Családállitás segithet?
Nem tudom már nyelni azt a rengeteg rosszat amit az anyámtól ‘kapok’.
Az újabb húzása,a lányom szombaton ballag nyolcadikból,nem jön el.
Idézem:már nem kislány,biztos megérti hogy nem megyek el.
Pénteken költözik,ez az ürügy.
A fiam 7 hónapos egyszer látta véletlenül mikor találkoztunk a laborba.
Folyamatosan mártírkodik,itt vagyok(voltam) egy kisbabával,állandóan siránkozik,jajjgat hogy semmibe nem segitek neki.
Egész életembe azt hallgattam,hogy feládozta értünk az életét,felnevelt minket egyedül,apám egy szemétláda.
Ez lecsengett,bár sokszor mondja még,a legújabb hogy ő mennyit segitett a szüleinek én sosem segitek neki.
Rettenetes fájdalom van bennem,nagyobb gyermekeim is vannak,sosem volt nagymama.
Ami igazán fáj,ha én beszélek vele,olyan ideg rám jön hogy remegek.
Ő sosem keres,mindig a gyereknek kell.
De azután reszketek,gyomorgörcsöm lesz,mindig ugyanaz.
Neki milyen rossz,milyen rosszul van,mindene fáj.
Persze 2 liter bort meginni egy nap,nincs rosszul.
Van egy rettentő szimpatikus élettársa aki időnként a sz@rt iskiveri belőle,de ő az Isten,aki mindenbe segit,és az etalon.
A maradék verés nélküli időben hol egyikünk,hol másikunkra uszítja anyámat,és tömi hogy épp melyik gyereke épp milyen okádék.
Családállitás segithet?
Valahogy nem tudok ezzel megbékélné,hogy ilyen az anyám.
Szerintem itt a kapcsolategszakitasa tenne jot nem a csaladallitas
Olvasd el mergezo szulok c. konyvet
Ha jól értem, a családállitás olyan, mint a párterápia, csak családtagokkal? De miért hívják családállításnak?
A választ egyébként már megadták. Bár ha nem is megszakítani, de minimalizálni kell a kapcsolatot, szabályokat felállítani (ha okoskodik/mártírkodik, akkor a beszélgetést befejezitek, például), egy idő után rö fog unni.
Az pedig nonszensz, hogy „feláldozta magát értetek”; ő akart megszülni, nem te akartál megstületni, ez pedig ezzel jár, vagyis a szülő bizonyos tekintetben a gyereke alárendeltje lesz. Tehát ez egy alapvető dolog, ezért, hogy felnevelt, hálásnak nem kell lenned. Hálás azért lehetsz neki, ahogy felnevelt, tehát ha a megfelelő emberi értékeket megkaptad tőle, vagy legalábbis hozzásegített.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!