Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elegem van a kötöttségből,...

Elegem van a kötöttségből, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nem panaszkodom anyósékra, jó a kapcsolatunk, de...

A párom testvére down kóros és nehezen viseli a változást ( iszonyatos hisztériába tud kezdeni, ha valami nem olyan, amit megszokott). Valahogy úgy alakult, hogy a vasárnapunk kb. azzal megy el, hogy náluk ebédelünk és délután is ott vagyunk. Én meg már kezdem unni, őszintén mindig ugyanazok a témák, kaják stb... nem akarok hálátlannak tűnni, mert vendégül látnak, de kezdem ezt kicsit tehernek megélni és egyre rosszabb kedvvel megyek át. Persze megbeszélni nem lehet, mert én lennék a gonosz, aki nem veszi figyelembe egy beteg embertársa szükségleteit.

De annyira szeretnék néha kirándulni menni vagy fagyizni vagy csak tovább ágyban maradni a párommal, ahelyett, hogy anyóséknál ücsörögjek órák hosszát.

Hozzáteszem, hogy én beszélgetek anyósommal, párom eszik és elvonul másik szobába telózni, apósom alszik ebéd után.

2018. máj. 6. 22:41
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
77%
Én nem anyósékon gondolkodnék el a helyedben, hanem egyáltalán ezen a párkapcsolaton.
2018. máj. 6. 22:46
 2/26 anonim ***** válasza:
87%

Ezt én is nehezen viselném. Nem tűnsz hálátlannak. Gondolom dolgoztok hétköznap, a hétvégéből egy nap meg olyan kötelezettséggel telik, ami nehezedre esik-vagyis pihenés helyett egy kötelező dolgot kell tenned.

Beszélj erről a pároddal.

Mennyire súlyos a testvére állapota? Lehet vele beszélgetni?

2018. máj. 6. 22:49
 3/26 anonim ***** válasza:
66%
Csatlakozom az első válaszadóhoz,ez már csak tünet. A párkapcsolattal lesz itt a fő pobléma,a kérdés megszületése is utal arra h kevésbé vagy boldog ebben a szituácioban,minden hétvége unalmas,beteg rokon,anyossal dumálsz apos horkol,párod telot nyomkod,te megmennél kirándulni stb,megkéne beszélni,ha gonosz leszel,ennyi,én inkább boldog lennék,mint megkeseredett magányos egy kapcsolsatban..
2018. máj. 6. 22:53
 4/26 A kérdező kommentje:
Lehet vele beszélni, de sajnos hétvégéken extra hisztis, mert unatkozik otthon. Most pl. babát várok és 2 hete vasárnap ledőltem picit, mert feszült a hasam (amit pihentetni kell) de így 1 órával később mentünk és olyan hülyén éreztem magam, mert láttam, hogy hiszti volt. Persze nem mondták és nem is hibáztatnak emiatt, de mégis “bűnösnek” éreztem magam. Páromnak nem tudom fel merem-e hozni, igazából mindent meg tudunk beszélni, csak nem tudom, hogy nem lenne-e önzőség ez részemről.
2018. máj. 6. 22:54
 5/26 A kérdező kommentje:
A párkapcsolatunknak semmi baja. Sőt, mint írtam anyósomékkal sincs bajom. Csak ezzel a megszokott kialakult helyzettel.
2018. máj. 6. 22:56
 6/26 anonim ***** válasza:
95%
Akkor mi a kérdés,nincs semmi probléma,oké, és nem vagy önző,beszélni kell,én biztos otthon maradnék és pihennék,a párommal lennék,neki is maradni kéne,vagy az ujszölöttel is egybol menni kell a kötelező hétvégére... Engem pont nem érdekelne mások hisztije.
2018. máj. 6. 23:00
 7/26 anonim ***** válasza:
89%

Ha meglesz a baba, vele is ott fogtok egy napot ülni?...

De igen, gond van, mert nem tudjátok ezt megbeszélni, rendezni. Párod eszik és pihen, neki nem fáradtság, te meg jópofizol egy délutánt akkor is, ha pihenned kellene. Mi lesz, amikor már nem tudsz majd órákig üldögélni ott a nagy hasad miatt? Ha meglesz a baba, átüvölti az éjjelt, reggel meg mentek át mosolyogni?

2018. máj. 6. 23:06
 8/26 anonim ***** válasza:
72%

"de kezdem ezt kicsit tehernek megélni és egyre rosszabb kedvvel megyek át."

Lehet, hogy anyosodék is érzik ezt, hogy mindig készülniük kell a fogadásotokra, csak annyira megszokott ez a helyzet, hogy észre sem vaszik. Vagy csak a megszokás hatalma. Az is lehet, hogy fellélegenétek mindannyian a változtatástól.

Eről beszélgess pároddal, hogy te mit szeretnél, mert ha nem mondod el a véleményedet akkor az azt jelenti, hogy minden rendben. És benned meg gyűl a feszültség, és majd robban. Magam tapasztalata is ez, hogy beszélgetni fontos, mindarról ami a te véleményed. Mert két különböző neveltetésű embernek szükség együvé vállni, ami néha nem is olyan könnyű, de ha van szerelem, (szeretet) akkor minden megoldodik. Az élet megoldja.

2018. máj. 6. 23:08
 9/26 anonim ***** válasza:
68%

Ha magadért eddig nem álltál ki, akkor most kell, a baba miatt. Volt dolgom különböző erősségű értelmi sérültekkel, tudnak agresszívek lenni, a legváratlanabb szituációkban. Szeretnéd ennek kitenni a kisbabát is? Oké, az első 6 hetet mondjuk kivárjátok a látogatással. És akkor onnantól a gyerkőc felnőtté válásáig nem lehet beiktatni egy állatkertet, játszóházat, random fagyizást, stb, mert menni kell anyósékhoz? És oda kell vinned a pár hetes kisbabát egy kiszámíthatatlan, beteg felnőtthöz? Nem, nem, nem és nem.

Kifejezetten szeretem egyébként a fogyatékkal élőket, hatalmas szívük van és szeretek velük lenni (önkénteskedtem sokszor otthonokban), de meg sem fordulna a fejemben, hogy a lányaimat egy bizonyos kor előtt a közelükbe vigyem. Édesanya leszel, állj a sarkadra! Meg kell értenie mindenkinek, hogy mostantól ti hárman lesztek a szűk család és ha úgy alakul, lehet látogatni a többieket, de innentől ti osztjátok be az időtöket.

Bátorság! :)

2018. máj. 6. 23:10
 10/26 A kérdező kommentje:
Nem tudom, lehet én vagyok túl lelkiismeretes és önzőbbnek kéne lennem. Szülés után persze más lenne, akkor nem arról lenne szó, hogy “nincs kedvem”...
2018. máj. 6. 23:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!