Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Alzheimeres anyós àpolàsa...

Alzheimeres anyós àpolàsa hogy lehetne könnyebb?

Figyelt kérdés
Anyósom 13 ève parkinsonos,kb. 5 ève alzheimeres. Az év eleje óta fekvőbeteg. Apósom ès èn àpoljuk. Ő eteti, mos rà,enyèm a piszkos munka. Àllandóan leszedi magàról a pelenkàt,màr mindent próbàltam. A memóriàja kb 10 måsodperces. Aki hasonló helyzetben volt, van valami tippje mivel lehetne megkönnyìteni az àpolàsàt.

2019. máj. 3. 12:07
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
93%

Azt kérdezed, kedves Kérdező, hogy hogyan lehetne könnyebb?

Sehogy! Ez egyre csak nehezebb lesz.

Az édesapámmal végigcsináltam, mert én is úgy gondoltam, hogy nem azt érdemli, hogy betegyem valamilyen intézménybe, de bár ne így gondoltam volna!

Amikor eljut arra a pontra egy ilyen beteg, hogy jószerivel önmagáról sem tudja, hogy fiú vagy lány, gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy helyileg hol van.

Kapjon enni, tegyék tisztába, ne fázzon és ennyi!

A családtagokat sem ismeri fel, akkor azt hiszed,hogy felfogja maga körül a világot?

Viszont egy embert,aki össze van vele zárva és egy családot teljesen tönkre tud tenni és szétzilálni, mert aki csak teheti menekül otthonról.

Mi lesz veled, ha az apósod is megbetegszik, vagy meghal?

Én 13 évig csináltam és szó szerint belerokkantam.

Úgy fizikailag, (emelgetés, fürdetés) mint lelkileg, pedig a saját szülőmről volt szó, mással számomra még pénzért is elképzelhetetlen lett volna.

2019. máj. 3. 15:31
 12/21 anonim ***** válasza:
87%

A kedves ferjed àpolja!

Mi az h te végzed a piszkos munkat??

Nagyon csunya vege lesz ennek,rengeteg lelkileg bele rokkant embert ismerek.Es sajnos sokan az apolt halala utam sem tudtak rendbejönni!

Baratok eltavolodnak mert idö sajnos meg magadra sincs

nem hogy kikapcsolodni.

es meg a legjobb hazassagot is tönkreteszi!

Nem beszelve ha van vagy lesz gyerek

Sose akarnam h ezt nezze vegig a gyermekem

vagy netàn ö talàljon rá a halàlos àgyon.

Sajna ilyen is törtent

2019. máj. 3. 20:55
 13/21 anonim ***** válasza:
90%
A férjed hozzáállása az anyja betegségéhez minősíthetetlen! Attól tartok, ő lesz az, aki elhagy téged, miután anyját - apját megápoltad.
2019. máj. 3. 23:04
 14/21 anonim ***** válasza:
38%
ismervén az ilyen helyzeteket, ugy gondolom, a férj éjjelnappal dolgozik... a felesége helyett is... mert vkinek pénzt is kell keresnie a családra. Az ápolási segély ugyanis ebben az országban 30 ezer forint, az éhenhalástól se ment meg. A dolog másik része, hogy az anyós egy nő, vhogy az a természetes, hogy egy másik nő tegye rendbe... és ne a férje vagy a fia. Ez szemérmességi kérdés is, mert attól hogy anyós alzheimeres, még ember maradt, akinek a méltósága őrzendő...nehéz helyzet ez. A pelenka helyett én az antidecubitus ágybetétet javaslom, ha már nemigen mászkál, én is azt használtam, amikor ápolnom kellett. Ezt is felirhatja a háziorvos. Többféle méretben van. Mosdatáshoz van egy Menalind nevű fürdetőhab , amit csak rá kell sprayzni, és egykét perc múlva finoman letörölni. Elég drága, de nagyon megkönnyiti a fertőtlenitést és tisztántartást, jó illata van, bőrvédő anyagok is vannak benne. Felfekvés ellen sudocrem nevű kenőcsöt javaslok.
2019. máj. 10. 17:52
 15/21 anonim ***** válasza:
70%

En maradok otthon a beteg anyosommal.

Mert nö vagyok.tök jo

Mindenki magáért dolgozik!

En biztos nem maradnak otthon

Majd 40 ev mulva ne legyen semmi nyugdijam.

Nem varhato el h a feleseg mondjon le mindenröl.

Nekünk is kell a tarsasag söt...

Meg tenyleg kell betegbiztositas,nyugdij stb...

Azert mindenki gondolkodjon el

Mi van ha hazassagod zatonyra fut???

Hmmm?

Aztan mondjuk a beteg anyos el 5 evig

Nem dolgozol nincs jarulekod...

Aztan amikor nyugdijba mesz?Es le esik az allad?

Mert szart sem kapsz?

Hiaba mondod majdh te xy évet maradtal a beteg anyosoddal otthon

Hol erdekli oket szted?

Aposom nyugdja elötti 2 es fel évben rokkantsagin volt.

Wgesz eleteben nagyon jol keresett.

Hat mit ne mondjak meglepödött ö is.

Mert a kollegainak is sokkal több a nyugdija

Aztan mondtak h ezek az evek sokat szamitanak.

Szar ez a rendszer az a baj

Sztem egyszerübb lenne ha a ferj es a feleseg is ugyanugy dolgozna

max es kisebb munkat bevallalni ra.

Gondolom anyosnak is van nyugdija

Es igenis hozza ertök gondjaira bizni.

Ez a legegyszerübb.

Ha anyamrol van szo bevallalom

De anyosom miatt nem.

Sajnos bizonytalan a jövö,barmi megtörtenhet.

2019. máj. 11. 14:49
 16/21 anonim ***** válasza:
80%
A kedves fèrjed elmehet a ... csàba... Àpolja akkor ô.. Nagyon sajnàlom amúgy, szörnyû lehet, de èn nem lennèk hajlandó tönkre tenni a sajàt èletem. Anyukàm se akarnà ezt. Ès meg lehet kövezni, de anyósomat plàne nem àpolnàm.
2019. máj. 15. 17:28
 17/21 anonim ***** válasza:
73%
Ja ez meg a màsik... Mi van ha a fèrjeddel törtènik valami??? Elhagy valami nôèrt vagy lebetegszik, meghal.. Te mi a szarból fogsz megèlni? Talàlsz újra melót?
2019. máj. 16. 19:14
 18/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm a vàlaszokat! Egèszsègügyi nővèr vègzettségem van... Van egy màsfèl èves kislànyom,most egyèbkènt se terveztem munkàba àllni pàr èvig. Fèrjem dolgozik, de nem èjjel nappal. Anyagilag normàlisan èlünk. Nem egy hàzban élünk anyósèkkal, csak közel. Most mèg úgy èrzem elbìrom. De ha nem bírnàm akkor biztosan lèpnènk valamit. Rendeznénk ide valakit, vagy megoldanànk. A kérdès konkrètan inkàbb azokhoz szól,akik csinàltak màr ilyesmit. Pl. arról kèrnèk ötleteket,hogy mit csinàljak vele hogy ne szedje le a pelenkàt magàról. Jelenleg ez a legbosszantóbb. Megmagyaràzni nem lehet neki, egyszerűen szètszedi apró darabokra,màr próbàlkoztam mindenfélèvel,de olyan,mint egy szabadulóművèsz. :) Termèszetesen nem tudja,hogy mit csinàl. A decubitus matrac pelenka helyett az hogy is működne? Mert ha szèklet van és nincs rajta pelenka... ès nem azonnal van èszlelve,hàt az is úgy jàr, hogy jut mindenhova. Aki tud tanàcsolni,ne tartsa magàban.
2019. máj. 22. 17:30
 19/21 A kérdező kommentje:
Ja,antidecubitus àgybetèt! Ennek utànanézek, köszi.
2019. máj. 22. 17:32
 20/21 A kérdező kommentje:
Ja, ès mèg azt fűznèm hozzà,hogy apósom nélkül nem tudnàm csinàlni. Ő nem egy együttèrző ember egyèbkènt, sokszor vele is nehèz, mint àltalàban az idősekkel,de legalàbb ott van vele, eteti, mos rà. Ha ő előbb elmenne, na akkor valamit cselekedni kellene.
2019. máj. 22. 17:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!