Csaladallitas segithet?
Családállítás???
Pénzcsap elzár, pont
Jujj, ők sosem fognak megváltozni. Nem te érdekled őket, hanem a pénzed. Családállítás? Minek? Hogy magukba nézzenek egy hétig, aztán megint ömleszd nekik a pénzedet, mert "kötelességnek" érzed?
Balek vagy, valóban. Az a te pénzed. Ha bevásáolsz anyádnak néha néha, vagy segítesz lenyírni a füvet, az érthető és talán el is várható. De milliókat rájuk költeni, amikor le se xarnak...és te észre sem veszed, szemmel láthatólag, mert mint írtad, szereted őket. Csak hogy őket kár, mert xar emberek. Nőjj fel, ne legyél gyerekes.
Figyelj, én nagyon szeretem a családállítást, mint terápiás módszert, nagyon jó tapasztalatom van vele, - nem egy, nem kettő és nem három, hanem sokkal több alkalommal, - de ebben a konkrét helyzetben szerintem az lenne a legfontosabb, hogy te tudatosan dolgozz azon, hogy legyen benned egy egészséges határtartás, és ne hagyd magad kihasználni, fejőstehénnek és baleknak nézni.
Attól, hogy szereted a családodat, még nem kell, nem szabad hagyni, hogy igazságtalanul bánjanak veled, és ahelyett, hogy egy hatalmas segítséget értékelnének, további elvárásokkal és követelésekkel álljanak elő.
Akkor tudjuk a saját életünket élni, és akkor tudunk lelkileg egyensúlyban maradni, ha amit gondolunk, érzünk, arról adott helyzetben őszintén tudunk kommunikálni, és ahelyett, hogy valamiféle megfelelési kényszer mozgatna bennünket, mindenkivel - igen, a családtagjainkkal szemben is - képesek vagyunk egyértelműen meghúzni a saját határainkat.
Az adott helyzetben én normális hangnemben, nyugodtan, de határozottan megmondtam volna Anyukámnak és a húgomnak, hogy azok után, hogy egy három millió forintos felújítást finanszíroztam Anyukánk lakásában, úgy gondolom, hogy ha nem tud hasonló arányban anyagilag hozzájárulni a húgom az Anyukámnak nyújtott segítséghez, akkor annyival nyugodtan hozzájárulhat, hogy X óra takarítást magára vállal.
Eleve furcsa, ha ezt a húgod és Anyukád nem így gondolja természetesnek, magától értetődőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!