Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem akarok együtt lakni a...

Nem akarok együtt lakni a férjem szüleivel. Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Vásároltunk pár éve egy kicsi házat a férjemmel. Már akkor szóba került, hogy esetleg a szülei a ház melletti melléképületet megcsinálnák maguknak, mert albérletben élnek. Kitört egy családi botrány, amit anyósomnak lehetett köszönni, így megmondtuk nekik, hogy nem jöhetnek. Ám a férjem az elmúlt hetekben megint előhozta a témát, hogy mégis csak jöjjenek ide. Én nemet mondtam rá, ugyanis azóta kiismertem az anyósomat, és nagyon nem szeretnék vele élni. Ezt megmondtam a férjemnek, aki sok vita árán tudomásul vette. Mégis a tudomásomra jutott, hogy a hátam mögött beszélt a szüleivel és az akaratom ellenére továbbra is ajánlgatja nekik. Mit tehetnék ellene? Fele-fele arányban vásároltuk a házat. Úgy tűnik, hogy a leülök megbeszélni vele már nem opció.

Nem utálom az anyósomat, apósomat, de nyugodt életre vágyom, ezért vettünk egy csendes kis faluban házat. Velük biztosan nem lenne nyugodt, mert szeretnek belekotnyeleskedni a dolgokba és néha az anyósom nagyon rosszindulatú tud lenni.

Ide hozhatja a szüleit a beleegyezésem nélkül?

2019. júl. 23. 17:50
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Kedves 9. A melléképület nincs olyan állapotban, hogy jelenleg ki lehessen adni. Egyrészt én nem akarok vele foglalkozni, le szeretném bontatni, másrészt albérlőket se hívnék ide. Kettecskén szeretnék továbbra is maradni, illetve ha úgy adódik, akkor saját családot alapítani. De köszönöm a válaszod! :)
2019. júl. 23. 18:34
 12/25 anonim ***** válasza:
91%
Semmiképp nem szabad magadra venned a felelőtlen anyósodék nyomorát! Én már azon kiakadtam, hogy éltes korú házaspár albérletben lakik.
2019. júl. 23. 18:56
 13/25 anonim ***** válasza:
86%
Semmiképp nem mennék bele. Főleg, hogy az anyós otthon ül, vagyis, ha egy telken vagytok, akkor nem otthon, hanem nálatok fog ülni és bele fog szólni mindenbe. Szar lesz ahogy mosol, főzöl, takarítasz, ha gyerek lesz akkor mindent jobban fog tudni.. Szóval nyugtotok tuti nem lesz. Ezt mondd el a férjednek is,illetve emlékeztesd az összezördülésekre. Amúgy 0 magánéletetek lenne, mindig tudná mikor jöttök mentek és persze kapnátok a sok csípős beszólást. Persze az ember szereti a szüleit, de még én se élnék együtt saját szüleimmel, pedig remek a viszony.
2019. júl. 23. 19:01
 14/25 anonim ***** válasza:
92%
Csak annyit tehetsz, hogy világosan közlöd a férjeddel, hogy vagy az anyjáék, vagy te. Csak megérti. Meg elmondhatod neki a sérelmeket (hátha elfelejtette miket tett az anyja). Ha nem érti meg, és csak folytatja, akkor én cuccolnék. Sajnálom.
2019. júl. 23. 19:05
 15/25 anonim ***** válasza:
95%
Lebontani a kishazat es kész
2019. júl. 23. 20:21
 16/25 anonim ***** válasza:
88%
Szia. Írtad, hogy valószínűleg a férjed úgy érzi, köteles ellátni, segíteni a szüleit. De írtad azt e, hogy van két lányuk. Ők miért nem tudnak segíteni? Miért nem találnak ők megoldást az idős szüleik ellátására? Anyósod azért nem dolgozott, mert tudta, hogy majd a fia segíti őt, mindenáron, mindenben. Mindent megold helyette.
2019. júl. 23. 21:19
 17/25 acelsziv ***** válasza:
78%
A válasz ott van az egyik kommentedben. Le akarod bontani a melléképületet. Nagyon jó. Amikor a férjed elmegy dolgozni elhívsz pár markos fickót akik lebontják és elviszik az anyagot. Mire az ember hazajön, már fel is ásóztad a helyét és bevetetted sóval izé... fűmaggal. Problem solved. Nincs bódé, nincs anyós.
2019. júl. 23. 21:45
 18/25 A kérdező kommentje:

16. A két lány (idősebbek a férjemnél) már családot alapított, és egyetértenek velem. Ők többször próbáltak hatni anyósomra, hogy változtasson az életstílusán. Most már elengedték ezt a témát.

Anyagilag nem támogatják őket, de többször bevásárolnak nekik mindketten, mióta egy nyugdíjból élnek. Persze, mi is segítünk. Konyhakertemből annyi mindent kapnak, hogy nincs gondjuk zöldségre.

Nem hangzik rosszul az épület lebontása a férjem háta mögött. :D Cak én nem olyan vagyok mint ő, nem a háta mögött cselekedek. Bár lehet ezek után megérdemelné...

2019. júl. 23. 22:04
 19/25 A kérdező kommentje:
És anyósom azért nem dolgozik közel 10 éve, mert apósom nagyon-nagyon jól keresett. Csak hát ahogy lerobbant és befejezte a munkát, nem maradt megtakarított pénzük. Már rengeteg állásajánlatot küldtem el neki, de még csak nem is jelentkezik rájuk. Nem akar dolgozni... Nem mondja ki, de nyilvánvalóan ez az oka.
2019. júl. 23. 22:07
 20/25 anonim ***** válasza:
36%

Azt írod, hogy lerobbant a melléképület. Mondd meg a férjednek, hogy nagyon sokba kerülne felújítani, lakhatóvá tenni, és nektek erre nincs pénzetek. Remélem a férjed nem kőműves. ("Drágám, az vagy 2 millió Forint - legalább 1-, megcsinàlni a tetőt, villanyvezetéket, mert az a régi x@r megbízhatatlan, járólapozni, csempézni, festeni, ablakot megcsináltatni".)

Másik variáció, hogy véletlenül beszakad a kisház teteje egy vihar után, vagy anélkül, mert régi. Nem kell titokban lebontani.

Harmadik, hogy az asztalra csapsz, én ezzel kezdeném. Ez nemcsak a "férjed szülei", hanem a te életed is, te meg a férjed vagytok egy család.

Amúgy a te meg a férjed nevén van a ház vagy anyósékén és a férjedén? Ezt nem értettem.

2019. júl. 24. 01:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!