Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Közösen vásárolt ajándékot...

Közösen vásárolt ajándékot közösen illik odaadni?

Figyelt kérdés
Nektek is rosszul esne ha a másik félnek eszébe sem jutna , hogy együtt adjátok oda az ajándékot amit közösen vásároltatok? Vagy csak én túlzom el?
2018. okt. 27. 14:51
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
:( oh nagyon megértelek és pontosan ezt magyaráztam páromnak én is , hogy szerettem volna látni, hogy mit szól az ajándékhoz. Ellenkező esetben pedig pontosan ahogy te írod nekem eszembe sem jutna, hogy a másik nélkül adjam oda. Rosszul érezném magam miatta.
2018. okt. 27. 15:52
 12/21 A kérdező kommentje:
Persze találkoztam , már elég régóta együtt vagyunk..csak szerinte minden ember más ..máshogy gondolkozunk és szerinte nem szabad ilyenen megsértődni. Fogadjam el , hogy ő másképp látja. Én nem vagyok egy nagy "szülinapozós", sőt..anno mondtam is neki, hogy ha rólunk van szó felőlem maradhatunk abban is , hogy nem vásárolunk egymásnak semmit , csak együtt megvacsorázunk, borozgatunk bármi...elég lazán kezelem az ilyesmit ha magamról van szó. De ha már vásároltunk valamit az anyukájának , akkor úgy érzem illik ott lennem az átadásnál nekem is.
2018. okt. 27. 15:59
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha már elég régóta együtt vagytok, akkor hogyhogy eddig még nem tűnt fel, hogy ő így gondolkozik? Mindenesetre igyekezz minél jobban megismerni őt végre, hogy el tudd dönteni, valóban összeillők vagytok-e, nem túl nagyok-e a különbségek a gondolkodásmódotokban. És persze ez nem "csak" az ajándékozáshoz való hozzáállásotokra vonatkozik (bár ez is épp elég rosszul eshet), hanem vannak ennél még sokkal fontosabb ügyek az életben.
2018. okt. 27. 16:05
 14/21 A kérdező kommentje:
Hát engem is meglepett ez a jelenlegi hozzáállása mivel az én szüleim születésnapján ő is jelen volt, bár most kiderült , hogy ő nem csinált volna belőle nagy ügyet ha nem lehetett volna ott. Ő egy rettenetesen laza srác akinek úgy általában minden úgy jó, ahogy van..Mellette mondjuk így elég merevnek érzem magam és néha nem tudom eldönteni, hogy mi a normális hozzáállás. Nyilván attól nem lesz jobb ha az ember mindenen érzelgősködik, de attól még nem tagadhatom le ha valami rosszul esik.
2018. okt. 27. 16:19
 15/21 anonim ***** válasza:
100%

"Mellette mondjuk így elég merevnek érzem magam és néha nem tudom eldönteni, hogy mi a normális hozzáállás."

Ne valami külső mércének próbálj megfelelni! Nagyon sok hozzáállás esik a "normális" kategóriába, de attól még egyáltalán nem mindenki érzi magát jól benne. Ne próbálj más lenni, mint amilyen vagy, úgy állj hozzá a dolgokhoz, ahogyan konkrétan te jól érzed magad a bőrödben, mert egy egész életen át "viselkedni" nagyon nehéz lenne.

Nem azt mondom, hogy legyél önző, és sose akarj alkalmazkodni másokhoz. De az alkalmazkodni tudás nem érzelmekre, hanem cselekedetekre vonatkozik, azt ne felejtsd el. Akit szeretünk, azt nem hozzuk olyan helyzetbe, hogy rosszul kelljen éreznie magát: magadat is szeresd ugyanannyira, mint a párodat, tehát magadat se hozd ilyen helyzetbe.

2018. okt. 27. 16:42
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

"Ő egy rettenetesen laza srác akinek úgy általában minden úgy jó, ahogy van.."

Akkor egyszerűen jelentsd be neki, hogy márpedig te is mész az ajándékozásra és kész, mert szerinted neked igenis közöd van hozzá. Ez az eset most már elég hülyén alakult, de azért mégiscsak menj el - azért, hogy szokjon hozzá a gondolathoz, hogy te ezt így tartod normálisnak hosszú távon. Ha tényleg laza, akkor nem fog belőle gondot csinálni.

2018. okt. 27. 16:44
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsó már megtörtént..konkrétan azt tettem amit te írtál. Közöltem vele, hogy hívja fel anyukáját és mivel közös ajándék nekem is ott a helyem. Amúgy köszönöm szépen a válaszokat. Megerősítettetek abban, hogy nem ment el az eszem teljesen és jogosan esik rosszul ez a hozzáállás. És igen sajnos valóban meg kell tanulnom nem méregetni magam másokhoz. Nem egy egyszerű munka de az ember igyekszik..:)
2018. okt. 27. 16:53
 18/21 anonim ***** válasza:
Úgy illik, de ha valaki nem tud vagy nem óhajt ott lenni, akkor azt el kell fogadni. Talán a 10 emberből - akivel közösen vette - nem akar valakivel találkozni.
2018. okt. 27. 18:58
 19/21 anonim ***** válasza:
37%
Nem válaszoltál arra a kérdésre, hogy a te pénzed is benne van vagy csak segítettél kiválasztani? Ha az utóbbi, akkor tényleg felesleges a hiszti.
2018. okt. 27. 19:07
 20/21 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó ennek semmi köze az alap problémához.

Egyébként megfigyeltem, hogy a “rettentő laza” emberek lazasaga jobbára csak saját magukra vonatkozik.

2018. okt. 27. 19:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!