23%
Azert fsmilys is elég nyögvenyelős néha. Én találtam nem egyszer apszolut nem oda illő település anyakönyvet is, a saját település név alól meg hiányzott. Szval ez van, néha össze van keverve.
2022. okt. 3. 10:47
 14/20 anonim ***** válasza:
50%

Még az adatbazis online lapon vannak katonai anyagok, de az beszerezhető központilag is, nekem megküldték a hiv.veszteségi karton másolatot is.

Aztán az egyhaznak is es az előző oldalon is vannak népszámlálasi adatok, stb. Én ott is tudtam azonosítani

2022. okt. 3. 10:49
 15/20 anonim ***** válasza:
78%

#13: Nincs feltétlenül összekeverve, csak egy filmen sok esetben több település anyaga van. Figyelni kell az ITEM számot, az mutatja meg, hogy a filmen belül melyik részegységben helyezkedik el a keresett anyag.

Plusz: sok esetben nem helyben anyakönyveztek bizonyos településeket, hanem pl. valamelyik szomszéd faluban/városban. A KSH Könyvtár oldalán megtalálhatóak helységnévtárak, abban lehet ellenőrizni.

2022. okt. 3. 12:13
 16/20 anonim ***** válasza:
75%

Nagyon átláthatóan fent vannak, legfeljebb te nem jó módszerrel kutatsz. Időigényes, a legtöbb egyelőre nincs indexálva, de aki azt hiszi, majd úgy fog családfát kutatni, mintha Facebookon keresgélne, és pár óra alatt a középkorig visszafejti a családfáját, az bizony koppanni fog.

2022. okt. 3. 12:36
 17/20 anonim ***** válasza:
50%
16# pontosan tudom mit írok, mikor egy településnél 5-6 anyakönyv közt van másik településé teljes egész. És mikor arra keresek rá, ki sem dobja, és látványosan hiányzik is. Vagy keverednek az oldalak sorrendje, ja, és hiányos( mert a valóság mást mutat).
2022. okt. 3. 13:17
 18/20 anonim ***** válasza:
50%
17 vagyok. Ugye van fotóm az eredetiről, és a másodpéldányossal (familys) nem stimmel, a végéről hiányzik pár lap.
2022. okt. 3. 13:24
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagy csak nem tudod hogy akkor mi volt annak a városnak vagy településnek a neve, illetve melyik falunak az anyakönyvét melyik megyeszékhelyi város anyakönyvezte, mert nem mindig ott anyakönyveztek ahol laktak, pl. polgári anyakönyvek előtt is.
2022. okt. 6. 20:12
 20/20 anonim ***** válasza:
80%

"Menj el pl plébánia nyilvántartását megnézni, keresztelők stb."

Ez egyáltalán nem müködik, kivéve, ha az összes ösöd abban a kis faluban élt, ahol te is élsz születésed óta.

Ha netán a család több településröl származik, netán nagyobb távolságokra egymástól, illetve nem azon a kis településen élsz, akkor az egész nem müködik.

Nálunk egyrészt az ország legkülönbözöbb területeiröl kerültek össze az ösök, másrészt jelenleg 2000 Km-re élek MO-tól, elég nehéz lenne közel 100 különbözö plébániát végiglátogatni.

De ahol a szüleim élnek, ott sem adnak meg semmit a plébánián, csak fizetség ellenében egy-egy keresztlevelet a közvetlen ösökröl max. dédszülökig visszamenöleg. A családfakutatásnál meg általában korábbi adatok azok, amikkel probléma van.

2022. okt. 7. 15:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!