Magánszemélyként hogyan lehet megtudni-megkeresni azt, hogy kik voltak valakinek a nagyszülei, ha már a szülei sem élnek és rokonai nevét nem ismeri (pl unokatestvérét sem)? Pontos, részletes útmutatót ehhez kérek szépen.
Ha az lenne a lepontozás oka: NEM pénzért segítek senkinek, nem ezzel foglalkozom, csak hobbi. Amit meg előtte írtam, az bizony úgy van, akár tetszik, akár nem.
Sem a MyHeritage, a Family Search meg pláne, elsősorban nem élő rokonok felkutatására való. Lehet találni, de szerencse kell hozzá ÉS saját adatok. Ha csak egy pár két tagja szerepel pl. a MyHeritage-en, max. akkor lesz egyezés mással, ha az a bizonyos rokon tud valamelyikük létezéséről és rajta van az ő fáján.
És igen, van ingyenes változat, én is csak 1 éve fizettem elő, előtte anélkül használtam, ami nem volt korlátozva.
Én voltam az 5-ös, bocsi, kicsit félreértettelek, azt hittem, korábbi felmenőket is keresel. Ha csak a nagyszüleid kilétére vagy kíváncsi, arról valóban elég az anyakönyvi hivatalban érdeklődni.
Ahogy itt már írták, a MyHeritage oldal korábbi, már nem élő felmenők felkutatására való, és valóban van ingyenes változata, mi is azon találtuk meg visszamenőleg az 1700-as évekig az apai felmenőinket.
A korábbi ősök után a levéltárban lehetett volna kutatni, de 1700 előtt sok név németül volt anyakönyvezve, így nehéz volt az azonosítás, és feladtuk.
Semmi gond nem történt!
Talán az én kategóriaválasztásom nem volt a legpontosabb, de úgy éreztem, hogy itt kaphatok megfelelő válaszokat.
Nagyon érdekes a családfa feltérképezése is, de lehet, hogy nagyon sok időt igénybe vesz.
Egyelőre még párom apukájának az adataihoz sem jutottunk hozzá, pedig voltunk pénteken a hivatalban, de másikba küldtek.
Nagyon rendesek és segítőkészek vagytok, köszi szépen! Amennyiben jövő héten nem jutunk eredményre, akkor még írok.
A fő, hogy megvan!
Ennek alapján már elkezdhetitek a családfa továbbkeresésének izgalmas, véget sosem érő folyamatát. Jó szórakozást, és sok sikert kívánok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!