Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Miért veszi el tőlem anyós a...

Miért veszi el tőlem anyós a fontos alkalmakat?

Figyelt kérdés

Mindig úgy magyarázza a dolgokat, hogy ő jöjjön ki jól, nekem pedig nagyon rosszul esik, és sokat veszekszünk miatta a párommal. Mindig azt mondja, hogy szeret engem, de szerintem így jelzi, hogy ő akar az 1. számú nő maradni párom életében.

Az egyik ilyen a Szenteste volt. Előtte nem sokkal költöztünk össze a párommal, ez lett volna az első közös karácsony együtt élve és eljegyezve. Én végig abban a tudatban voltam, és mondtam is páromnak, hogy 24 itthon, 25 ebéd anyujánál vacsi anyuéknál. Bár az, hogy nemrég halt meg apukája, kicsit módosított a dolgokon, de én ehhez akartam tartani magamat. 23.-án este közölte hogy másnap ebédre megyünk anyukájához. Összevesztünk, aznap nem is beszéltünk egymással, 24.-én este fél 6kor álltam neki a karácsonyi vacsorának.

Aztán a születésnapja következett. Mondtam neki sokkal előtte, hogy már kitaláltam a tortáját amivel egybe lett volna kötve az ajándéka. Erre anyós kijelentette!! (abban a stílusban, ami ellen nem is lehet nagyon ellenkezni) hogy aznap munka után párom oda megy egyből hozzá, én akkorra már ott leszek, és ott születésnapozunk. Mivel már kaját és tortát rendelt (pedig anyagi helyzete egyáltalán nem engedné meg, mert munkanélküli, csak az alacsony özvegyi nyugdíjból él, és párom is gyakran vásárol be neki emiatt) ő ilyen nagyobb szabású dolgokat tervezett. Tehát lőttek megint az én ötletemnek, hiába találtam ki fél évvel előtte.

Kezd nagyon elegem lenni ebből, de nem tudom mit tudnék tenni. Tudnátok valamit javasolni?

2018. febr. 25. 11:34
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
31%
Röviden és tömören mert a párod hagyja.
2018. febr. 26. 11:51
 22/28 anonim ***** válasza:
23%

"Mindig azt mondja, hogy szeret engem, de szerintem így jelzi, hogy ő akar az 1. számú nő maradni párom életében"

Hát ezért. Hogy jelezze, ő a fontos, a nélkülözhetetlen, nélküle nem forog a Föld.

Mondjuk a párod jól elintézte a karácsonyodat.

A párodnak el kéne magyaráznod, ha magától nem jött rá. Anyukának nem kell elmesélni az ötleteidet, a sarkadra állsz, aztán ragaszkodsz ahhoz, amit elgondoltál.

2018. febr. 26. 17:42
 23/28 anonim ***** válasza:
32%

Úgy látom gyakorin már az sem mindegy ki mikor ír ki egy kérdést, és az épp milyen értelmi szintén lévő celkozonseget talál meg :D más kérdésnél általában a "meny" mellé állnak és szidják az anyóst, most meg kivételesen mindenki az anyós pártját fogja, pedig tipikus irányító személyiség a leírásból következtetve. Az meg aki azt mondta hogy a pasinak kéne rendezni az anyját az meg mind 0%-os holott minden anyós problémás kérdésnél mindenki mindig ezt mondja, itt meg már ez sem jó :D hát én beszarok az embereken komolyan :D kabaré show néha ez a gyakori már csak röhögni járok fel ide :D

De hogy ne csak offoljak, bizony mindenkinek a saját szüleit kell rendeznie, pasinak kéne a saját anyját ha nektek valami nem tetszik vele kapcsolatban. Az meg hogy miért nem beszélik meg? Hát könyörgöm volt eljegyzés, egy család lesznek, nem az anyukaval hazasodnak, az anyukanak kellene érdeklődnie hogy van e már tervük vagy hogy mit hogy terveztek, majd még a meny menjen egyeztetni az anyjával,meg felül írja a terveiket? Lesznek még itt gondok a jövőben vele úgy érzem.

2018. márc. 1. 16:50
 24/28 anonim ***** válasza:
52%
A kis leendő menynek kéne felfogni a kis csökött agyával, kedves utolsó, hogy az eljegyzéssel nem vette birtokba a pasit, és nem diktálhat neki, az anyját sem iktathatja ki az életéből. Arról nem beszélve, hogy családi gyász idején századrangú szempont, hogy ő mikor tervezte megfőzni a karácsonyi vacsorát, a leendő férje megszületésének az évfordulója pedig nem hozzá kötődik. Aki birtokló személyiség (plusz HHP), az a kérdező jelen esetben. Lehet, hogy te nem állsz azon az értelmi szinten, hogy ezt észrevedd, végül is nem szerethetnek mindenkit az eszéért, úgyhogy gondoltam, segítek. Szívesen.:-)
2018. márc. 1. 17:16
 25/28 anonim ***** válasza:
64%
Azért vicc hogy senkinek nem tűnik fel milyen egoista hülye a kérdező. Az anyós "tőle" veszi el a fontos alkalmakat. Mert a szenteste, meg a párja szülinapja az róla szól, nem róluk, nem a pasasról- még a saját születésnapja sem. Ezért mondtam hogy sajnálom a csávót a két liba között. Marakodnak rajta mint kutyák a csonton. Szánalmas.
2018. márc. 1. 17:17
 26/28 anonim ***** válasza:
51%
Kedves kérdező! Én hiányolom a leírasodból a "megkérdeztem, megbeszéltük" szavakat. Te a vőlegényednek is csak "mondtad" hogy lesz a karácsony, hogy lesz a szülinapja. Mintha téged a vőlegényed véleménye sem érdekelne, nemcsak az anyósodé. Az ünnepek ünneplése minden családban eltérő, ez csupán a családtagoj megbeszélésének kérdése. Én hatodik éve vagyok együtt a férjemmel, és még nem volt kettesben eltöltött szenteststénk, és remélem, hogy még nem is lesz egy jópár évig. De nekünk ez így jó, mindketten jól érezzük magunkat. A születésnapok pedig szintén szűkkörű családi ünnepek. Szerveztem én már a férjemnek baráti meglepetés-partit a szülinapjára. Ennek ellenére, amikor legközelebb hazamentünk anyósékhoz, ott is volt szülinapi ebéd tortával. Természetesnek vettem, hogy lesz, együtt örültem a többiekkel. De ugyanúgy az én szülinapomat is meg szoktuk anyósékkal közösen is ünnepelni. Szóval ez minden családban eltérő, ki hogy ünnepel. Ezt a családtagoknak kell egymással megbeszélni. Jelen esetben első körben neked meg a vőlegényednek. A leírasodból nekem az jött le, hogy a kettőtök közti megbeszélés is elmaradt. Te kigondoltál valamit, azt közölted a vőlegényeddel. Az az érzésem, téged a vőlegényed véleménye sem érdekel. Aztán az ünnepek megbeszélésébe be lehet vonni anyóst is. Lehet, hogy még neki is jól esett volna, ha felhívod, és együtt tervezitek meg a párod szülinapját. Lehet, hogy még ő is örült volna neki, ha felajánlod, hogy a tortáról te gondoskodsz. Anyósod tudta egyáltalán, hogy te terveztél tortát venni a párod szülinapjára? A hatalmi harc itt csaj a te részedről folyik. Kezd el kommunikálni a saját csaladtagjaiddal. A vőlegényeddel beszéld meg, hogyan szeretnétek ünnepelni. Hallgasd meg az ő véleményét is, ne ugasd le a fejét, ha nem úgy gondolja. A vőlegényed akaratát is vedd figyelembe, hagy érvényesülni. Ő a társad, nem alattvalód, akin uralkodnod kell. Akár anyóst is bele lehet vonni az ünnepek megbeszélésébe. A születésnapokat akár kétszer is megünnepelhetitek: egyszer a pároddal kettesben, aztan szűk körben anyósnál. És igen: aki gyászol, az első karácsonykor, 24-én, nem hagyjuk magára. Ennyi minimális empátiád legyen. Abban akkor nagyon nem volt igazad. De a hozzád legközelebb állókat sikerült vele megbántanod. Gondolom, a párodnak is rosszul esett, hogy mennyire érzéketlen vagy egy hozzá közel álló személyhez, és kizárólag CSAK az számít, amit te kitaláltál.
2018. márc. 3. 08:09
 27/28 anonim ***** válasza:
77%

A Karácsony családi ünnep, a romi kettesbenezést Valentin napnak hívják. Meg az év bármelyik napjának. Karácsonykor a jóérzésű ember örül hogy van családja, akivel töltheti az ünnepet! Az nonszensz hogy egy 2 órás ebéd miatt hisztiztél.....simán hazaértetek volna 3-4 körül és lehetett volna bőven romizni kettesben HA mindketten akartátok volna...miért kell Szenteste egész nap kettesben otthon ülni?

Szülinap: az anyjának több köze van ahhoz a naphoz már ne is haragudj. Te is rendezhetsz szülinapi köszöntést, bulit a közös barátokkal, de a párod születése az édesanyjának élete legszebb napja volt valószínűleg, hadd legyenek már ők ketten fontosabbak aznap..te is adhatsz tortát, nincs kőbe vésve hogy csak aznap kaphat. Kettesben ünnepelhrttetek volna másnap vacsi, torta, akár haverok.

És tényleg bicskanyitogató hogy TŐLED veszi el, miért, a Szenteste meg a párod szülinapja a te személyes előjogaid?! Miért? Azért mert már nagylány vagy akinek saját háztartása lett? A frissen összeköltözött fruskákban mindig áll az ideg amúgy, hogy "uhh már én vagyok a nagy háziasszony, én főzök, én vendégelek, én én ééén" Szedd ki a karót a hátsódból és örülj hogy van családod. Nem cégvezető lettél egy start up-nál, csak összebútoroztatok, nyugodj le. Lesz még alkalmad first lady-t játszani.

A frissen elhunyt apa miatt meg alap lett volna átmenni aznap.

Írom mindezt úgy, hogy fiatal meny vagyok, nem túl jó anyós-após kapcsolattal. De a te hisztid nekem is sok.

2018. márc. 21. 08:03
 28/28 anonim ***** válasza:
49%

"hogy nemrég halt meg apukája, kicsit módosított a dolgokon, de én ehhez akartam tartani magamat."

Fordítva hogy esne? Elképedtem mennyire rideg, önző kis dög vagy. Úgy hagytalak volna faképnél mint eb a sz*rát. A pasidnek nincs töke hogy nem tette meg ezek után.

2018. márc. 21. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!