Mi lehet a származási hely? Nem tudom kiolvasni.
Figyelt kérdés
A legutolsó sorban, Izsák alatt. Próbáltam keresgélni neten de semmire nem jutottam, így megköszönném az ötleteket. :)
2022. febr. 26. 12:45
1/10 anonim válasza:
Izsák
Bács-Kiskun megyében van.
2/10 anonim válasza:
Mintha Poroszországi Alkovicz lenne. Hogy ez ma mi, egyáltalán lehet e? Egy családfás fb csoportban lehetne érdeklődni.
3/10 anonim válasza:
Solt, és Alkov..... Tudni kell hogy régen sok Al és Fel kezdetű település volt.
(Pl. Felcsút még létező)
Ott vannak a régi katonai térképek, keresgélj rajtuk.
A kiindulópontod már megvan, zoomolj rá és nézelődj!
4/10 anonim válasza:
Tessék, kikerestem neked: [link]
5/10 anonim válasza:
Meg kellene nézni az anyakönyv többi lapján a hasonló betűkapcsolásokat. Az "Al" biztos, de az "ov" előtt bármi lehet. A poroszt is valószínűsíteném, csak miért írták volna "porósz"-nak, hosszú ó-val. Esetleg, ha van kedved, küldj még pár lapot ezzel a kézírással, megpróbálok segíteni.
8/10 anonim válasza:
A legalsó biztosan Alkovácz(Alkovács)
9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat, tippeket.
Nem Izsákról van szó. Mint ahogy írtam, a legutolsó sorban az Izsák alatti hely érdekel.
2022. febr. 27. 12:48
10/10 anonim válasza:
Szerintem Poroszországi településnév lehet, amit magyarosan írhattak le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!