Családfa-kutatás céljából mennyi vért szokás adni a vizsgáló labornak?
"A DNS ha egyezik valakivel akkor rokoni kapcsolatban vannak"
Ha a DNS egyezik, akkor vagy az illetöröl saját amgáról van szó, vagy esetleg egypetéjü ikertestvérröl, semmilyen más esetben nem egyezhet, legfeljebb hasonít a két minta egymásra.
EZ a eredet-vizsgálat DNS alapján meg csak annyit mutathat ki, hogy Európa (esetleg egyéb kontinens) melyik részéröl (észak-dél-kelet-nyugat) származó gének szerepelnek az adott mintában. De olyan, hogy magyar, szlovák, német, stb gének nincsenek, semmivel nem lehetpontosabbat megtudni arról, hogy honnan származik valaki, mint elötte.
Genetikai származás vizsgálatra gondoltál.
Szájnyálkahártya mintát vesznek hozá, egy hosszabb, de fülpiszkáló nagyon hasonló pálcikával.
Az Y-kromoszóma és mitokondriális dns vizsgálattal, nézik a származást.
Például az Y12-es kromoszóma kaukázusi embereknél, a földközi tenger keleti partvidékéről valószármazást valószínűsíti.
...
Az oldalról, amit korábban linkelt valaki, tudsz rendelni ilyen tesztet. Küldenek neked egy fiolát pálcikákkal. Meg egy válaszborítékot. Leveszed a nyálmintát a pálcikákkal, beleteszed a fiolába, a válaszborítékban és visszaküldöd. Fogsz kapni egy kódot, amivel meg tudod nézni az eredményt, ha készen van.
Ezzel konkrét ősöket nem fogsz találni, csak azt mutatja meg, hogy a különféle rasszokhoz milyen arányban mennyi közöd van. Az ősök, felmenők utáni kutatást nem viszi előrébb. Feltehetőleg olyan sok meglepetés sem fog érni, de szórakozásképpen érdemes megcsinálni.
Sziasztok!
Bevallom Nektek Teljesen Őszintén,hogy én azt biztosan tudom,hogy bennem van magyarországi magyar-kun-erdélyi magyar-zsidó-szerb-lengyel-cigány vér,de mivel bár tartom a kapcsolatot az édesapámmal,de neki hivatalosan csak egy lánya van a nővérem,de itt vagyunk én és az ikertestvérem a húgom,aki nem is tartja apjának az édesapánkat és mivel hivatalosan nem vagyok az ő fia sajnos biztosan nem kérhetem ki hivatalos helyekről a vele kapcsolatos származási papírokat és az ő részéről van bennem a magyar mellett lengyel és szerb és cigány vér is,ezért is kérdeztem a vizsgálathoz mennyi vért kell adnom,mert nbevallom eddig azt hittem a vérem az amit adnom kell származástani vizsgálathoz,de tévedtem.
#14 Hát te két okból se fogsz sok újat megtudni a őseid származási helyéről, egy mert már sokat tudsz.
Kettő, hogy végig anyai ágon első ősöd, és ha fiú/férfi lennél/vagy első api ági ősöd származási helyét tudhatnád meg.
#17 Az ott meg mi? :O
Jól összezavarodott a törlések után a kérdez-felelek itt. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!