Azokról, akik cselédek voltak, nincs valamilyen nyilvántartás?
1-es már ne is haragudj, de nagy badarságot írtál! A levéltárak nem foglalkoznak ilyenekkel és a múltban sem! Az állami anyakönyvezés 185-ben indult Magyarországon, előtte az egyházak végezték. Annál az egyháznál lenne érdemes keresgélni, aki a gyereket megkeresztelte, mert ott lehet az "egyéb közlendők" rovatban erre esetlegesen utalás. Máshol nem.
Aki használhatót nem tud írni, az ilyen levéltáros marhaságot ne írjon.
Édesapát esélytelen. Csak az anya bíztos.
Amúgy az intézők papírjai ritkán maradtak meg.
Legfeljebb egy fiók mélyére rejtett levélből derülhet ki az igazság. Anyakönyvben ilyenről sosem írnak, az viszont nem ritka utólagos bejegyzés, hogy 'a gyermeket X.Y. a sajátjának ismeri el, ezért ekkor és ekkor az anyát feleségül vette, miáltal a gyermek jogállása törvényesre módosul'. De ebből csak gyanítani, nem pedig bizonyítani lehet a biológiai apa személyét.
Esetleg... ha DNS mintát kapsz a gróf mai leszármazottjától, valamint a dédid testvérének leszármazottjától, na meg a magadét is beleveszed, esetleg kimutatható valamiféle egyezés vagy különbözőség a három adat között.
De szerintem Attila sírját megtalálni gyerekjáték ennek a megszervezéséhez képest! ;)
Köszönöm szépen az értelmes, építő jellegű válaszokat!
Gondoltam, hogy nem tudom kideríteni az édesapát, csak kíváncsi voltam, hogy esetleg találhatok-e még ennél több információt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!