Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Anyós és az oktatásai párom...

Anyós és az oktatásai párom irányítása befolyásolása?

Figyelt kérdés
Van 1 közös pici babánk az utóbbi időben romlott meg a kapcsolatunk az anyóssal, azt mondja engem nem szivesen lát, de a párom és a gyerekem igen... én nem engedném el a gyereket mostmeg egyedül apával pláne ebben a szituban,mitévő legyek?(amugy volt rá példa hogy vigyázott rá akkor is sírt a gyerek rosszul adta rá a pelust meg rosszul táplálta (ételallergiás)a páromat meg fenyegeti hogy ez lesz az lesz...persze rossz irányba gondolva!
2018. jan. 11. 05:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
86%
Nem csak a tiéd az a gyerek. Mivel a pároddal élsz, akkor és oda viszi a gyereket (természetesen normál keretek között), ahova szeretné, egy dekányival sincsen kevesebb joga nálad, ha külön élnétek, akkor evvel a jogával csak a láthatások alatt élhetne. Nyilván, ha egy szoptatott csecsemőről beszélnénk, az más tészta, de mivel írod az ételallergiát, így már gondolom nem erről van szó, ez esetben meg nyugodtan viheti az anyjához magával, ha úgy tartja kedve. Nem, nem tilthatod meg neki. Ha meg anyósod képtelen rendesen ellátni, akkor kérd meg a párod, hogy lássa el ő, hiszen ő is ott van, bizonyára nem egyedül ballag át a pelenkás gyerek. Amíg ott vannak, majd ő pelenkázza, eteti, aztán gond egy szál se, te meg pihengethetsz otthon egy kicsit. És könyörgöm, tanulj már meg értelmesen fogalmazni és kifejezni magad, ha már egyszer gyereket szültél, mert nem az anyós lesz az utolsó, akivel kommunikációs és egyéb gondjaid lesznek, ha ezen nem változtatsz.
2018. jan. 11. 10:41
 12/20 anonim ***** válasza:
93%
Tehát ha jól értem 1 dolog miatt összevesztetek és most daccból kitaláltad hogy nem mehet hozzá többet a gyerek.
2018. jan. 11. 10:47
 13/20 anonim ***** válasza:
84%
Mivel kötött beléd, pl.rosszul kavartad meg a rántást?
2018. jan. 11. 11:04
 14/20 anonim ***** válasza:
93%
Nem tiltanám el,velem olyan módon viselkedett anyósom h szembe tudnám köpni legszivesebben de azért nem tiltom el. Van h 5 percre beszaladunk hozzá és ennyi. Többet nem tudok elviselni vele. Vagy ha mást nem leteszem a gyereket páromat anyósnál én meg beugrok kicsit a szüleimhez. Én se hagynám anyósra azért mert nem tudja ellátni nálunk se az unokát csak ő ezt be se ismeri igy én vagyok a rossz. De ha egyszer párom is én is tudjuk h nem tudna gondoskodni róla, hát had haragudjon anyós párommal tudjuk az igazságot.
2018. jan. 11. 12:18
 15/20 anonim ***** válasza:
82%
Nekem sem a legjobb a viszonyom anyóssal. Olyan durva dolgokat hazudott rólam a többi rokonnak, hogy betelt a pohár. Amikor apósom is otthon van, akkor én is átviszem az unokát, mert akkor tud viselkedni az anyósom. Ha apósom elutazott, akkor a férjem viszi át a gyereket. Szereti a gyereket el nem töltöm tőle, amíg ez így van és neki nem árt.
2018. jan. 11. 13:20
 16/20 anonim ***** válasza:
92%
Javítás: el nem tiltom tőle
2018. jan. 11. 13:21
 17/20 anonim ***** válasza:
83%

Nem írtad meg, mitől romlott meg a kapcsolatotok. Egyáltalán, van-e köze ennek a kisbabához.

A pici baba ugyanúgy a párodé is, mint a tiéd, ezt helyesen mondta anyósod. Ha párod nem tudja pelenkázni, meg a megfelelő ételeket adni neki, lehet gyakorolni együtt.

Nem tudom, mekkora a gyerek, ha még pici babának nevezed, de már eszik (tehát nemcsak szopik), sőt ételallergiája is kiderült már.

Nem tudjuk, milyen messze lakik tőletek anyósod. Ha mondjuk 2 órára távol van a baba, akkor semmit nem kell adni neki, tehát ehhez nem is kell értenie senkinek. Ha anyós tisztába tudja tenni (és ez elég valószínű), akkor az sem érv, hogy a párod nem tudja.

Az, hogy sírt a gyerek, amikor nem veled, hanem pároddal (vagy anyósoddal?) volt, szintén nem érv. Idegentől sír a legtöbb baba, de nem az a megoldás, hogy senkire sem bízod, hanem, hogy fokozatosan hozzászoktatod, hogy mással is legyen, ne csak veled.

Magánvéleményem: rendkívül undorító, ha a gyereket eszközül használnak fel felnőttek a maguk konfliktusaiban. Ne feledd, hogy a gyereket is megfosztod attól a szeretettől, amit az egyik nagymamájától kapna.

2018. jan. 11. 13:50
 18/20 anonim ***** válasza:
88%

Párod nem tudja ellátni a gyereket?

Én biztos nem tiltanám el.

2018. jan. 11. 16:20
 19/20 anonim ***** válasza:
69%

Én a következőt tenném: elengedném az egós sértettséget és először a párom felé jelezném, hogy szeretném a konfliktust megoldani, múlttátenni.

Szorgalmaznám, hogy legyen egy beszélgetés, ahol mindenki nyugodtan kimondhatja hogy mi nyomja a lelkét és mindenkinek legyen lehetősége ezeket lereagálni.

A lényeg az ún asszertív, azaz win-win megközelítés. Ennek az a lényege, hogy az egyeztetés egy, mindenki számára elfogadható megoldással záruljon.

Direktben bekérdezném az anyós, hogy látja-e bármi akadályát annak, hogy jóban és békességben legyetek?

Lényeges, hogy ne a tartásodat feladva és ne meghunyászkodóan tedd. Ha stabil vagy és tudod, hogy nem vétettél, nem kell bocsánatot kérni, ha nincs miért és nem kell fényesre nyalni a scheggét sem. Egyszerűen afféle hibafeltáró, problémamegoldó viselkedést érdemes tanusítani. Ha erre nem reagál jól, ha nem közeledtek, hanem továbbra is fújja a magáét és csak gyerekes játszmái vannak, akkor egyértelműen bebizonyosodik, hogy a kedves anyós érzelmi intelligenciája a béka schegge alatt van.

Ám az is lehet, hogy csak nem mert elmondani valamit (gyermeteg konfliktuskerülés szüli a játszmát) de ha látja a szándékot, megnyílik és kiderül hogy semmitmondó félreértés van csak köztetek.

2018. jan. 12. 07:51
 20/20 anonim ***** válasza:
87%

Miért nem.mehetsz az anyósodhoz?

Ha te sértetted meg őt, kérj bocsánatot.

Ha ő a ludas, akkor beszélj a férjeddel, és találjatok ki egy jó megoldást.

A gyűlölködés egyik oldalról sem jó. A gyerek a legfontosabb. Béküljetek ki.

2018. jan. 12. 11:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!