Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » Anyukám magányos, rosszul...

Anyukám magányos, rosszul érzi magát a bőrében. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

60 éves, már nyugdíjas, férfi 20éve nem volt az életében. Barátai nincsenek, néha 1-2 rokon jön el hozzánk. Én egyetemre járok, nemsokat vagyok itthon csak este. Akkor szinte elvárja, hogy beszélgessek vele, meg törődjek vele de ez nem mindig megy. Néha azzal jön hogy ő egész nap nem beszélt senkivel, én meg nem foglalkozom vele, meg nem segítek neki eleget. Ő már meg akar halni meg ilyenek:(:(

Nagyon szeretem de nemtudok vele mit kezdeni, nem nyitott az emberek felé hosszú távon.Szomszédokkal, buszon elbeszélget de ennyi.... Semmi emberi kapcsolat.

Ajánlottam neki járjon el tornászni, nyugdíjasklubba v valahova. De semmi:(

Egyedül a hegyre szeret kimenni de oda is nekem is mennem kell mert h egyedül nemjó....

Nemtudom mi lesz így:(

Valami ötlet?

2010. júl. 24. 20:15
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha van képed róla tedd fel őt társkeresőn beszéld meg vele és hátha sikerül valami:)
2010. júl. 24. 20:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Miért nem megy emberek közé? Próbáld meg valahogy rávenni. Testvéred nincs? Összefoghatnátok és elvihetnétek valahová, ha rájön, hogy az jó, akkor úgyis menni fog utána magától.
2010. júl. 24. 20:24
 3/8 A kérdező kommentje:

neki nem kell vmi öreg faszi, fiatalabb meg engem nézegetne... (ez a véleménye)

Testvérem nincs:(

2010. júl. 24. 20:26
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Sztem bírd rá, hogy foglalkozzon olyan dolgokkal, amiket egyedül is tud csinálni és élvezetes is pl kertészkedés, netezés, zenehallgatás,fotózás, olvasás, állatokkal foglalkozás, varrás, stb, és ha ezekből lesznek élményei,akkor szívesen megosztaná gondolom másokkal. Sok idős ember elmagányosodik, nem ő az egyetlen, de valakivel biztosan össze tudna ismerkedni!
2010. júl. 24. 20:32
 5/8 anonim ***** válasza:
Én a nyugdíjas klubbokat ajánlanám. Az én nagymamám is járt oda évekig ő jól érezte magát, bár ő nem volt magányos(szomszédok, rokonokhoz járt stb.)
2010. júl. 24. 21:36
 6/8 anonim ***** válasza:

Magányos..Nem hiszem, h. az a vmi, h. férfival ismereted össze nem mki vevő a férfira. Bár soknak lételeme ez habitusfüggő is...

Járjon könyvátrba városba etc...

2010. júl. 25. 10:40
 7/8 anonim ***** válasza:
talán egy háziállat is lehetne a társa:)
2010. júl. 25. 19:33
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Utolsónál a pont!!! A világtól elvonultan élő nagymamát ( férjem nagyija ) megkértük, hogy amíg napközben dolgozunk, hadd legyen nála a kutyusunk, vigye le pisilni egyszer délelőtt meg egyszer délután. Akkor volt 80 éves, jó fizikai kondícióban, de új helyre, más városba költözött, hogy közelebb legyen a gyerekéhez, unokáihoz, akik ugye naphosszat dolgoznak, ő viszont elveszítette a barátait, ismerőseit, lelki okok miatt elkezdett leépülni. A sztori lényege : most 91 éves, a kutyus "hozzáköltözött", elbeszélget, elsétálgat vele, talált kutyás barátokat és "mellesleg" ő gondoz egy 57 éves mozgáskorlátozott hölgyet. (Bevásárol, postára jár, stb.) Persze váltig állítja, hogy a kutya nem az övé, csak vendégségben van ott, majd ha nagyok lesznek a gyerekeink, haza fogja "zavarni". :)))
2010. júl. 26. 03:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!