Családfakutatásnál elakadtam mit tegyek?
Még az adatbazis online lapon vannak katonai anyagok, de az beszerezhető központilag is, nekem megküldték a hiv.veszteségi karton másolatot is.
Aztán az egyhaznak is es az előző oldalon is vannak népszámlálasi adatok, stb. Én ott is tudtam azonosítani
#13: Nincs feltétlenül összekeverve, csak egy filmen sok esetben több település anyaga van. Figyelni kell az ITEM számot, az mutatja meg, hogy a filmen belül melyik részegységben helyezkedik el a keresett anyag.
Plusz: sok esetben nem helyben anyakönyveztek bizonyos településeket, hanem pl. valamelyik szomszéd faluban/városban. A KSH Könyvtár oldalán megtalálhatóak helységnévtárak, abban lehet ellenőrizni.
Nagyon átláthatóan fent vannak, legfeljebb te nem jó módszerrel kutatsz. Időigényes, a legtöbb egyelőre nincs indexálva, de aki azt hiszi, majd úgy fog családfát kutatni, mintha Facebookon keresgélne, és pár óra alatt a középkorig visszafejti a családfáját, az bizony koppanni fog.
"Menj el pl plébánia nyilvántartását megnézni, keresztelők stb."
Ez egyáltalán nem müködik, kivéve, ha az összes ösöd abban a kis faluban élt, ahol te is élsz születésed óta.
Ha netán a család több településröl származik, netán nagyobb távolságokra egymástól, illetve nem azon a kis településen élsz, akkor az egész nem müködik.
Nálunk egyrészt az ország legkülönbözöbb területeiröl kerültek össze az ösök, másrészt jelenleg 2000 Km-re élek MO-tól, elég nehéz lenne közel 100 különbözö plébániát végiglátogatni.
De ahol a szüleim élnek, ott sem adnak meg semmit a plébánián, csak fizetség ellenében egy-egy keresztlevelet a közvetlen ösökröl max. dédszülökig visszamenöleg. A családfakutatásnál meg általában korábbi adatok azok, amikkel probléma van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!