Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nem bírom már az anyóssal....

Nem bírom már az anyóssal. Most mit tegyek?

Figyelt kérdés
2 éve költöztem oda,mikor 8 hónapos terhes voltam. Eleinte nagyon jó volt a viszonyunk,de mikor megszületett a lányom,napról napra rosszabb lett a helyzet! Mikor szoptattam,állandóan bent ült a szobába és azt bámulta,nagyon idegesítő volt. Mondtam neki,hogy nekem ez túl intim és nem szeretném ha valaki nézné,de csak annyit mondott,hogy az ő házába nem fogom megmondani,hogy mit csináljon vagy éppen melyik szobában legyen. Mindenbe beleszólt,hogyan öltöztessem a kicsit,stb. El is ment a tejem a sok idegeskedés miatt. Ennek már 11 hónapja és azóta sincs megállás. Próbáltam beszélni a párommal,de mindig az jó neki,amit az anyja mond. Egyszer haza is költöztem ez végett. Hülye volyam,hogy vissza mentem,de a gyerekemet néztem,hogy ne apa nélkül nőjön fel! Mondtam a páromnak,hogy költözzünk el,mert nem állunk anyagilag olyan rosszul,de mindig az a kifogása,hogy ott a nagy ház és hogy mi lesz az anyjával. Valami tanács jól jönne.
2018. márc. 8. 13:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
96%
Mi a fenének szülnek a nők mindig ilyen csecsen lógó gyerekeknek?
2018. márc. 8. 13:19
 2/19 anonim ***** válasza:
97%

1. hiába laktok ott, azért anyósnak sem kellett volna mindent megengedni, pl, hogy bámulja a melleidet. Számomra nonszensz.

2. menjetek el, mert ez így nem lesz élet. Remélhetőleg utánad megy a párod.

Nekem is durva anyósom van, hidd el, átérzem.

2018. márc. 8. 13:21
 3/19 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem ez már túlmegy azon a határon, hogy azért harcoljak, hogy a gyerek az apjával nőjön fel.

Egy ilyen apára, főleg nagymamára nincs szükséges annak a kicsinek. Inkább egyedül, mint egy sz'r kapcsolatban, ahol el vagyok nyomva, és a gyerek meg ebbe a szellembe nő bele.

Szóval, először is elköltöznék ismét, aztán ukászt adnék apukának és anyósnak, hogy 3 hónapot adok, hogy találjon számunkra egy közös fészket messze a muttertól, továbbá védjen meg. Ha csak egyszer is előfordul, hogy anyjának ad igazat, amikor bánt, akkor ott hagyom.

Ha 3 hónap alatt nem találna közös kéglit, beadnám a válópert. (Persze remélem van biztos helyed, meg munkahelyed, ahova visszavesznek, számíthatsz anyudékra stb. mert azért ez is fontos.) Ettől biztos magába szállna.

Amit nem csinálnék:

- Nem tűrnék tovább,

- Nem szülnék neki még egy gyereket.

2018. márc. 8. 13:28
 4/19 anonim ***** válasza:
90%

Az a baj amég ott laksz nem is nagyon oszthatod ki max párod tehetné meg de úgy látszik őt még szoptatja az anyja.

Költözzetek el. Anno nekem is előszeretettel okoskodott anyósom a gyerekkel de mivel nem vele lakunk nyugodt szívvel megmondtam a magamét.

Ha meg nem költözik veled a párod menj a gyerekkel. Rossz neki apa nélkül de egy folyton iseges feszült anyával szerintem mégrosszabb neki. Hátha késöbb apukának is leesik h ha kelletek neki tennie kell érte.

2018. márc. 8. 13:29
 5/19 anonim ***** válasza:
89%
Ha az anyja kell neki, maradjon otthon. Te pedig menj haza a gyerekkel, mert egyedül albérletbe hülyeség így neked is elmenni. Tapasztalatból mondom én is, amíg ott leszel te ott senki nem leszel és már megmondta, hogy bele sem szólhatsz! Sajnos a párod elég béna, hogy az anyjával szemben nem mer szembeszállni! Az anyja meg lefogadom, hogy zsarolja érzelmileg. Hasonló szituban voltam és össze kellett vesznem a családjával, hogy észhez térjen és elcuccoljon velem mert bevontam őt is a konfliktusban, nem hagytam hogy kibújjon a dolgok alól, ráhárítottam a végső szót amit tudta ha szarban hagy, én ott befejeztem. Egyszerűen van egy pont amikor nem lehet hagyni, hogy semmibe vegyenek! Te is most pont hagyod magad, alárendeled magad az ő akaratuknak, pedig neked nem jó így és elárulom, hogy semmi nem fog változni! Rosszul hiszed, ha úgy gondolod magától valami csoda történik és megvilágosodik. Teremts olyan helyzetet akkor te, amiben valahova állnia kell a párodnak és ne tudjon megmenekülni a helyzet elől! Igenis válasszon ha másképp nem megy... Mert ő ezt úgy éli meg, pedig egy felnőtt döntés lenne.
2018. márc. 8. 13:29
 6/19 anonim ***** válasza:
96%

Ha állsz úgy anyagilag, hogy egyedül elmenj a kislánnyal, akkor tedd meg.

ha fontos a párodnak a családja, utánad megy. Ha meg nem, akkor továbbra is anyámasszony katonája, nem vesztesz vele semmit - csak egy szerencsétlen tesze-tosza faszi.

2018. márc. 8. 13:30
 7/19 anonim ***** válasza:
94%
igaz, nem szülnék más házába, de ha szoptatok és valaki velem szemben ül, akkor vagy átmegyek másik szobába, vagy eltakarom magam valamivel, elfordulok és odateszek egy lepedőt, azt csak nem rángatja le... a férjednek tényleg fel kellene nőnie.
2018. márc. 8. 13:31
 8/19 anonim ***** válasza:
92%

Értem, hogy nem akarod, hogy a gyereked apa nélkül nőjön fel, de ha egy ideges anya mellett nő fel, az sem jó.

Természetesen jobb lett volna előbb megismerned a párodat, hogy milyen ember, és csak utána gyereket vállalni tőle, de azt most már nem lehet visszacsinálni.

Ha szüleidhez megint vissza tudsz költözni, mégiscsak ez volna a legnormálisabb megoldás. Ettől még találkozhat a gyereked sűrűn az apjával, akár minden nap is.

2018. márc. 8. 13:59
 9/19 anonim ***** válasza:
95%
Menj! Menekülj még most! Ha a férjed tényleg szeret utánad megy. Ez csak rosszabb lesz,hidd el,tapasztalat. Meg akarta nekem magyarázni,hogyan kell szoptatni,oda jött forgatta a nyugodtan szopizó gyerek fejét...Meg akarta mondani,hogy én mit vegyek fel,milyen legyen a frizurám,mert szerinte nem voltam elég asszonyos...A gyereket beiratta abba az oviba ami tőlünk 5km.-re volt,hogy hozzájuk közel legyen...Megetette a 7 hónapos lányomat titokban szamócával és csak akkor vallotta be amikor a kórházból hívtam,mert a gyerek allergiás sokkott kapott... Ez csak egy pár dolog ami hírtelen eszembe jutott.És mi nem is laktunk együtt.Remélem nem jársz úgy mint én és a férjed képes lesz elszakadni az anyjától.
2018. márc. 8. 14:02
 10/19 anonim ***** válasza:
86%

Igazából ha körbenézel a világban (vagy akár a gyakorin) 1000 nőből 999 rácseszik arra, ha olyan pasinak szül, aki nem vált le az anyjáról. Miből gondoltad, hogy a ti esetetek más lesz? Eleve ordas nagy baromság volt egyáltalán odaköltözni is, nem hogy gyereket vállalni.

Egyébként okosabbat nem tudunk mondani, a megoldást te is megtaláltad: fogod a gyereket és elmész onnan, a pasid meg éljen házas életet az anyjával, ha ennyire ragaszkodik hozzá!

2018. márc. 8. 14:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!