Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elegem van a kötöttségből,...

Elegem van a kötöttségből, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nem panaszkodom anyósékra, jó a kapcsolatunk, de...

A párom testvére down kóros és nehezen viseli a változást ( iszonyatos hisztériába tud kezdeni, ha valami nem olyan, amit megszokott). Valahogy úgy alakult, hogy a vasárnapunk kb. azzal megy el, hogy náluk ebédelünk és délután is ott vagyunk. Én meg már kezdem unni, őszintén mindig ugyanazok a témák, kaják stb... nem akarok hálátlannak tűnni, mert vendégül látnak, de kezdem ezt kicsit tehernek megélni és egyre rosszabb kedvvel megyek át. Persze megbeszélni nem lehet, mert én lennék a gonosz, aki nem veszi figyelembe egy beteg embertársa szükségleteit.

De annyira szeretnék néha kirándulni menni vagy fagyizni vagy csak tovább ágyban maradni a párommal, ahelyett, hogy anyóséknál ücsörögjek órák hosszát.

Hozzáteszem, hogy én beszélgetek anyósommal, párom eszik és elvonul másik szobába telózni, apósom alszik ebéd után.

2018. máj. 6. 22:41
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
61%

Fogd a terhességre / a gyerekre ha megszületett :) Amikor megszületik a gyerek, akkor úgysem tudsz minden héten átmenni, mert azt ők sem várhatják, hogy pár hetes gyerekkel rohangálj át. Írod anyós jófej és megértő, szóval érteni fogja. Beszéld meg vele szépen, hogy sajnálod ha ez itt kellemetlenséget fog okozni, de egyre kényelmetlenebb utazni hozzájuk nagy hassal a melegben és kisgyerekkel amúgy sem fog menni, szóval nem tudod vállalni, hogy minden vasárnap fixen ott legyél. Hidd el, ki fogtok találni valamit együtt.

A pároddal pedig szintén beszéld meg, hogy természetesen kajáljon ott, nyugodtan találkozzon a szüleivel, de neked ez így nem fog most menni.

2018. máj. 6. 23:16
 12/26 anonim ***** válasza:
83%

"Páromnak nem tudom fel merem-e hozni, igazából mindent meg tudunk beszélni"

Ez a kettő kicsit ellentmond egymásnak...

2018. máj. 6. 23:25
 13/26 A kérdező kommentje:
12-es: a teljes mondatot olvasd el. Nem a párom reakciójától félek, én nem tudom eldönteni, hogy önzőség lenne-e, ezért nem merem felhozni.
2018. máj. 6. 23:29
 14/26 anonim ***** válasza:
82%
Nem nem őnzőség.
2018. máj. 6. 23:34
 15/26 anonim ***** válasza:
84%
Ez olyan tipikus...nő szórakoztassa még a párja szüleit is, miközben az kényelmesen elfoglalja magát. Exem csinálta ezt, meglátogattuk szüleit, ő beleborult a laptopjaba és leszart mindenkit. Neked semmilyen kötelezettséged nincsen, természetesen, ha jó a viszony akkor havonta mondjuk egy-fél nap és kész. Ez nem önzőség nyugi.
2018. máj. 6. 23:36
 16/26 anonim ***** válasza:
88%

Ha kismama vagy és nem érzed jól magadat az anyóséknál akkor maradj otthon. Sokkal fontosabb most hogy nyugodt terhességed legyen, mint a rokonok boldogsága. Havi egy látogatás bőven elég (én az anyóst negyedévente látogatom míg a feleségem havonta egyszer megy a szüleihez).

Vannak prioritások az életben. A baba legyen most a legfontosabb ne az anyós, após és a párod testvére.

Ha majd megszületik a baba akkor is minden vasárnap ott lesztek?

2018. máj. 7. 07:17
 17/26 anonim ***** válasza:
94%

Te egy mártírbirka vagy. A tipikus cuki kis feleség aki engedelmesen csinálja anyósék kialakított szokásait egy hang nélkül, amíg férjecskéje pihen. Ez borzasztó. Én már rég felrúgtam ezt, 15 éve vagyunk együtt, az első 5 év telt így. De én megmondtam finoman páromnak, hogy sorry de ez így részemről nem pálya hogy nekem arról szol a vasárnap hogy anyóséknál bájcseverésszwk és egyek, nem szervezhetünk vasárnapra más programot, ráadásul ő meg az após kaja után telózik vagy alszik....felnőtt vagyok, nem szeretek mártírt játszani hogy megyek mint egy k7sbirka, aztán panaszkodok fűnek-fának.

Aztán már csak 2 hetente mentünk, amióta 2 gyerek van azóta már 3, mert a hétvégék a gyerekekről szólnak nem anyósék ebédjéről. Nem tetszik nekik de nem érdekel.

Javaslom, ha zavar, mondd meg. Mert ez hogy párodnak nem mondod de idegeneknek meg panaszkodsz, minden, csak nem őszinte kapcsolat! Amúgy sem értettem miért fél egy meny az anyóséktól, semmivel nem vagy alsóbbrendű! Minek kéne társalkodónőnek lenned? Jó mártírnak lenni, panaszkodni, de nem cselekedni? Nyilván nem. Tessék felnőni és kiállni magadért, anya leszel, itt az ideje.

2018. máj. 7. 08:03
 18/26 anonim ***** válasza:
89%

Nyisd ki a szádat és mondd meg, hogy NEM mentek oda csak havi-kéthavi 1-2x.

Ha a férjed menni akar, hajrá, de nekem pl ezért (is) ment szét a kapcsolatom exemmel, mert minden egyik hétvégén anyjáéknál, másikon nagyanyjáéknál ücsörögtünk naphosszat.

Én kezdettől úgy voltam vele, hogy nemár, de vele hiába beszéltem erről, a "család az első".

Rendben, akkor élj velük majd 40 éves korodban is barátnő nélkül.

Most 35 lesz, és tényleg nincs snekije, próbálkozások igen, de ennyi.

2018. máj. 7. 08:49
 19/26 anonim ***** válasza:
87%

Ja, igen, és NE mártírkodj, hanem kommunikálj! Ha ezen megbántódnak, akkor is, állj ki magadért!

Lesznek viták, és? most jobb az hogy idegeneknek panaszkodsz, de tenni semmit nem teszel?

Mert ha megszületik a gyerek, akkor is menni fogtok, nyugi.

2018. máj. 7. 08:50
 20/26 anonim ***** válasza:
87%
szülés után mi lesz más? ja a gyereket is viszitek minden vnap oda. ennyi lesz a változás
2018. máj. 7. 09:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!