Hogy mondjam meg anyósomnak, hogy szőrnyű kovászos uborkát csinál?
Már az első alkalomnál se ízlett, de azért megettem. Mikor kérdezte milyen, azt mondtam neki finom. De hazudtam neki, pocsék volt, pedig imádom a kovászos uborkát. Na azóta nyáron folyamatosan csinál, mondván ízlett nekem, és csak az én kedvemért, mert ők nem szeretik.Úgy kell legyűrnöm a torkomon, szinte el se rágom, hogy ne érezzem az ízét. Egyszer láttam, nem tesz semmit a vízbe, csak sót és az uborkát és úgy teszi ki. Szőrnyű íze van. Nem tudom hogy mondhatnám meg ennyi év után, hogy eddig hazudtam neki és valójában nem is ízlett a kovászos uborkája, nem akarom megbántani se. Nem tudom mit tegyek, szerintetek?
N
"csak az én kedvemért, mert ők nem szeretik"
hát ez hatalmas
Ha jól lenne elkészítve, akkor talán megszeretnék.
Mondhatod, hogy újabban érzékeny a gyomrod, de máshogy elkészítve nincs baj az uborkával sem.
Még a párodnak is hazudtál ebben? :D
2 megoldás jutott az eszembe:
1. XY néni, ne fáradjon a kovászos uborkával, én otthon csinálok éppen eleget magunknak! Ez bőven elég kettőnknek! Annyira meg már nem szeretem a kovászos uborkát, hogy mindenhol azt egyek...
2. XY néni, legközelebb úgy csinálja a kovászos uborkát, hogy tesz bele 3 kanál sót, kaprot az aljára és 1-2 szelet kenyeret a tetejére (vagy ide beleszövöd a saját recepted). Higgye el, sokkal finomabb ez így! Én is nemrég kaptam ezt a receptet, és azóta csak így csinálom!!! Az előző verzió már nem is ízlik annyira... Leírjam magának is ezt a receptet?
Egysuhintásos gordiuszi trükköt ajánlanék. Látszania kell az arcodon, hogy szenvedve küzdesz, aztán két tőmondat: "Mama, ez irgalmatlan szar lett." Várnod kell, hogy valamennyire feldolgozza, de ne várd végig! "És maga is milyen szarul néz ki"
Az utóbbi mondattal bőven ellesz aznap, uborkáról meg beszélni se szabad a jelenlétében még olyan 150 évig.
Úgy kéne ahogy a 16-os mondja :D
Jó nem, de nagyon jót röhögtem rajta, köszi :D
Szerintem is vidd a saját recepted aztán mondd, hogy most kaptad és segítsen neked kipróbálni. Aztán ha szerencséd van akkor a többieknek is ízleni fog annyira hogy átáll erre.
Egyszerű: ha kérdezik, hogy kérsze-e uborkát az ebédhez, mondd, hogy "köszönöm, nem kérek" és akkor nem kapsz és nem kell megenned. Ha meg elcsomagolják neked, akkor otthon szépen kidobod, és szintén nem kell megenned.
Ez annyira nehéz???
Legelső alkalommal meg kellett volna mondanod, hogy ti másképpen szoktátok készíteni.
Anyósod egy zseni.:D
Lehet csak arra volt kíváncsi, hogy mennyire vagy őszinte. És hát bejött neki, évek óta dicséred a szar kovászos uborkáját, ő meg röhög a markába:D Nem létezik , hogy egy -felteszem- 40-50 éves nő nem tud megcsinálni egy ilyen egyszerű savanyúságot.
Igen, látom, hogy jó régi kérdés, de ezt nem tudtam megállni.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!