Nem akarok együtt lakni a férjem szüleivel. Mit tehetnék ellene?
Vásároltunk pár éve egy kicsi házat a férjemmel. Már akkor szóba került, hogy esetleg a szülei a ház melletti melléképületet megcsinálnák maguknak, mert albérletben élnek. Kitört egy családi botrány, amit anyósomnak lehetett köszönni, így megmondtuk nekik, hogy nem jöhetnek. Ám a férjem az elmúlt hetekben megint előhozta a témát, hogy mégis csak jöjjenek ide. Én nemet mondtam rá, ugyanis azóta kiismertem az anyósomat, és nagyon nem szeretnék vele élni. Ezt megmondtam a férjemnek, aki sok vita árán tudomásul vette. Mégis a tudomásomra jutott, hogy a hátam mögött beszélt a szüleivel és az akaratom ellenére továbbra is ajánlgatja nekik. Mit tehetnék ellene? Fele-fele arányban vásároltuk a házat. Úgy tűnik, hogy a leülök megbeszélni vele már nem opció.
Nem utálom az anyósomat, apósomat, de nyugodt életre vágyom, ezért vettünk egy csendes kis faluban házat. Velük biztosan nem lenne nyugodt, mert szeretnek belekotnyeleskedni a dolgokba és néha az anyósom nagyon rosszindulatú tud lenni.
Ide hozhatja a szüleit a beleegyezésem nélkül?
16. A két lány (idősebbek a férjemnél) már családot alapított, és egyetértenek velem. Ők többször próbáltak hatni anyósomra, hogy változtasson az életstílusán. Most már elengedték ezt a témát.
Anyagilag nem támogatják őket, de többször bevásárolnak nekik mindketten, mióta egy nyugdíjból élnek. Persze, mi is segítünk. Konyhakertemből annyi mindent kapnak, hogy nincs gondjuk zöldségre.
Nem hangzik rosszul az épület lebontása a férjem háta mögött. :D Cak én nem olyan vagyok mint ő, nem a háta mögött cselekedek. Bár lehet ezek után megérdemelné...
Azt írod, hogy lerobbant a melléképület. Mondd meg a férjednek, hogy nagyon sokba kerülne felújítani, lakhatóvá tenni, és nektek erre nincs pénzetek. Remélem a férjed nem kőműves. ("Drágám, az vagy 2 millió Forint - legalább 1-, megcsinàlni a tetőt, villanyvezetéket, mert az a régi x@r megbízhatatlan, járólapozni, csempézni, festeni, ablakot megcsináltatni".)
Másik variáció, hogy véletlenül beszakad a kisház teteje egy vihar után, vagy anélkül, mert régi. Nem kell titokban lebontani.
Harmadik, hogy az asztalra csapsz, én ezzel kezdeném. Ez nemcsak a "férjed szülei", hanem a te életed is, te meg a férjed vagytok egy család.
Amúgy a te meg a férjed nevén van a ház vagy anyósékén és a férjedén? Ezt nem értettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!