Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Munkanélküli családtag?

Munkanélküli családtag?

Figyelt kérdés

Apósom egyedül él, saját lakásban (a fele a gyerekekért öröklés útján) a gyerekek már mind kirepültek, saját családjaik vannak. Most 55 éves és munka nélkül maradt. Így nem lesz semmi bevétele, tartaléka nincs.

Úgy érzi, hogy már nem kell sehova, szerintem depressziós is lett. Kilátástalan szerinte az élet. Szerinte sehova nem vennék fel, nem ért semmihez, haszontalan.

Félek, hogy maga ellen fog fordulni, utalt rá. A férjem testvérei nem együttműködőek, hogy kitaláljunk valamit közösen. Mi két kisgyerekkel vagyunk, nem keresünk rosszul, de havi 30-40000-nél többet nem tudnánk neki adni.

Van valami tanács, ötlet mit lehetne csinálni?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2018. okt. 19. 20:09
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
89%

Ismerős nemrég lett munkanélküli, 58 éves ffi.

Átképezték munkaügyi központon keresztül targoncásnak, 2 hét alatt megvolt az elmélet és a gyakorlat is. Már talált is állást. Amúgy előtte betanított munkás volt, 8 osztállyal. Próbáljatok a munkaügyinél érdeklődni, milyen ingyenes képzések vannak.

2018. okt. 19. 22:59
 12/17 babyboom567 ***** válasza:
63%

Ne viccelj,már,úgy beszéltek,erről az 55 éves férfiról mintha vénember lenne.

A férjem 54 éves, 2 éves a gyerekünk,én 42,most állok vissza munkába.3 hét alatt találtam olyat ami megfelel pénzben időben mindenhogy,(azonnal lett volna, délutános vagy 3 műszakos vagy 12 órás, de nem vállaltam el a gyerek miatt ha nem muszáj,és rengeteg munka volt ahova férfit keresnek.)

2018. okt. 20. 08:52
 13/17 anonim ***** válasza:
74%
Pesten ne találna munkát .? Posta,iskolák,stb.az nem talál aki nem akar.mutasatok neki munkákat.
2018. okt. 20. 11:34
 14/17 anonim ***** válasza:
77%
Bp-en minden második boltra ki van rakva hogy felvesznek eladót/raktárost/takarítót. Volt is egy video, amiben indexesek 2 óràn keresztül kamuból munkát kerestek és nettó 140-160 között simán találtak többet is. Legalább próbálja meg. Segítsetek neki csinálni/nyomtatni önéletrajzokat, szórja szét válogatas nélkül mindenhol ahol ki van rakva és hátha horogra akad vmi.
2018. okt. 20. 17:20
 15/17 anonim ***** válasza:
82%
Nézz utána, pont mintha ötven felettiekre is lenne támogatás, (mármint a munkáltatónak), ha regisztrált munkanélküliek, nem tudom pontosan, én fiatalabb vagyok. Mert ugye pályakezdőkre van, meg vhogy 50 felett. Azért Pesten csak talál valamit. Biztos az a baj inkább,hogy lelkileg megviselte. Annak a korosztálynak azért inkább volt szerintem biztos melója egész életében. Meg mondjuk pár évvel nyugdíj előtt én sem repdesnék az örömtől.
2018. okt. 21. 00:18
 16/17 anonim ***** válasza:
*repesnék
2018. okt. 21. 00:19
 17/17 anonim válasza:
100%
Az a 8-10 év nem pár év szerintem és ha nem volt végig bejelentett munkaviszonya marha sokat fog kapni....inkább azon lennék, hogy talpra állítsam az "öreget". Én sem értek semmihez mint még 1-2 millió ember az országban és akkor mi van? Nem kell mindenhova tudás. Férfiként dupla annyi munkalehetőség van mint egy nőnek. Sok fizikai munkalehetőség van. És addig kell lecsapni rájuk amíg a kirúgott irodisták el nem kapkodják. Ja bocs ők cégvezetők lesznek vagy hímr*ngyók. :D Bocsi a rossz humorért de tényleg...
2018. okt. 21. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!