Borult a bili, mit csináljunk?
Nem hallottad még hogy olyan helyen nem lakunk ahova anyós papucsban át tud menni?!
Egyébként meg bocs de a párod egy puha.öcs! Mi az hogy az anyja téged "aláz" ordít? Ember normális?
Ordítanám le anyám fejét ha így ráförmedne a (jelenleg nem létező) páromra!
Köze nincs az én párkapcsolati dolgaimhoz! Kinek adok pénz, kinek ad a párom, stb...
"Számára értéktelen nő vagyok, mert nem szültem és most nem is dolgozom."
"a mi lakásunknak is ő a haszonélvezője, (és résztulajdonosa)"
Tehát: odaköltöztél a férjed ill. az anyósod lakásába ahol ingyen laksz, ráadásul nem is dolgozol (azaz jövedelmed sincsen) vagyis az ő keresetükből/pénzükből adtál kölcsön egy ismerősödnek.
Ezek így másnál is kiborítanák a bilit.
"Szeretnék ezen változtatni valahogy"
Basszus! Elmész dolgozni, és rögtön nem leszel egy ingyenélő.
Vagy elköltöztök pl. a te lakásodba v. házadba, ha ennyire utálod az anyósodat.
Ja, hogy neked olyan nincsen??
Bocsika.
Mondjuk ki, az anyósod valamilyen lelki problémája van, nektek pedig ez a felállás teljesen abnormális és hosszabb távon valószínűleg megbetegít, lelkileg és testileg is. Még az anyós valós betegsége sem elég indok arra, hogy az ordítozást, alázást eltűrjétek! Itt a férjed tesz alá az anyja lelki zsarolásának.
Alapvetően a férjednek kellene kiállnia érted az anyja ellenében, udvariasan, de határozottan meghúzva a vonalat, hogy nem fogadja el, hogy veled ordítsanak és megalázzanak.
Beszélj a férjeddel erről és határozottan követeld meg a "sok éves stratégia" megváltoztatását és a legalábbis "elfogadható" viselkedés kikényszerítését az anyóstól.
A te részedről is rossz a "sok éves stratégia", hogy tűröd az ordítást: megerősíti, hogy megteheti és rendben van. Máskor mondjad ki, hogy nem tűröd ezt a hangnemet és vágjad rá az ajtót, vagy menj el egyet sétálni, amíg lenyugszik.
A leírásod alapján nem szívességi lakáshasználó vagy ott, legalábbis haszonélvező, ha jól értem, részben tulajdonos is: a fenyegetőzés, hogy kitetet a lakásból lényegében teljesen alaptalan. Gondolj arra, hogy egy hivatalos, bejelentett (adózott) albérleti szerződés mellett is, ha az albérlő nem fizet, a gyakorlatban borzasztó nehéz kipenderíteni őt a lakásből, a jogi hercehurce évekbe telik, az erőszakos megoldás pedig bűncselekmény, szóval ha megpróbálná tettekre váltani a fenyegetéseit, akkor garantáltan igen hamar lényegében áthatolhatalan falakba ütközne: emiatt nem kell tartanod.
Ősszességében, szerintem állítsad a férjed választás elé: vagy külön költöztök együtt, vagy elválsz tőle.
Ha inkább az elmebeteg anyját választja helyetted, akkor maradjon, de neked mindenképp ki kell kerülni ebből a közegből, mert az ilyen légkör megbetegít, lelkileg majd testileg is! Mivel nálatok nincs gyerek, az sem akadályoz: inkább kezdj új életet, mert ilyet élni: nem érdemes!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!