Őseim az 1870-es évek környékén jöttek Galíciából. Milyen levéltárban tudok utánuk nézni?
Melyik ország levéltárában lehetnek meg az irataik? Önálló volt akkor Galícia, vagy az OMM egyik tartománya? Nem tudom pontosan, hogy melyik városból jöttek (egy születési anyakönyvi kivonatba az volt írva, hogy Kolbuszon, nekünk annyi tippünk van, hogy Kolbuszowa lehet az). Lengyelországba kell menni, vagy esetleg az Országos Levéltárban találunk valamit?
Előre is köszönöm!
21:33-as vagyok, folytatnám.
A Monarchia része volt, viszont az OMM belül nem hiszem, hogy létezett egy központi hely, ahol gyűjtötték volna az anyakönyvi adatokat. arra tippelek, hogyha van is valamilyen adat, akkor azt ott Kolbuszowa-ban lehet megtalálni. Ez persze csak tipp, viszont ugye felekezeti lebontásban helyben szinte biztos, hogy megtalálható, hacsak nem pusztult el valamilyen okból kifolyólag az az intézmény, templom, zsinagóga, ahol tárolták. wikipediában azt írják, hogy a város felét felgyújtották a németek, talán az a hely nem pusztult el. sok sikert a kutatáshoz!
Nagyon köszönöm mindkét választ!
Galíciai zsidók voltak, szóval remélem, hogy maradt utánuk valami... A várossal az a baj, hogy egyáltalán nem biztos, "Kolbuszon" volt odaírva, de ilyen névvel semmit sem találtam. Szerintem is az lesz, hogy majd szeptemberben bemegyek az országosba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!