Hol tartják nyilván a régi, még Trianon előtti névmagyarosításokat?
Figyelt kérdés
2021. máj. 11. 04:47
1/15 A kérdező kommentje:
Az is érdekelne, hogy meg lehet-e vajon nézni az iratokat. A legjobb on-line lenne.
2021. máj. 11. 04:48
2/15 anonim válasza:
Szép idő lesz ma is !
Alkotmány utca torkolatában fölavatott Nemzeti Összetartozás Emlékhelye (Trianon-rámpa).
3/15 anonim válasza:
#2: Szerintem a kérdező személynevekre kíváncsi. Vagy nem :-)
4/15 anonim válasza:
Találgattam,én is hogy mire gondolt . Tisztelt Kérdező !
5/15 anonim válasza:
Olyan nyilvántartás biztosan nincs, ahol ezt nyilvántartanák. Pl. nem minden Grósz lett Nagy. Az anyakönyvekben lehet utána nézni adott családbak.
6/15 anonim válasza:
Az egyyházi/állami anyakönyvekben minden esetben feltüntették a névváltoztatásokat, Trianon elött is, meg utána is, semmiféle különbség nincs ez alapján.
7/15 anonim válasza:
1800-1896-ig terjedő időszak:
9/15 anonim válasza:
Hú köszi 7-es!!! Megtaláltam az ükapámat is. Van még hasonló doksid? Például a nemesi kinevezésekről a századforduló környékéről?
10/15 A kérdező kommentje:
Igazán nem értem. A CSALÁDFA rovatban, a SAJÁT családommal kapcsolatos kérdést tettem fel.
Hogy vajon hol található meg pl. az I vh-ban meghalt sváb rokon családjának, a másik megsebesült rokonnak a magyarosítása. Hogy esetleg kiderüljön, hogy mikor, hol és miért magyarosított a család egy része. És miért pont arra, amire.
Mindegy is. Majd utánajárok, amikor lehet.
2021. máj. 11. 14:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!