Hogy deríthetem ki a származásomat?
Szóval egyik szülőm ágában nem vagyok biztos, mert nem őszinte.
Ezen az ágon valószínűleg többnyire zsidók vannak, de nem tudom, hogy ezt egy adott dédszülőről hogy lehetne megmondani.
Arcra eléggé olyan vonásai vannak mindenkinek azon az ágon, de van egy-két szőke, vagy kék szemű is, ami azért összezavar
Fontos kiemelni, hogy a vallás az már generációk óta keresztény, szóval ez nem kérdés.
Engem mindig is érdekelt a családom múltja, ezért szeretném kideríteni.
Ha valaki elől a származását eltitkolták, milyen jelek alapján tudata kideríteni.
Vannak olyan biztos külső vonások, amik alapján lehet ezt tudni?
Nincsenek olyan külső vonások, ami alapján egyértelműen azonosítani lehet, hogy valaki zsidó származású-e.
De ugye amit érdemes nézni, az pl a családnév. Milyen hangzású? Németes? Szlávos? Ha magyar, akkor vajon magyarosított-e? Mivel foglalkoztak az őseid? Hol éltek? Volt-e ott a holokauszt előtt jelentős zsidó közösség? Aztán: mit csináltak az őseid a második világháború idején? Mennyire transzparens ez a családban? (ugye önmagában a keresztény vallás nem mentesített a zsidótörvények alól). Vannak erről történetek? Vannak katonaképek?
Aztán próbálkozhatsz a Familysearch-csel is, hátha kidob valami érdekes találatot.
És igen, végül ott van a genetikai teszt is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!