Szerintetek szentestét kettesben töltenj nagy kérès lenne?
Már 7ève egy pàr vagyunk, de csak idèn diplomàztunk le ès házasodtunk össze a férjemmel. A főiskola ideje alatt kollègiumban èltünk, de volt sajât lègterü k, így feleslegesnek tartottuk azt, hogy albérletbe költözzünk-így olcsóbb volt.. Lènyeg, hogy soha nem laktunk az édesanyjàéknàl, megvolt a saját kis èletünk, ès “a kis kuckónk”. És anyagilag sem kellett minket egyàltalàn tàmogatni, mert àllamin tanultunk, ès ösztöndíjat is kaptunk, illetve dolgoztunk.
Eddig a karàcsonyaink úgy teltek, hogy az ő szüleinèl többet voltunk, mint az én szüleimnèl.
Ès most jön a lényeg:
Elkezdtünk dolgozni, ès el is költöztünk 300km-rel arrèbb anyósèktól. Úgy tervezzük, hogy a szentestèt együtt töltjük itthon, kettesben. De abból kiindulva, hogy anyós minden héten elvàrnà h elmenjünk hozzájuk, és mindenről tudni akar, ès elmondja mit hogy kellene csinàlnunk-nem tudom hogy fogja ezt elfogadni. (a fősuli ideje alatt nem volt ilyen, pedig havonta egyszer max.kétszer látogattuk meg őket, mert dolgoztunk hétvègèn is)
Nem tudom, hogy mi vàltotta ki belőle, talàn a diplomaosztó és az esküvő?
Nem akarjuk megbàntni természetesen, de mi mâr hivatalosan is egy kis család vagyunk, és felnőtt emberek. Szeretnènk eszerint is élni.
Szerintetek hogy tálaljuk ezt neki?
(Azért azt mèg hozzàteszem, hogy szereti manipulàlni, érzelmileg zsarolni az embereket. Szerintem fel sem fogja egyèbkènt.)
Felnottek vagytok ok is 4-es jol irta ennyit kell mondani. Ez nem banto egyaltalan.
Utana erdemes olyasmivel folytatni, hogy a hirtelen keletkezo vakum nehogy beszippantson, hogy 25-re mit hozzunk en arra gondoltam i fozunk sutunk ezt vagy azt....tetszes szerint egeszitsd ki a mondatot kerdezd meg hanyra kellene odaernetek. Meddig tudtok maradni.
Anyos ha magahoz ter, vagy akadekoskodik akkor ugyis a kerdesenek reakciojanak megfeleloen udvariasan valaszolj. Ha megkerdi miert nem szenteste mentek. Akkor arra el lehet mondani, hogy vegre van kozos otthon es szeretnetek edeskettesben, mint uu kis csalad egyutt tolteni ezt az estet a szeretetben es utana az o es a te csaladodat is meglatogatni. Ennyi. Nalunk ez nem ment at konnyen, de az erzelmi zsarolast es jatszmakat utalom.
Egyszeruen neked se kell rajta gorcsolni lathatod a valaszokbol is. A lenyeg, a hatarozottseg es udvariassag. Ha eleve vedekezessel es magyarazkodassla inditasz, hogy jaj ugye nem bantodik meg ha mi kulon az azt jelenti hogy teszerinted banto kulon karacsonyozni, de ha az akkor miert csinalnad?
Nagy kérés? Igazából ezt kérni sem kell senkitől. Szóval nem.
Mi sem megyünk, itthon vagyunk.
Az első évben átmentünk három helyre. Akkor megmondtam, hogy a legszeretettebb ünnepem nem mások igényei szerint szeretném tölteni. Ami azt illeti, anyósommal nem is vagyunk olyan jóban.
Szóval a 24-25-26 itthon, hármasban telik, és előtte,ünnepek közt vagy utána találkozunk avval, aki szeretne.
Nekünk ez így nagyon jó, és megszokták.
Anyósomnak igazából nem lett semmi különös mondva. Hívott, finoman visszautasítottuk, és ennyi. Nem tetszett neki, de nem csinált nagy ügyet belőle
Hmm. Nálunk annyi vinnyogás volt belőle, hogy egyszerűen lementünk 1 héttel korábban, odaadtuk az ajándékokat, puszi puszi és jöttünk haza.
Kérdező: 4 -nek igaza van, hiába ekézed. Ha anyós erőszakos úgysem fog menni a dolog sértődés nélkül. Ha meg nem bírsz konfrontálni vele akkor bizony a bábja leszel és úgy ugrálsz ahogy ő fütyül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!