Az anyámnak, féltestvérének, fiának lánya nekem kicsodám?
#14,
a lány (kérdező) apja nincs említve, tehát nem kell belekeverni.
Magyarosabb lett volna a kérdést így kiírni: "Anyám féltestvére fiának a lánya nekem kicsoda?".
Tehát: a kérdező anyjának van egy féltestvére, akinek van fia és ennek a fiának van egy lánya, aki iránt kérdezi a rokoni kapcsolatot.
A nyelvünkben erre nincs kifejezés.
Tehát az anyuka féltestvérének az unokája.
A kérdező nagyszülője, a gyermekek dédszülője.
#15,
"a lány (kérdező) apja nincs említve, tehát nem kell belekeverni."
Valamit nagyon félreértettél. Én nem a kérdező lányt mondom. Nem is tudom, hogy a kérdező lány-e.
"Anyám féltestvére fiának a lánya...".
Erről a lányról van szó, akinek az apja az anyám féltestvérének a fia.
Tehát a kérdező anyjának a féltestvérének a fia - aki a kérdés tárgyának az apja és nem maga a kérdező - ő első unokatestvére félig a kérdezőnek.
"Tehát: a kérdező anyjának van egy féltestvére, akinek van fia és ennek a fiának van egy lánya, aki iránt kérdezi a rokoni kapcsolatot."
Tehát: Én értem a kérdést, Te meg jól belezavarodtál.
De elmagyarázom mégegyszer. A kérdező anyjának a féltestvére az a lány öreganyja. A lány öreganyjának a fia a lány apja. Én erről az apáról beszéltem.
Ajánlom figyelmedbe Nádasi László: Zűrzavaros család rádiókabarét Shubert Évával, Tábori Nórával és Csala Zsuzsával.
Unokahug, de csak anyai ágról fél ágról.
Anyukád féltestvére a te nagynénid / nagybácsid (fél oldalról, erre így nincs szó)
Az ő fia a te (fél)unokatesód, az ő lánya a te (fél)unokahugod, kuzinod.
Ha lesz gyereked, ők másodunokatestvérek lesznek, persze úgy, hogy a nagyszüleik csak féltestvérek.
Ha összetartó a család, akkor ezt lehet nem is kell firtatni, ha annyira nem jártok össze, akkor rokon anyai részedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!