Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Szerintetek milyen joga van...

Szerintetek milyen joga van anyánk férjének?

Figyelt kérdés
Eszembe jutott, hogy megkérdezzelek benneteket, nyugodtan mondjatok bármilyen véleményt. Adott anyánk, akinek ő már a harmadik férje. Tesónk apjától kiutálás után vált el, a mi apánktól meg az alkohol miatt. Tudni kell, hogy anyu az a fajta, aki kötekszik, pl: nemegyszer felkeltette aput is mikor részegen feküdt, veszekedést kezdeményezett, minthogy nyugodtan lehettünk volna este nyolc után már. Nemtudom ez mire jó, de ez már más kérdés. Aki most férje, vele nyolc éve ismerkedett meg, és hét éve férje. Mi ott vettünk házat amúgy ahol a férje törzsgyökeres, szóval gondolhatjátok, ha van valami természetesen mi vagyunk megszólva. A férje amúgy szintén elvált, mint később kiderült iszik ő is, (édesanyucikánk későn jött rá, de amúgy épp tegnap hallottam, hogy az olyan nők akiknek ivott az apja, és az övé ivott, szóval szinte mind olyan férjet talál, mert tudat alatt őt akarják kigyógyítani, mivel azt az apjával nem tudták megtenni.) Na szóval. Az elején jobban ivott, nem volt munkája a férjének, tesóm elrendezte egy helyre, ahol brigád vezető féle, ő vezeti a kocsit, stb stb. A házat ahol lakunk anyu vette, annyi, hogy a férje mivel kőműves a hátsó nemlakott részt kialakították, felújították. De az évek óta, megcsinált dolgokat pl cserépkályhát már szétverte baltával, akkor legutóbb a zárat törte fel, mikor anyu nem akarta beengedni mert összevesztek. Hozzá kell tenni, hogy most bátyánk miatt van megint balhé, mert nem ad haza pénzt, mert sok adóssága van és arra már nem jut. Ezt amúgy elítélem amit bátyánk csinál, mert mindig miatta van megpecsételve a faluba a mi megítélésünk is. Anyuhoz még hozzátartozik, hogy pár éve mikor szült a férjének a lánya próbált közeledni hozzá,de a kis fruska elküldte a fenébe, szerinte az anyjáék összejöttek volna, ha anyu nincs, de ez qurvára nincs így, hiszen nemhiába vált el tőle az akkori felesége de mindegy. Szóval anyu azóta mindig összevesz a férjével ha megtudja, beszél a lányával, vagy talizik. Állandóan ez a téma nálunk, összevesznek----> elköltözik nagy cigánykodással-----> a családja dumál----->anyu ránkfogja, hogy igaza van a férjének, akármiért is van az összeveszés és minket hibáztat---->majd visszajön mintha misem történt volna-----> a falu meg nevet rajtunk. Most elvileg tényleg vállni fognak, milyen joga van igazából a férjnek, mert ő veri a mellét, hogy a házban van neki is. Mert én úgy tudom, hogy csak a közösen megszerzett dolog, és ott még a falak is álltak már, csak kilett vakolva meg ilyenek. Ja, meg vélemények, én legszívesebben örökre megszíkítanám ezzel a családommal a kapcsit, csak nincs lelkiismeretem hozzá, de lelkileg nagyon de nagyon visszalökő. :( Szóval írjatok tanácsot légyszíves. Köszönöm.
2010. aug. 4. 09:28
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
ja, de igazából már annyi fel van bennem gyűlve, hogy sokszor azt veszem észre, hogy én kezdem. Mert annyira idegesítőek már mind, hogy kibírhatatlanok. Főleg, hogy tényleg régen meghúztam magam, nem kértem lóvét sem, megkerestem magamnak, és reméletem ha ilyen xar lesz a helyzet mint most, hogy nincs melóm és fordulhatok a családhoz majd, de ugyebár ha vannak mások ott, akik kiaknázták a szívességkérést, és most még ők fújnak rád a családban, bennetek is felmenne a pumpa, oszt ők azok, akik kihasználják az egész családot. Most itt a tesómékra gondoltam, de ez már más tészta.
2010. aug. 4. 12:05
 12/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ők már veszett úgy. Az a baj, hogy aki ilyen helyzetben nő fel az hatalmas agressziót, feszűltséget,lelkisebeket hordoz magában s folyton csak gyűlik amíg kinem robban az emberből. Nehéz kezelni s egy idő után azt veszed észre, hogy mindig ideges és feszűlt vagy, mert emellé a nemkis teherhez jönnek a napi gondok s lelkileg kikészít.

Az én apám is napiszinten iszik s látnom kell évekóta amint totál hülyévé épűl le. (pl:4évig jártam lányosztályban s midenévben 40X kérdezte meg lányosztályban vagyok-e)

Ezért is választottam olyan párt aki megveti az alkoholt. Tökéletesen boldog tudnék vele lenni de szinte mindennap arra döbbenek rá, hogy semmi okom mégis feszűlt vagyok s harapós, ugrok minden félreérthető szóra. Rettegek, hogy ne váljak olyanná mint apám. Számomra ez a legnagyobb belsőharcom.

Párom szerencsére megérti s mindig meletem áll, segít bárhogyan de lekűzdeni ezt a feszűltséget. pl: masszás, szex, kirándulás, s most biciglit is szeretnék venni.

Mert ennek a gőznek KI KELL jönnie csak az nem mindegy hogyan.

2010. aug. 4. 13:10
 13/13 A kérdező kommentje:
Hm.. Hát igen. Bárcsak úgy lenne ahogy mondják gondolom neked is sokan, hogy "tedd túl magad rajta, felejtsd el" Ezt vagy olyan mondja, akinek nem volt még ilyen a családba, vagy vagy nem is tudom. Én tudom, hogy hagyni kéne a családot is a fenébe, hiszen nincs mit kezdeni velük amúgy mikor próbálnám magyarázni a dolgokat, csak okoskodok, foglalkozzak a saját dolgaimmal, stb stb. meg anyám beszéde, hogy " akkor már megint én vagyok a hibás? " Hát néha mondom neki ilyenkor hogy anyu ne haragudj, de igen. Mindenkinek megvan adva a lehetőség, hogy nemet mondjon a rosszra, de ő ugyanugy visszacsinál minden rosszat állandóan, ezzel megkeserítve az életünket nekünk is. Az a baj, hogy nehéz úgy élni az életem, hogy tudom, tesóim elbaxák a sajátjukat, vagy anyu is, és hogy segítségre szorulnak. :( Bárcsak szemetebb lennék, talán pár évvel tovább élnék később, nem pedig az ideg miatt kikészűlve, annyim lesz előbb utóbb. :(
2010. aug. 4. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!