Após nem ismeri a tegezési etikettet?
Feleségemmel 10 éve vagyunk együtt. A szülei soha nem engedték meg a tegeződést. Feleségem még a nagyszüleimet is tegezi, én náluk csak a keresztapját (az unokatestvére apja) aki most 45 éves. Az ő lányának lett udvarlója és az apósom azonnal felajánlotta a tegeződést neki (merthogy én is tegezem az ő leendő apósát). A probléma ott van hogy a srác tegezi alapból a leendő apóst, én az enyémet meg a mai napig nem. Ez rendkívül hülye helyzeteket hoz. Pl a mai családi ebéden az új srác meg az egész család tegeződött, csak én nem.
Akkora nagy dolog lenne megengedni a tegezést? Állítása szerint ez mutatja meg a tiszteletet és ők nem engednek belőle!
"Ez ma már nagyon ritka, szerintem kb. a mai 60-70 évesek generációja volt így a szüleivel utoljára."
Igen. De nálunk még az a szülői generáció él! :)
Tehát a magázódás is él.
Ha jól értem, nem 10 éve házasok, hanem 10 éve tart a kapcsolatuk. Ami akár azt is jelentheti, hogy 15 éves koruk óta együtt vannak és 1-2 éve házasodtak össze.
Ha jól értem, az anyóssal is csendőrpertu megy, csak ő nem ajánlotta fel annak a fiatalembernek a tegeződést, ezért vele nem annyira fals ez a helyzet.
Nem tudjuk, a kérdező feleségének van-e testvére. Ha igen, neki van-e házastársa, partnere. Ha igen, akkor vele hogyan vannak a felesége szülei.
Szerintem, ha ennél nagyobb gond nincs a családban, akkor magázd tovább.
Nem lesz tőle semmi bajod.
Ezen felül ha normális mint após akkor kibírod.
Én is magáztam mindig az anyósomékat. Édesapám most ajánlotta fel a páromnak, hogy tegezze. (26 éve vagyunk házasok)
Szerintem akkor tegezd le te is. Ő is tegez téged. Ha kikéri magának, akkor mondd meg, hogy ő is tegeződik!
Te se adtál rá engedélyt, hogy ő letegezzen téged.
Ha ragaszkodik hozzá, akkor neki is magázódnia kell. Így illik.
Ez kínos dolog. Szerintem megszokásból maradt így a helyzet és most már nem látja értelmét felhozni vagy nem tudja a módját.
Vagy szimplán nem kedvel - de ezt már te tudod milyen a viszonyotok.
Szerintem a párodnak kéne beszélnie erről az apjával, említhetnéd neki hogy neked nem esik jól a kialakult helyzet és esetleg érdeklődhetnek ennek okáról. Ha csak félreértés, akkor javasolhatná hogy legközelebb após ajánlja már fel neked is a tegeződést aztán igyátok meg a pertut és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!