Szerintetek van ehhez joga?
Aminap tesóm mesélte, hogy a párja anyja beflegmult vele.
Nővérem volt hogy nem dolgozott, de már van munkája.
Szerintetek mennyi joga van az "anyósnak" a "menye" fejéhez vágni hogy "az én kenyeremet etted" ha amúgy nem laknak együtt, csak az Anyós által vásárolt lakásba. Tehát a nő fia, és a tesóm élnek ott.
(Azért jött ilyenekkel, mert a konyha nem úgy néz ki, ahogy elvárja. Egy nagyon régi lakás, amiben állandóan hemzseg a por. Múltkor náluk voltam, tesóm letörölte a szekrényeket és porszívózott, másnap ugyan olyan szutyok volt.
Semennyi. Max a partnere mondhatna ilyet, de erre csak egy ritka bunkó ember lenne képes, aki másnaptól már nem is lenne partner az én esetemben.
Kié a lakás amúgy? Ha anyósé, akkor elvárhatja hogy rendben tartsák, bár akkor is ott van a fia is
Anyósé a lakás. Tesóm elgondolkodott és ma is mondta, hogy nem tudja mihez kezdjen, mindig mindenbe belepofazik az a nő.
Abba is beleszólt mikor összeköltöztek, hogy hogyan kell rácsot súrolni. Tesóm kezdeti nehézségnek vette.
De egyre gázabb a nő.
A párja meg konkrétan anyuci pici fia szerintem, ugyanis egy ilyet mondott neki hogy nem fog ezért az anyjának szólni, mert sokat segít neki mostanába.
Tesóm párjának vettek egy autót.
Van mégegy lakás ezen kívül. Tehát nem tudom miért él vissza az anyagiakkal. Aztán lehet csak szerintem gusztustalan, főleg hogy havi 70 ezret ad a testvérem a haztartásba...
Szerintem is. Főleg hogy még azt is a fejéhez vágta, hogy nem ilyen nőt képzelt el a fia mellé.
Tesóm szereti a párját.
Évek óta együtt vannak.
Csak gondoltam megkérdezem mások véleményét.
Persze joga van beleszólni a saját lakásába.
De egyáltalán nem empatikus pl.
2 éve meghalt apukánk.
Ezután tesóm összetört, nem csinált semmit, elhagyta magát. A nő meg a hülye takarítást tudta csak hajtogatni.
Kellett jópár hónap mire felállt. És akkor is csak taposott bele mindenfélével. :/
Nincs joga.
Ha egyszer külön laknak és a napi kiadásukat maguk fedezik, akkor nem az anyós kenyerét eszik.
Ha nagyon porosodik a lakás, akkor a padlóburkolat felújítása és jól záródó ablakok szoktak megoldást jelenteni. Persze, ha mondjuk Bp-en egy forgalmas főútra néz az ablak, akkor, ha néha szellőztetnek, szükségképpen dől be a por.
De attól, hogy nem takarítja le a port, attól a lakás forgalmi értéke nem lesz kisebb, ezzel nem lakják le a lakást. Azt kifogásolhatná az anyós, ha mondjuk összekarcolnák a fal- ill. padlóburkolatot.
Arról nem is beszélve, ha mindketten dolgoznak (jelen pillanatban) teljes állásban, akkor a háztartási munka egyformán felelőssége mindegyiküknek.
Miben segít anyós? Azzal, hogy tett a fenekük alá egy autót, csak állandó költséget csinált nekik. Egy autót nemcsak tankolni kell (az a legkevesebb), hanem szervizelni, műszakiztatni, adókat, biztosítást fizetni utána. Két felnőttnek, gyerek nélkül abszolút nem szükséges az autó, pláne nem olyan áron, hogy anyós megjegyzéseit hallgassák. Szerintem nővérednek erről el kéne beszélgetnie a párjával. Meg elgondolkodni azon, miért ilyen férfit vonzott be. ;-)
Lehet rosszul fogalmaztam. Az autóval nem él vissza. Csak azzal hogy volt egy bizonyos időszak, míg a tesóm nem tudott dolgozni, mert nem volt jól.
A lakás az Anyósé, mellesleg nem a saját pénzéből vette, hanem parom nagyanyja vette a lányának tehát anyósnak....és így el vissza. Hogy felhánytorgatta azt, ami kb 1 éve volt. Szóval a lakással él vissza igazából.:/
A lakásban azon a jogon lakik a nővéred, hogy a fiának a párja. Reklamáljon a fiánál, hogy miért nem anyukája előzetes jóváhagyásával lett szerelmes a nővéredbe. :DDD
Szerintem a nővéred nyugodtan mondja meg a párjának, hogyha ő nem védi meg az anyjával szemben, akkor majd ő megvédi saját magát, de akkor ne csodálkozzon a párja, ha sokkal durvább lesz a hangnem, mint ahogyan ő tudná megbeszélni ezt az anyjával.
Mondjuk nekem nem fér a fejembe, hogy ilyen férfiakhoz miért ragaszkodik annyi nő. Tele van a gyakori ehhez hasonló (meg ennél sokkal durvább) történetekkel.
Hát ez egy jó kérdés miért ragaszkodnak. :D lehet a megszokás? Vagy nem tudom. :o
Minden esetre a tesóm mondta, még vár. Nem azért hogy lesz változás, csakhogy ugyan ilyen fosul fogja magát érezni pár hét múlva. Nem akar egy olyan lakásban lakni, ahol elnyomás van gondolom.
Kábé ez ilyen lelkiismeret furdalásos szöveg "én lányomként tekintettem rád, ezerszer mondtam már hogy takarítsd a házat" meghogy ő nem ilyen nőt képzelt el a fia mellé.
Amúgy mindig is egy kétszínű nőnek tartottam. Már az elején pl volt hogy Anyát kibeszélte. Stb. Az ő fia sem a szent lélek. De sajnos ezt fondolja róla. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!